Boks

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Boks

Postprzez czarny_samael N 11.09.2011 14:19

Najbardziej mnie załamało jak bodajże w 3 rundzie Adamek poleciał na liny, a Kliczko, który mógł go dobić, pokazał mu rękawicami żeby wstał :roll:
czarny_samael
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zico_FCI N 11.09.2011 15:32

Też to zauważyłem. Zresztą już tak od 3 rundy miałem wrażenie, że jak tylko Ukrainiec by chciał to by przyśpieszył i skończył tą walkę w minutę-dwie. Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Salas11 N 11.09.2011 15:39

Zico_FCI napisał(a):Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.

Z najprostszych pobudek, bo walczył przeciwko Polakowi i nie dał cienia nadziei na nieoczekiwane zwycięstwo Adamka :wink:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez lukinis131 N 11.09.2011 18:13

Zico_FCI napisał(a):Też to zauważyłem. Zresztą już tak od 3 rundy miałem wrażenie, że jak tylko Ukrainiec by chciał to by przyśpieszył i skończył tą walkę w minutę-dwie. Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.

Chyba nie oczekiwałeś że będą mu bić brawa ? Nawet piknikowa publiczność w czasie meczu z Niemcami w Gdańsku , czasem zagwizdała .
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Kamil232 Wt 01.11.2011 22:16

http://sport.interia.pl/boks/news/zona- ... ng,1715497

Czytaliście? I jakie prognozy, pokaże nam coś jeszcze Andrew? Może rewanż z Adamkiem? 8)
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Inferno N 06.11.2011 3:45

Oglądał ktoś walkę Szpilki?

Jestem ciekaw kiedy w końcu dadzą mu normalnego przeciwnika. Póki co dają mu samych amotorów a media podniecają się i kreują go na wielką gwiazdę. Dziś dali mu amatora -emeryta, bo jak inaczej nazwać czterdziestokilkuletniego zawodnika, który stoczył 10 zawodowych walk z czego 3 przegrał a i tak wpierwszej rundzie, stawiając wszystko na jedną szalę był bliski wygrania z naszym przyszłym mistrzem.
Obrazek
Inferno
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez mete N 06.11.2011 11:12

O ile wiem to Szpilka miał walczyć z kimś innym i rywala mu zmienili dwa czy trzy dni temu. To była bodaj 9 walka jego w karierze. Każdy zaczyna od takich rywali. Na lepszych przyjdzie czas chyba, że będą na niego chuchać i dmuchać do 30 jak na Powietkina. Jak dla mnie na razie dobrze jest prowadzona jego kariera.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez lukinis131 N 06.11.2011 12:19

Inferno napisał(a):Oglądał ktoś walkę Szpilki?

Jestem ciekaw kiedy w końcu dadzą mu normalnego przeciwnika. Póki co dają mu samych amotorów a media podniecają się i kreują go na wielką gwiazdę. Dziś dali mu amatora -emeryta, bo jak inaczej nazwać czterdziestokilkuletniego zawodnika, który stoczył 10 zawodowych walk z czego 3 przegrał a i tak wpierwszej rundzie, stawiając wszystko na jedną szalę był bliski wygrania z naszym przyszłym mistrzem.

Myślę , że Owen Beck jednak takim amatorem nie jest , amator o mistrzostwo świata nie walczy. Nie wiem czego oczekujesz na początek kariery . Gołota czy Adamek też musieli 20 gwoździ pokonać , zanim przyszedł czas na poważne walki . Chłopak ma talent i z tego wynika te podneicenie , w tej kategorii wagowej nie mamy zbyt wielu utalentowanych bokserów.
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez lukinis131 N 06.11.2011 12:31

Ponadto zwycięstwo w nocy odniósł kolejny nasz ciężki , Mariusz Wach zwyciężając efektownie w 6 rundzie .
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez mete So 12.11.2011 14:33

Wie ktoś od której mniej więcej będzie zaczynała się walka Paquiao - Marquez?
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow So 12.11.2011 16:45

Gala się zaczyna o 3, 3 walki przed walką wieczoru więc podejrzewam, że przed 5 to się nie zacznie :)
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow N 13.11.2011 13:07

Oglądał ktoś? mete?

Niezły skandal i wielki smród. Jestem wielkim fanem Pacmana ale wczoraj mieliśmy do czynienia z masakrycznym przekrętem, który widzieli wszyscy. Gwizdy kibiców zresztą mówią wszystko. Manny przegrał tę walkę i sam doskonale o tym wiedział. Marquez już wcześniej mógł wygrać z Pacquaio ale wtedy ogłoszono remis, tym razem wątpliwości nie było, Juan wygrał tę walkę bo był zwyczajnie lepszy. Teraz mit Pacquaio został solidnie nadszarpnięty i o ile wcześniej uważano, że Mayweather unika walki bo się boi porażki tak teraz twierdzę, że to czas Pacmana powoli mija i gdyby doszło do walki z Floydem Filipińczyk by przegrał.

Obrazek

Obrazek
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete N 13.11.2011 13:17

Tak, oglądałem i również jestem zniesmaczony mimo iż od kilku lat kibicuje Filipińczykowi. Teraz jestem ciekaw czy to już koniec najlepszych lat Manny'ego czy też zdarzył mu się słabszy występ(Nie ma się co oszukiwać. To nie był Pacman z ostatnich walk) czy też rywal, który mu wyjątkowo nie leży i do tego genialny bokser. Marquez tą walkę wygrał i zgadzam się, że został oszukany. Jeżeli ja bym miał decydować o losach tej walki to mimo mojej sympatii Pacquiao doznał by porażki.

Pojawiły się od razu informacje o rewanżu. Czy on jest potrzebny? Jak dla mnie nie, bo następna walka będzie taka sama jak ta. Jedynie JMM musiałby coś zepsuć lub pójść na wojnę, żeby było coś innego.

Co do walki z FMJ to uważam, że ta walka powinna się odbyć zaraz po zwycięstwach Pacquiao nad De La Hoyą, Cotto i Huttonem. Wtedy on był w prime i Junior też. A tak czekamy, czekamy na walkę i jest duże prawdopodobieństwo, że ona albo się nie odbędzie albo będzie na nią za późno. Pacman z roku na rok będzie coraz słabszy i tracił atuty natomiast w tej chwili wiek jest po stronie Floyda, który umiejętności defensywnych + kontrataków nie straci nigdy a ma je na o wiele większym poziomie niż Marquez. Osobiście już na tą walkę(albo inaczej - mówi się coś o maju i albo wtedy albo już nigdy) nie czekam tak jak 1-2 lata temu. Za kilka/kilkanaście miesięcy chciałbym natomiast zobaczyć Khana z Mayweatherem.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Realista N 13.11.2011 14:37

To nie był słabszy występ, Pacquiao ma 33 lata i najlepszy sztab na świecie, tak myślę... Najnormalniej wyszło to, co niektórzy nawet na polskich forach pisali od dłuższego czasu - Pacquiao jest niesamowicie przereklamowany. Obraz biednego, mocno wierzącego Filipińczyka, który gdy był nastolatkiem, uciekł z domu i zaczął trenować boks, bo jego ojciec z biedy zjadł domowego psa, który ciężką pracą zapracował sobie na to, gdzie jest, który nie szczędzi pieniędzy na akcje charytatywne, idealnie wpisywał się w obraz "American Hero". Dodatkowo natrafił na najbardziej wyrachowanego promotora na świecie - Boba Aruma, który bardzo dopomógł mu w realizacji kariery w Stanach. Bo co tu dużo mówić, ostatnie pojedynki nie bez powodu był tak nieatrakcyjne i mało wymagające ze sportowego punktu widzenia dla Pacquiao. Przeciwnicy byli odpowiednio wyselekcjonowani - słaby, zniszczony limitami wagowymi zarządanymi przez Aruma&Roacha De la Hoya, rozbity po pojedynku z Margarito Cotto, Margarito, który prawdopodobnie bez "cementowych rączek" jest znacznie słabszym bokserem, Mosley, który ugrał rundę w walce z Mayweatherem. Takim rywalem miał być też Marquez! Nominalnie boksujący w wadze 135 funtów, miał walczyć w półśredniej, gdzie zaprezentował się żałośnie z powracającym po dwuletniej przerwie Floydem Mayweatherem. Marquez ostatnio prawie, że przegrał przed czasem z prostym bijokiem Katsidisem i miał być kolejnym łatwym rywalem dla Pacquiao. Okazało się inaczej - Marquez przygotował niespodziewanie jednak znacznie lepszą formę niż do walki z Floydem, dodatkowo potwierdziło się to, że bardzo nie pasuje Filipińczykowi (style makes fight). Pacquiao nie walczył źle, walka była raczej blisko, co najwyżej można by punktować 8-4 dla Marqueza, ale moim zdaniem wygrał tak naprawdę tylko jedną rundą. Wyszło szydło z worka - reasumując.. Pacquiao zawsze w moich oczach był większą gwiazdą marketingową, niż sportową, choć i takie gwiazdy są potrzebne...

Pacman z roku na rok będzie coraz słabszy i tracił atuty natomiast w tej chwili wiek jest po stronie Floyda, który umiejętności defensywnych + kontrataków nie straci nigdy a ma je na o wiele większym poziomie niż Marquez.

Floyd Mayweather jak na swój styl jest już dosyć podstarzałym bokserem, bo on opiera w dużej mierze swój boks, na szybkości i przede wszystkim refleksie, a jest porzekadło, że to się z wiekiem traci jako pierwsze. Pernell Whitaker, zawodnik stylowo z pośród bokserów historycznych najbardziej podobny do Floyda, był już słabszy niż w "prime time" tuż po 30-tce. Pacquiao swój boks również opiera także na szybkości, ale też na wspaniałej kondycji, częstotliwości i kątów wyprowadzanych ciosów, a to można na najwyższym poziomie "trzymać" do naprawdę podeszłego wieku. Daleki więc był bym od stwierdzenia, że upływ czasu faworyzuje Floyda.
Realista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Morrow N 13.11.2011 15:27

Nie do końca się zgodzę z Tobą Realisto. Owszem hype wokół Pacquaio w ostatnich latach jest ogromny, po części z powodu umiejętności Filipińczyka, po części z powodu efektownego stylu walki a po części ze słabości w innych kategoriach wagowych, głównie królewskiej. Federacje potrzebowały wielkiej gwiazdy i na taką wylansowano Pacmana ale określanie go jako niesamowicie przereklamowanego to gruba przesada. Tak samo jak ciężko pisać o ostatnich walkach jako nieatrakcyjnych, Marquez, Margarito, Mosley, Cotto, Clottey i Hatton to nie są jacyśtam emerytowani frajerzy, których wyciągnięto z leżaka na Bermudach. Z medialnego punktu widzenia było ok, kasa się zgadzała a trudno też było oczekiwać, że promotorzy Mannego puszczą go na jakiegoś zabijakę z wyższej kategorii wagowej.Zresztą gdyby Pacman był tylko gwiazdą medialną na jaką go lansujesz to czemu Mayweather tak uparcie uciekałby od walki z nim, na żadnej walce Floyd nie ma szans zarobić tyle co na Filipińczyku a w dodatku mógłby go w końcu oklepać i udowodnić, że jest lepszy co zostało poddane pod wątpliwość w ostatnich latach.

Na ten moment realnym wydaje się pojedynek wymienionej wielkiej dwójki ze zwycięzcą walki Cotto - Margarito albo Khanem, który coraz mocniej puka do drzwi, choć dla mnie wokół Amira też jest zbyt duży hype. Kto wie, może po wczorajszym pokazie Marqueza w końcu dojdzie do walki Pacmana z Floydem ale podobnie jak mete już nie czekam na ten pojedynek z taką niecierpliwością jak jeszcze rok czy dwa lata temu.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty