co prawda do sesji jeszcze daleko ale lepiej znac wroga troche wczesniej wiec juz teraz zapytam
znowu sie zwracam do kolegow prawnikow z UWr. w tej sesji PK, rzym, historia polski i ekonomia. Cywil z nieocenionym prof. Smieja dopiero w przyszlym semestrze

.
Pierwsze pytanie odnosnie konsty. Trudno jest? I czy oni na powaznie z tym ze trzeba znac te wszystkie ustawy. ja nie chce sie migac bo w koncu to czesc tej branzy ale tam jest tego tyle a z kilkoma sie zetknalem i sa aczytalne dlatego chce spytac jak mocno tego prof. Jablonski wymaga i w ogole jak ten egzamin wyglada bo moze macie jakies przydatne info. Aha i cyz warto ewentualnie isc do prof.Banaszaka na przedtermin bo mam na to szanse.
Co do rzymu to gdybyscie mogli powiedziec jak szczegolowo trzeba pisac u Rominkiewicza, bo ja jak czytam to tam nic nie ma praktycznie trudnego ale jest tego tyle ze po prostu nie idzie wszystkiego spamietac. I ktora ksiazke byscie mi polecili bo jade na razie na klasyce gatunku (kolanczyk) ale jest troche meczacy (choc tego nie unikne pewnie przy zadnej ksiazce z tego przedmiotu)
Kolejna rzecz to historia polski. Prof. Jurek podobno mowil na wykladach ze chce zrobic egzam z info na nich podanych. Tu pojawia sie problem bo dosc rzadko chodzilem. Zreszta sam mowil na poczatku roku ze sie dziwi frekwencji i nie lubi zbyt wysokiej wiec pojechal troche niekonsekwentnie ale nie bede sie frustrowal bo w sumie w porzadku czlowiek

. Ciezko jest? Wystarczy jakis skrypcik czy jednak rzucic okiem do Bardacha? I czy te pytania ktore podal to stosuje sie do nich i wiedyz na ten temat wymaga czy leci na fristajlu? Mamy miec mieszany test czyli uzupelnianki i inne pierdoly a nie typowe abcd.
No i ostatania rzecz to eko. Nie chce jej zlekcewazyc bo po co robic sobie problemy z rzeczy ktora mozna ogarnac niemniej jednak czy to prawda ze pan Kundera sie msci za niska frekwencje na wykladach i potrafi walnac prog 85%? Wystarczy ogarnac te jego wyklady niezmienne od 10 lat i testy oraz jakis skrypt co sa na ksero u jacka czy jeszcze cos polecacie o czym nie wiem?
z gory dzieki za pomoc mowcie co wiecie wszystko sie dla mnie liczy a ze znajomych ze starszych rocznikow nie mam to jestescie dla mnie prawdziwa skarbnica wiedzy