1/4 finału LM - Arsenal vs Liverpool

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto awansuje do półfinału?

Arsenal
25
56%
Liverpool
20
44%

Liczba głosów : 45

Postprzez Piotr Wt 08.04.2008 23:30

Sam juz nie wiem, ale wydaje sie ze jesli go ciagnal czy zahaczal to przed linia a pozniej juz tylko machal rekoma.
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Einar Wt 08.04.2008 23:31

Ciągnął przed linią, za linią na niego wskoczył.
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez masacra Wt 08.04.2008 23:46

Szacunek dla Arsenalu za stworzenie wspólnie z nami kolejnej niesamowitej European night na Anfield. Był to bez wątpienia mecz godny finału w Moskwie. Jak miło się rozczarować czasem. Bo spodziewałem się zupełnie innego widowiska.

Szkoda że w półfinale 3 raz z Chelsea ale cóz... przynajmniej w finale x już Mialnu nie będzie 8)
masacra
Skład C
Skład C

Postprzez janop Wt 08.04.2008 23:46

Drugi raz w krótkim czasie szkoda mi Arsenalu(pierwszy raz z Chelsea)-moim zdaniem karnego nie było...Inna sprawa, że Arsenal dobrze grał jakieś 20 minut a potem przeważał Liverpool. Teraz mam dylemat w półfinale, bo ani Chelsea ani LFC nie chce w finale. Jedyny plus jest taki, że istnieje szansa, że Benitez zostanie na następny sezon a z nim na ławce LFC nie stanowi w lidze żadnego zagrożenia dla MU.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Wilmore Śr 09.04.2008 14:04

A mi tam Arsenalu nie szkoda. Nie znoszę alergicznie Liverpoolu, ale Arsenal odpadł na własne życzenie.
Gdyby Walcott grał od początku, Eboue był na OP, a Toure na środku, to nie działyby się takie cyrki. Sędzia mógł się pomylić, co nie zmienia faktu, że karnego nie było.
Tydzień temu też raczej nie było, więc wtedy akurat sędzia nie dał ciała. Liverpool znów, jak w Stambule, ma cholerne szczęście i wsparcie sędziego, bez którego nigdzie by nie zaszli - z całym szacunkiem dla ich historii, obecnie Benitez psuje zespół.
Wenger powinien z Arsenalu odejść. Nie przysłuchuję się ze zbyt wielką uwagą działaniom Francuza w Anglii, ale nie mogę wyjść z podziwu, że on poważnie wierzył w sukces na dłuższą metę przy pomocy... Ilu? 15 piłkarzy? Mówię tu o poważnych piłkarzach, którzy są w stanie zagrać na poziomie ćwierćfinału LM.
Na dodatek decyzje personalne Wengera solidnie by mnie wkurwiły, gdybym był fanem Kanonierów - jak tu się wściekać za przywiązanie do Brocchiego na Ancelottiego, skoro Wenger wystawia z uporem godnym wyższej sprawy Eboue. :wink: Taktycznie Francuz jest świetnym specjalistą, szkolić piłkarzy potrafi jak nikt, ale sezon sobie psuje przez kretyńskie decyzje osobowe. Z Milanem wypaliło, ale z Milanem w takiej formie wypaliłoby nawet trio Lehmann - Almunia - Fabiański na bramce z Walcottem na środku obrony, Liverpool poważnie podszedł do rozgrywek i Wenger ma za swoje.

A hasła o kupieniu sędziego przez Liverpool należy po prostu zignorować. Nawet Juventus nie decydował się kupować meczów w LM, co tu mówić o Pool. :lol:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Hanni Śr 09.04.2008 17:42

Wilmore napisał(a):Wenger powinien z Arsenalu odejść.

Nikt o tym nigdy nie mówił, nie mówi i nie będzie mówił. Le Boss nigdzie nie będzie odchodził. Ma pełne poparcie zarówno zarządu jak i piłkarzy oraz kibiców.
Obrazek
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy Śr 09.04.2008 17:46

Hanni napisał(a):Nikt o tym nigdy nie mówił, nie mówi i nie będzie mówił. Le Boss nigdzie nie będzie odchodził. Ma pełne poparcie zarówno zarządu jak i piłkarzy oraz kibiców.

Tylko, czy sam się nad tym nie bedzie zastanawiał ?
Rzadko się zdarza, aby Wenger był tak poirytowany w czasie meczu, czy w wypowiedziach po meczu. Nie chodzi mi o słowa, tylko o jego zachowanie.

Nie zdziwie się, jak temat jego odejscia się gdzieś w mediach pojawi.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez some1 Śr 09.04.2008 17:49

Wiem, że nikogo nie przekonam ale postanowiłem podzielić się przemyśleniami. Obejrzałem karnego na spokojnie dzisiaj. Sytuacja podobna jak z Hlebem. Toure trochę mu przeszkodził, jednak z Babela widać lepszy aktor niż Hleb. Kupna meczu nawet nie chce mi się roztrząsać, bo każda osoba mająca IQ>10 wie, że taka sytuacja jest niemożliwa. To nie polska liga. :) Dla kibiców obu zespołów to było świetne widowisko i tego się trzymajmy. Zakończę napisem na transparencie w czasie meczu: Scoucers rule the world

Słabym punktem w spotkaniu był Reina (zawalił na spółkę z Alonso bramkę Diaby'ego) i to chyba on w meczu z Chelsea musi uważać. Nie przepuszcza się strzału w krótki róg. Zachwycił mnie Skrtel, Hyypia i oczywiście Babel. Za kilka lat 1. i 3. będą pierwszymi skrzypcami LFC, mówię wam.

Pozdrawiam kibiców LFC, Gunners i innych. ;)
"Przetnijcie moją skórę, a zobaczycie czerwoną krew Liverpoolu."

Obrazek
some1
Skład C
Skład C

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie