1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Postprzez 10 Wt 28.04.2009 22:43

guru napisał(a):Chelsea dziękujemy antyfootballu. :roll:

Zaiste, ciekawa konstrucja słowna. Obawiam się, że ku zaskoczeniu kibiców faworytów: ManUtd. i Barcy ten antyfutbol może w tym roku triumfować.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Hanni Wt 28.04.2009 22:47

10 napisał(a):Obawiam się, że ku zaskoczeniu kibiców faworytów: ManUtd. i Barcy ten antyfutbol może w tym roku triumfować.

Że niby Arsenal też gra Antyfootball?
Obrazek
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez KajoFC Wt 28.04.2009 22:48

Hehehe i Chelsea nie dała sobie brami strzelić :) kiedy ostatnio Barca zremisowała w tym sezonie 0-0 ? Barca miała mnóstwo sytuacji i to w dodatku niewykorzystanych :> Messi miał kilka swoich zagrań i rajdów ale nic z tego nie wynikło. Czyżby powtórka z przed roku dla Barcy :) 0:0 u siebie 1:0 w plecy na wyjeździe i po grze. Barca była dużo lepszym zespołem teraz sam się dziwię czemu nie wykorzystali żadnej ze swojej sytuacji.Sędzia dał dupy jednak w kilku sytuacjach myślę że powinien być karny dla Barcy za faul na Henrym. Nie ma ją co liczyć na korzystny wynik na SB jak Chelsea wywiozła z katalonii remis to nie po to żeby przegrać na własnym boisku w dodatku Barca w Londynie bez Marqueza i Puyol'a a Hleb za mało chleba :P Powtórka finału z przed roku coraz realniejsza.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez MGiggs Wt 28.04.2009 22:49

Barcelona 4 raz z rzedu nie potrafi w pofinale na CN strzelić bramki w pofinale LM. Jestem zdegustowany.Chelsea zagrał to co miała zagrać,Barcelona poza 2,3 akcjami- też słabo. Messi miał jezdzic drwali z Angli a się okazało że po 1 czystym wejsciu Bosingwy przestał grać.Totalnie mnie rozczarował w tym meczu ale co innegho jechac Almerie co innego dobrze ułożona drużyne.
W Angli bedzie inny mecz, bez Puyola bez Marqueza ktory tym babolem sie nie popisał. Będzie ciekawie.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez RealFan Wt 28.04.2009 22:50

nie antyfutbolu tylko swietnej realizacji taktyki. bo nie grali ofensywnie, ale robili to, co mieli robic. wbrew pozorm zagrac na camp nou na zero z tylu to nie jest proste zadanie. to byl ich cel i go osiagneli. po co mieli grac otwarta pilke? zagranie otwartej pilki w barcelonie zwykle konczy sie kilkoma golami w plecy. hiddink znowu pokazal klase i tyle w tym temacie. grali momentami po nogach co nie koniecznie musialo sie podobac, ale to chyba nikogo nie dziwi. kazdy kto chce osiagnac cos w meczu z barcelona musi faulowac. oczywiscie w granicach rozsadku.

barcelona jakies tam sytuacje miala, ale niewiele bylo tych dobrych. przede wszystkim kompletnie nie mieli pomyslu bo zageszczone zostaly okolice miedzy 10 a 25 metrem od bramki - okolice decydujace o powodzeniu ataku. zawiedli mnie pod tym wzgledem, ze tak malo rozciagali gre. chelsea ma przewage fizyczna, ale nie wykorzystano w wystarczajacym stopniu alvesa przy linii bocznej, ani oczywiscie abidala, ale tego trudno jest wykorzystac :P to tego zabraklo barcelonie by rozrzedzic ten mlyn. no i do tego to zolwie tempo...
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Cris7 Wt 28.04.2009 22:51

10 napisał(a):Zaiste, ciekawa konstrucja słowna. Obawiam się, że ku zaskoczeniu kibiców faworytów: ManUtd. i Barcy ten antyfutbol może w tym roku triumfować.

Możecie to nazywać antyfutbolem, czy jak tam się wam podoba. Moim zdaniem Chelsea przyjechała na Camp Nou z zamiarem niestracenia bramki, została świetnie ustawiona przez Hiddinka i dobrze broniąc wypełniła zadanie. Chwała im za to.
A Man Utd akurat nie ma się czego obawiać w tym sensie, że Arsenal nie potrafi zagrać tak w obronie jak Chelsea, co więcej, nie sądzę, aby miał w ogóle taki zamiar.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez MGiggs Wt 28.04.2009 22:51

Tak Messi miał swoje rajdy :boje się: :rotfl: Ronaldo po takim meczu byłby zjedzony żywcem. Barcelona zagrała słaby mecz, Chelsea dobry bo chcieli nie przegrać.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Yukasz Wt 28.04.2009 22:52

Tak guru chciałbym zobaczyć co Arsenal na CN by zaprezentował. Miałem obawy że mecz właśnie tak będzie wyglądał i tak niestety było. Każda czołowa drużyna na świecie obrałaby podobną taktykę, nawet sama Barca przyjeżdżając na CN na mecz z Barcą :lol: Mecz wyglądałby inaczej gdyby Chelsea do takiej gry nie miała wykonawców, ale miała. Inaczej losy rywalizacji byłyby rozstrzygnięte. Możecie gadać że Chelsea grała kupę ale Hiddink osiągnął niezły wynik, niebezpieczny ale na pewno lepszy niż porażka no i nikt ich nie ma prawa wyśmiewać jak Bayernu ostatnio. Jak Londyńczycy awansują to Hiddink i spółka na pewno będą się wstydzili pierwszego meczu :lol: Tak jak powiedział Boniek - Chelsea czekała na swoje okazje, ale przede wszytskim się cofnęła, zagęściła strefę obronną i w efekcie co Barca zaprezentowała w tym tłoku? Jak Chelsea zagrała kupę to Barca tylko puszczała brzydkie bąki i nic ponad to. W rewanżu na pewno zagrają bardziej otwartą piłkę przez co paradoksalnie i Barcelona może mieć łatwiej, oby bo mam nadzieję że awansują. A sam mecz to gdyby nie jego stawka i drużyny to już dawno bym olał bo faktycznie wiało nuuudą :roll:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez emdżej Wt 28.04.2009 22:55

Niestety mecz rozczarował mnie z obu stron. Choć od Chelsea nie można było zbyt wiele wymagać, w końcu grali na wyjeździe, to jednak rozczarowali mnie zachowawczą grą. Barcelona z przodu grała nie najlepiej, podobnie jak z Valencią w sobotę. Bojan mógł być bohaterem tego meczu, gdyby strzelił tę bramkę głową. Sytuacji Hleba nie widziałem (wdzięczny byłbym za opisanie) więc z opinią się wstrzymam. Szkoda, że sędzia nie odważył się dać drugiej żółtej kartki Ballackowi (choć to było już w końcówce i mogło zbyt wiele nie zmienić) i przede wszystkim nie podyktował rzutu karnego. Ale taka jest piłka. W rewanżu będzie ciężko, ale przecież nadzieja umiera ostatnia.

KajoFC napisał(a): kiedy ostatnio Barca zremisowała w tym sezonie 0-0 ? .

21. stycznia z Espanyolem w Copa del Rey. Chelsea jest czwartą - po w/w Espanyolu, Numancii i....Wiśle Kraków - drużyną, która zachowała czyste konto w meczu z Barceloną w tym sezonie.
Ostatnio edytowano Wt 28.04.2009 22:57 przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rezus Wt 28.04.2009 22:56

Mecz mnie rozczarował, po Chelsea spodziewałem się czegoś więcej niż tylko obrona + 1 bardzo dobra akcja po błędzie obrońcy. Barcelona tez nie zachwyciła, pomimo ogromnej przewagi mieli 3 bramkowe okazje z czego 2 w 90 min. Co do sytuacji w polu karnym z Henrym to nie wiem sam, za mało powtórek w TV dali. Mocno w oczy rzucił się Dani Alves (i to nie przez to, ze 1 dośrodkowanie, które mu wyszło było w 90 minucie), zaraz po kontuzji Marqueza padł na murawę i zaczął się rzucać jakby dzida dostał, by po 3 minutach normalnie biegać, to samo w ostatnich sekundach meczu, stracił piłkę i zaczął się rzucać po murawie, sędzia zlał i zakończył mecz. :lol:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez KajoFC Wt 28.04.2009 22:57

MGiggs napisał(a):Tak Messi miał swoje rajdy :boje się: :rotfl: Ronaldo po takim meczu byłby zjedzony żywcem. Barcelona zagrała słaby mecz, Chelsea dobry bo chcieli nie przegrać.

Właśnie dlatego napisałem że nic z tego nie wynikło. Według zapowiedzi to miał być tu blamaż, rajdy Messiego tnące obronę jak nóż masło. A skończyło się na zmarnowaniu kilku okazji przez piłkarzy Blaugrany. Sam Xavi powiedział że będą chcieli uzyskać wynik jak z Bayernem ale nie wyszło :naughty:

No zapomniałem wspomnieć o Alvesie ,nie oglądam zbyt często meczów Barelony ale ten zawodnika zachowuje się jak by przesadził z red bullem w szatni albo coś w tym stylu.
Ostatnio edytowano Wt 28.04.2009 22:59 przez KajoFC, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez guru Wt 28.04.2009 22:59

Yukasz napisał(a):Tak guru chciałbym zobaczyć co Arsenal na CN by zaprezentował.

Na pewno by nie murował, bo nie mamy kim. :lol2:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez ycu Wt 28.04.2009 22:59

Jestem zdegustowany.

Wstyd i hańba, tylko to ciśnie się na usta po tym karygodnym popisie nieskuteczności.
sawn-off shotgun, hand on the pump
left hand on a forty, puffin' onna blunt
pumped my shotgun, niggaz didn't jump
lala la la lala la laaaaa...
ycu
Skład C
Skład C

Postprzez Kamil232 Wt 28.04.2009 23:00

Szkoda, że sędzia nie odważył się dać drugiej żółtej kartki Ballackowi

Albo Puyolowi.

Oczywistością jest, że Chelsea nie mogła inaczej zagrać, bo skończyłaby jak Atletico, Valencia czy Bayern. Zobaczyli rok temu jak to się robi :smile2: i powtórzyli. Niczego innego się nie spodziewałem.
Również oczywistością jest, że jakby Ronaldo zagrał tak jak Messi to pan mistyk pierwszy by przyleciał i gadał, że zawodzi w najwazniejszych meczach :haha:
Spodziewałem się więcej od tej galaktycznej drużyny i od galaktycznego Messiego, ale się zawiodłem. Może w rewanżu? Tak jak ktoś napisał, tam im paradoksalnie będzie łatwiej.
A już prowadzenie gry kiedy leży zawodnik Chelsea to całkowita żenada. Chyba tak galaktyczna drużyna do takich chwytów nie musi się uciekać?
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez emdżej Wt 28.04.2009 23:03

Kamil232 napisał(a):
Szkoda, że sędzia nie odważył się dać drugiej żółtej kartki Ballackowi

Albo Puyolowi.

Masz rację. Sędziemu po prostu zabrakło jaj w tych dwóch sytuacjach. Zwłaszcza w przypadku Puyola, gdyż musiałby mu dać dwie żółte kartki w krótkim odstępie czasu.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie