1/2 Finału LM FC Schalke 04 - Manchester United

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: 1/2 Finału LM FC Schalke 04 - Manchester United

Postprzez Sammyy Śr 04.05.2011 22:16

Dzień antyhejterów. Dobry mecz Gibsona, bramka Andersona, jeszcze pozostało trafienie Berbatowa :P
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Frosty Śr 04.05.2011 22:27

Berba i tak nie grał źle, gorsza 2 połowa, ale w 1 bardzo aktywny. Jak Evra nie złapie kartki to będzie można :beer: Dawno nie widziałem tak otwartego meczu na tym poziomie.

btw, pytam się na serio bez żadnej napinki. Jak to jest możliwe że tak słaby zespół 2 razy pokonał Inter w 1/4LM? :roll:
Frosty
Skład B
Skład B

Postprzez League Śr 04.05.2011 22:32

Frosty napisał(a):
btw, pytam się na serio bez żadnej napinki. Jak to jest możliwe że tak słabyzespół 2 razy pokonał Inter w 1/4LM? :roll:

To nie Schalke jest słabe tylko United takie dobre :P :mrgreen:

Na poważnie to nie wiem ale to nie możliwe żeby słaby zespół wygrał z Interem i z Valencią, bo jeden mecz rozumiem ale 4?
League
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez sbQ Śr 04.05.2011 22:33

Genialne są te wyjścia krótką piłką do ataku przez graczy MU.
Edu mam nadzieję, że w przyszlym sezonie nie będzie już występował w Bundeslidze.
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Salas11 Śr 04.05.2011 22:34

Frosty napisał(a):Jak to jest możliwe że tak słaby zespół 2 razy pokonał Inter w 1/4LM? :roll:

Eh... :? Patrząc co robią z Schalke rezerwowi ManUnited jest mi wstyd za dwumecz z Niemcami jeszcze bardziej :roll: Przypomina sobie ktoś równie słabego półfinalistę Ligi Mistrzów?
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Frosty Śr 04.05.2011 22:43

Nie było raczej za mojego życia, jeśli mówimy o poziomie gry a nie o "fame'a". Jestem przekonany że jakby dzisiaj w koszulkach Schalke wyszedł zespół z 1 ligi Ang wynik byłby podobny, tylko mieliby mniej miejsca gracze United. Fajnie to wyglądało, ale rzeczywista siła będzie można oceniać po tym weekendzie. Wchodzimy na pełnych obrotach w okres kiedy można jeszcze cały sezon przegrać... Po meczu z Arsenalem miałem bardzo złe przeczucia, teraz już jestem pełen nadziei. Nie był to miarodajny obraz naszych możliwości, ale pokazuje że grać ładnie i skutecznie to umiemy, szczególnie na OT.
Frosty
Skład B
Skład B

Postprzez MGiggs Śr 04.05.2011 22:53

Co za mecz :mrgreen:
Anderson 2 gole,tyle co strzelil w calej karierze w MU :rotfl: Gibson rajd miedzy 5, asysta lepsza od Iniesty w wczoraj i gol(fartowny).

Pikarz meczu Gibson, swietnie zagrał.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Daaaamian Śr 04.05.2011 23:11

Gibson chciał Ci na złość zrobić. :P
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Salas11 Śr 04.05.2011 23:27

To jest vendetta Gibsona na fanach ManUnited za twittera (albo fb, nie pamiętam :P ) :lol:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow Śr 04.05.2011 23:35

Różnicę mimo niezłego meczu w wykonaniu Evans-Smalling między nimi a naszą podstawową parą widać było wyraźnie, błąd Smallinga fatalny, chłopaki trochę chaotycznie dzisiaj ale ogarnęli, to o nich najbardziej się obawiałem.

Świetny mecz Gibsona, dwie bramki Andersona to się nie zdarza, Valencia, Nani i Berbatov też dobrze.

4:1 i awans bardzo cieszy, tym bardziej, że kluczowi piłkarze odpoczęli przed Chelsea ale nie ukrywajmy Schalke to nie był team na ten etap LM. Byliśmy zdecydowanym faworytem i bardzo dobrze odegraliśmy swoją rolę. Gratulacje dla drużyny, Ferguson po raz kolejny pokazał, że wie co robi.

Wspaniale będzie zagrać finał na Wembley, nie wiem czy będziemy w stanie nawiązać walkę z Barceloną jak patrzę na te skróty i z jaką łatwością Messi w pierwszej połowie dochodził do sytuacji strzeleckich to trudno się nie bać ale wierzę, że finał sprzed dwóch lat nauczył czegoś Fergusona i będziemy świadkami dobrego widowiska i powalczymy o zwycięstwo. Wygrać LM na Wembley to byłoby coś niesamowitego :)
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kamil232 Cz 05.05.2011 0:01

Kiedyś Fergie powiedział z tego co pamiętam, że wie jaki popełnił błąd z Barcelona i teraz już by wiedział jakby z nimi zagrać :P Od tamtej wypowiedzi chciałem trafić na Barcę żeby się przekonać ile te słowa znaczą :P Co prawda plan planem, a boisko boiskiem, ale sądze, że Fergie ma pomysł jak to rozegrać. W Rzymie choć to brzmi nieco paradoksalnie to byliśmy zbyt pewni siebie i nie do końca doceniliśmy wielkość Barcelony, mówił o tym Evra po tamtym finale. Zresztą pierwsze 10 minut tamtego meczu by to potwierdzało bo zaatakowaliśmy churalnie, sytuacje były, ale poszła jedna kontra gol i potem już Barca pozamiatała. No nic cieszę się na to widowisko i mam nadzieję, że mecz rozstrzygnie się na boisko, a nie o wyniku zdecydują sędziowie. Wolałbym przegrać jak w Rzymie niż żeby o porażce miałby zdecydować kretyn z gwizdkiem. No, ale co ja o porażce, przecież 27 maja to Vidić podniesie Puchar Europy 8)
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow Cz 05.05.2011 0:08

Kamil232 napisał(a): przecież 27 maja to Vidić podniesie Puchar Europy 8)

28 :wink:

Oby było tak jak piszesz, też czytałem te wypowiedzi Alexa ale to czy jesteśmy w stanie postawić się Barcelonie zweryfikuje boisko. 3 finał w ostatnich 4 latach. Świetna sprawa :) Ale to dopiero za 3 tygodnie, teraz mecz o majstra z Chelsea :D
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Cz 05.05.2011 0:09

Atuty są takie ze zagramyw angli na niezbyt dobrej murawie,bo wembley ma ja slaba(delikatnie mówiac) mam nadzieje ze fani dadza popis bo w Rzymie mizeria.
Barca faworytem ale widze sporo plusów u nas,Roo na ulubionej pozycji,Hernadez idealny na kontre,jest Valenica,Nani z Berba na ławce.

Moim zdaniem wyjdziemy w pomocy z LAV-Carrickiem-Fletcherem-Parkiem przed nimi bedzie operował Roo, z przodu Chicharito.Będa zaskoczony jak od 1 minuty zagra Giggs czy berba
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Magnum Cz 05.05.2011 0:17

Podobno Wembley już lepiej wygląda, od tego sezonu. Ja nie pamiętam za bardzo z lutego, za bardzo się denerwowałem, ale chyba jakichś tam problemów z murawą nie było, wyglądała bardzo dobrze. Przed meczem mówili, że murawa jest taka jak na Emirates więc może już jest dobra. :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow Cz 05.05.2011 0:23

O ile Fletch dojdzie do optymalnej formy, dużo zdrowia go kosztował ten wirus.

Skład zapewne taki jak pisze MGiggs z zastrzeżeniem, że Roo będzie grał głębiej i harował jak wół. Jak ograniczymy Messiego, Xaviego i Iniestę co będzie niebywale trudne będzie ciekawie. Zobaczymy też co będzie do tego czasu z lewą obroną Barcelony, czy Abidal dojdzie do optymalnej formy czy zobaczymy tam Adriano. Na te dyskusje jeszcze będzie dużo czasu :)

Ciekawe co z Rafaelem.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie