Studia

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Studia

Postprzez TS borys IFC Wt 17.01.2012 0:52

jesli chodzi ci o ten z glowa z waszyngtona to faktycznie sa tam chyba jakies dopiski :P terra corona corona corona regni...
Obrazek
IO SONO INTERISTA

"czas nasz to alarm w ktorym wszystko to halas"
OSTR
TS borys IFC
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez maciek_88 Wt 17.01.2012 0:54

To chyba nie ten. Moje niektóre dopiski były na zasadzie "czy Ptakowi chodzi o... " :P
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez MeToYou Wt 17.01.2012 1:36

Czasu na przygotowanie jest sporo. Kluczowe jest kiwanie głową bo większość egzaminu to Ptak mówi a ty tylko słuchasz. Koniecznie śmiej się z jego żartów. Tak jak napisał maciek_88 zdecydowana większość zdaje. Rok temu oblał sporo osób w poniedziałek ze względu na ból zęba. W środę miał wizytę u dentysty, po której nie oblał chyba nikogo.
Wszyscy, którzy nie zaliczyli w poniedziałek uczyli się max 2 dni więc jeśli się ogarniesz skrypt przyzwoicie to nie ma opcji żeby nie zdać.
MeToYou
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez TS borys IFC Wt 17.01.2012 2:13

heh dzieki pocieszyles mnie. niby zdawalem histe na maturze i ja lubie ale ten skrypt jest tak masakrycznie nudnyz e chwile zalamki moga sie pojawic ;p ale mam jeszcze tydzien wiec oby bylo dobrze
Obrazek
IO SONO INTERISTA

OSTR
TS borys IFC
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez SexyBitch Wt 17.01.2012 8:18

jak mniemam - historia panstwa i prawa powszechna ? ;)
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez TS borys IFC Wt 17.01.2012 10:48

nie inaczej :P
Obrazek
IO SONO INTERISTA

OSTR
TS borys IFC
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Boromir Wt 17.01.2012 12:34

MeToYou napisał(a):Koniecznie śmiej się z jego żartów.

Przypomniała mi się historia jak na jednym z egzaminów pan profesor opowiedział dowcip, największego suchara jakiego w życiu słyszałem, dno po prostu. Śmieszne było natomiast zażenowanie w oczach kolegi i najbardziej wymuszony uśmiech jaki ludzie są w stanie zrobić, niestety w tym wypadku godność przegrała z okolicznościami.

Zdał :lol:
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez SexyBitch Wt 17.01.2012 13:24

Podziel sie pytaniami , jestem ciekaw czy bym odpowiedzial ;)
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez TS borys IFC Wt 17.01.2012 15:20

Obrazek
IO SONO INTERISTA

OSTR
TS borys IFC
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Dudek Pt 20.01.2012 20:27

Ktoś tu jest dobry z polskiego? Zdaje maturę w tym roku i myśle o studiach (AGH, UEk). Ale żeby tam sie dostać potrzebuje mature najpierw zdać. I tu się robi problem, bo trzeba napisać prace na maturę ustną. Myślę nad tematami:

6. Scharakteryzuj motywy fantastyczne wykorzystywane przez autorów literatury XX i/lub XXI
wieku (na wybranych przykładach)

73. Zaprezentuj motyw wolności w wybranych tekstach kultur.

54. Kanon literatury młodego człowieka XXI wieku. Zaprezentuj teksty, które według Ciebie
powinny się w nim znaleźć i uzasadnij swój wybór

Nie szukam osoby która mi to napisze, ale która by coś doradziła. Jak pisać, albo (przedewszystkim) jakie książki czy inny teksty kultury mógłbym wziąć pod uwagę.

Edit/ Co do trzeciego tematu mam swoje przemyślenia oczywiście. Ale chciałbym poznać też subiektywną opinie kogoś innego. Może jest jakaś książka którą czytałem, a nie pamietam i ktoś mi o niej przypomni. A do matury mam jeszcze 4 miesiące niecałe więc jeszcze kilkadziesiąt książek jestem w stanie przeczytać.

A i najbardziej myślalem o tym drugim Bo tam można nie tylko ksiązki, ale wszystkie teksty kultury.
Ostatnio edytowano Pt 20.01.2012 20:45 przez Dudek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Dudek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez maciek_88 Pt 20.01.2012 20:33

czyli jak, nie masz książek, które uważasz, że powinny byc w spisie lektur? O ile 2 pierwsze pozycje jestem w stanie zrozumiec, że chcesz skonsultowac (choc pewnie wpisując to samo w google dostałbyś mnóstwo informacji) to pytanie o subiektywną ocenę książek to dla mnie lekkie przegięcie.
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez sbQ Wt 14.02.2012 23:11

Ogarnia ktoś:
- obliczanie optymalnej trasy
- obl. przepustowość przesyłu?
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez TS borys IFC Cz 19.04.2012 13:43

co prawda do sesji jeszcze daleko ale lepiej znac wroga troche wczesniej wiec juz teraz zapytam :P

znowu sie zwracam do kolegow prawnikow z UWr. w tej sesji PK, rzym, historia polski i ekonomia. Cywil z nieocenionym prof. Smieja dopiero w przyszlym semestrze ;p.
Pierwsze pytanie odnosnie konsty. Trudno jest? I czy oni na powaznie z tym ze trzeba znac te wszystkie ustawy. ja nie chce sie migac bo w koncu to czesc tej branzy ale tam jest tego tyle a z kilkoma sie zetknalem i sa aczytalne dlatego chce spytac jak mocno tego prof. Jablonski wymaga i w ogole jak ten egzamin wyglada bo moze macie jakies przydatne info. Aha i cyz warto ewentualnie isc do prof.Banaszaka na przedtermin bo mam na to szanse.

Co do rzymu to gdybyscie mogli powiedziec jak szczegolowo trzeba pisac u Rominkiewicza, bo ja jak czytam to tam nic nie ma praktycznie trudnego ale jest tego tyle ze po prostu nie idzie wszystkiego spamietac. I ktora ksiazke byscie mi polecili bo jade na razie na klasyce gatunku (kolanczyk) ale jest troche meczacy (choc tego nie unikne pewnie przy zadnej ksiazce z tego przedmiotu)

Kolejna rzecz to historia polski. Prof. Jurek podobno mowil na wykladach ze chce zrobic egzam z info na nich podanych. Tu pojawia sie problem bo dosc rzadko chodzilem. Zreszta sam mowil na poczatku roku ze sie dziwi frekwencji i nie lubi zbyt wysokiej wiec pojechal troche niekonsekwentnie ale nie bede sie frustrowal bo w sumie w porzadku czlowiek :P. Ciezko jest? Wystarczy jakis skrypcik czy jednak rzucic okiem do Bardacha? I czy te pytania ktore podal to stosuje sie do nich i wiedyz na ten temat wymaga czy leci na fristajlu? Mamy miec mieszany test czyli uzupelnianki i inne pierdoly a nie typowe abcd.

No i ostatania rzecz to eko. Nie chce jej zlekcewazyc bo po co robic sobie problemy z rzeczy ktora mozna ogarnac niemniej jednak czy to prawda ze pan Kundera sie msci za niska frekwencje na wykladach i potrafi walnac prog 85%? Wystarczy ogarnac te jego wyklady niezmienne od 10 lat i testy oraz jakis skrypt co sa na ksero u jacka czy jeszcze cos polecacie o czym nie wiem?

z gory dzieki za pomoc mowcie co wiecie wszystko sie dla mnie liczy a ze znajomych ze starszych rocznikow nie mam to jestescie dla mnie prawdziwa skarbnica wiedzy :P
Obrazek
IO SONO INTERISTA

OSTR
TS borys IFC
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez bartbuks Cz 26.04.2012 10:06

Joł, pytanie. Studiował ktoś z Was na SGGW??
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez piotrcies Cz 26.04.2012 10:42

bartbuks napisał(a):Studiował ktoś z Was na SGGW??

Mój dobry kumpel tam studiuje, czemu pytasz?
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park