1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%

Liczba głosów : 51

1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United

Postprzez majer13 So 15.03.2008 0:13

Roma vs MU

Włosko angielski pojedynek zapowiada się bardzo emocjonująca gdyż obie drużyny grają w tym sezonie bardzo dobrą piłkę i mają szansę wygrać zarówno w LM jak i w swoich rodzimych ligach.

Z jednej strony nieobliczalna Roma która potrafi wygrać z każdym, ale zdarzają jej się także wpadki. Natomiast z drugiej strony Manchester United który w każdym sezonie walczy o wszystko.

Drużyny znają się bardzo dobrze gdy będzie to już ich piąty i szósty mecz w przeciągu dwóch sezonów LM. Miejmy nadzieje że mecze nas nie rozczarują i widowisko będzie najwyższej klasy. Mecze odbędą się 1 kwietnia w Rzymie i 9 kwietnia w Manchesterze.
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez DRAWEK N 16.03.2008 12:02

To spodkanie będzie napewno dobrym widowiskiem....może Manu strzeli więcej bramek Romie ?? albo odwrotnie Roma sie odegra za ten pamiętny mecz :) Ale sądze (szacunek dla fanów Romy) że peniwe wygra Manu , bo Roma nic powalającego niepokazała w meczu z Realem...10 Min do końca było ciekawe...Może sie myle zobaczymy :?: :?:
DRAWEK
Żenujący nabijacz :/

Postprzez majer13 N 16.03.2008 13:26

DRAWEK napisał(a):bo Roma nic powalającego nieokazała

Chyba oglądałeś inny mecz skoro uważasz że Roma nic nie zgrała ,ponieważ świetnie się broniła i wyprowadzała piorunujące i składne kontrataki, i to Real miał duże szczęście że nie przegrał wyższą ilością bramek ( kilka razy piłka odbijała się od słupków i poprzeczek, a w dodatku Raul strzelił bramkę dla Realu ze spalonego.

ManU łatwo na pewno mieć nie będzie Roma u siebie potrafi zagrać świetny mecz, a jeśli zagra na wyjeździe tak jak z Realem to możemy mieć małą niespodziankę ( jeśli tak można nazwać odpadnięcie Manchesteru). Z drugiej strony jeśli Manchester zagra na najwyższym swoim poziomie to będziemy raczej oglądali jednostronne widowisko na korzyść ManU. Ważną rolę może odegrać taktyka obu drużyn ostatnio MU grał różnymi ustawieniami ( 4-5-1 , 4-3-3, 4-4-2). Nie wiem tylko jak wygląda zestawienie taktyczne Włochów.

Mam nadzieję że dwumecz zakończy się po świetnym widowisku awansem Czerwonych Diabłów.
Ostatnio edytowano N 16.03.2008 14:03 przez majer13, łącznie edytowano 1 raz
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Totnik_ASR N 16.03.2008 13:37

Faworytem jest niewatpliwe MU. Nie tylko przez to co dzialo sie sezon temu ale na papierze sa kadrowo silniejsi.. zreszta Roma to w LM jesli popatrzec na finanse kopciuszek a dajemy rade :)

Jak to sie mowi do 3 razy szutka moze teraz sie uda ?? Jak nie teraz to kiedy ?? okazji to zmazania plamy moze wiecej nie byc.. a forma jest.

Ja tam sie cisze ze gramy z MU.. to najsilniejszy rywal z calej stawki jak wygramy to bedzie wielka szansa wygrac cala LM a jak odpadniemy to wstydu nie bedzie (bo w drugie takie lanie nie wierze bo Roma to duzo silnejszy zespol niz rok temu) i bedzie mozna sie skupic na lidze

do losowan to sczescia nie mamy :) dosc ze same korby to zawsze pierwszt mecz u siebie.. ale z drugiej strony mamy juz doswiadczenia i zarowno z Lyonem i Realem przyszlo nam wywalczac awans na boisku rywala i to w dobrym stylu

w meczach grupowych w tym sezonie na OT tez nam calkiem dobrze poszlo i niewiele brakowalo do remisu (Roma spartaczyla kilka setek) takze jak pisalem albo teraz albo nigdy

vendetta :twisted:

co do pierwszego meczy na Stadio Olimpico to tifosi Romy zrobia pielko marzen MU :roll: i mam nadzieje ze MU standardowo na ziemi wloskiej mecz przegra ;)

FORZA ROMA !!!!
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Wilmore N 16.03.2008 13:58

Totnik_ASR napisał(a):a forma jest.

Wczoraj właśnie pokazaliście, jaką macie formę. :wink: Jak zagracie z United tak samo, to będzie dramat, jak rok temu.
Ale mam dziwną pewność, że Roma pokaże swoje dzięki trenerowi - macie naprawdę świetnego managera, który z meczu na mecz coraz bardziej mi imponuje - on może się okazać największym zwycięzcom tej LM i przy okazji napsuć sporo krwi ManU, które nie powala.
Tylko gra musi być taka, jak z Realem, albo nawet wiele lepsza, bo wczorajszy popis bardzo źle wróży Romie - trener ma wiele do poprawienia przed kolejną rundą...
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Totnik_ASR N 16.03.2008 19:10

Wilmore napisał(a): Wczoraj właśnie pokazaliście, jaką macie formę. :wink: Jak zagracie z United tak samo, to będzie dramat, jak rok temu

wczoraj to wczoraj jeden mecz sie zdarzy ale wczesniej grali o niebo lepiej, wczoraj zagrali 10% tego co z Realem ;)

Tylko gra musi być taka, jak z Realem, albo nawet wiele lepsza, bo wczorajszy popis bardzo źle wróży Romie - trener ma wiele do poprawienia przed kolejną rundą

widac ze nie sledzisz regularnie poczynan Romy.. takie popisy to oni odwalaja czesto.. jeden mecz fenomemalnie a drugi kiszka.. :roll: sam tego nie rozumiem.. ale na MU raczej sie zmobilizuja i zagraja na 100% swoich mozliwosci
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Wilmore Pn 17.03.2008 0:13

Totnik_ASR napisał(a):ale na MU raczej sie zmobilizuja i zagraja na 100% swoich mozliwosci

To nie wystarczy i oboje o tym dobrze wiemy.

Totnik_ASR napisał(a):widac ze nie sledzisz regularnie poczynan Romy.. takie popisy to oni odwalaja czesto..

Wiem. I dlatego, mimo całej mojej sympatii do grona wyznawców Tottiego, nie uważam ich za zespół z najwyższej półki. Bo tak zwyczajnie grać nie można, jak się chce zdobywać to, co Roma - choćby scudetto.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Totnik_ASR Pn 17.03.2008 15:24

To nie wystarczy i oboje o tym dobrze wiemy

wiecej niz moga nie zagraja.. czy starczy czy nie bedzie mozna mowic po obu meczach... jak zagraja jak z Realem jest szansa podjac walke

Wiem. I dlatego, mimo całej mojej sympatii do grona wyznawców Tottiego, nie uważam ich za zespół z najwyższej półki. Bo tak zwyczajnie grać nie można, jak się chce zdobywać to, co Roma - choćby scudetto

ameryki nie odkryles :)

chocby w tym sezonie jakby nie umoczyli we frajerski sposob tyle mecz (co w koncowkach tracili) to by byli teraz nad Interem
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Wilmore Pn 17.03.2008 16:50

Totnik_ASR napisał(a):
chocby w tym sezonie jakby nie umoczyli we frajerski sposob tyle mecz (co w koncowkach tracili) to by byli teraz nad Interem

Też przez co innego Roma jest z tyłu. :wink:

wiecej niz moga nie zagraja..

I tu wchodzi do gry trener - jak Spalletti zrobi dobrą robotę i ich odpowiednio przygotuje (a od meczu z Romą czy Milanem jestem pod wielkim wrażeniem nad jego stylem pracy), to mogą zagrać lepiej, niż tak, jak wszyscy myślimy, że potrafią najlepiej.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Totnik_ASR Wt 18.03.2008 19:51

Kazdy kto sie troche interesuje dobrze wie jak Roma potafi zagrac (chodzi mi o najwyzszy poziom) .. jak graja swoj mecz to moga pokonac kazdego ale czy taka Rome zobaczymy z MU czas pokaze :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez majer13 Wt 18.03.2008 20:09

Totnik_ASR napisał(a):Kazdy kto sie troche interesuje dobrze wie jak Roma potafi zagrac (chodzi mi o najwyzszy poziom) .. jak graja swoj mecz to moga pokonac kazdego ale czy taka Rome zobaczymy z MU czas pokaze Smile

Gorzej będzie jak Roma trafi na szczyt formy w dokładnie tym samym momencie co United . Wtedy kibice ASR będą się mogli wkurzać bo raczej jest mało prawdopodobne by ASR mogła ( nawet w najwyższej formie) pokonać United w najwyższej formie.
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Totnik_ASR Wt 18.03.2008 20:37

w LM roznie bywa.. decyduja posczegolne mecze, dyspozycja dnia, sczescie ;) po tym jak w finale bylo Porto - Monaco juz chyba nic nie moze zaskoczyc i wszytsko sie moze zdarzyc :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Kubańczyk Wt 18.03.2008 21:35

majer13 napisał(a):
Gorzej będzie jak Roma trafi na szczyt formy w dokładnie tym samym momencie co United . Wtedy kibice ASR będą się mogli wkurzać bo raczej jest mało prawdopodobne by ASR mogła ( nawet w najwyższej formie) pokonać United w najwyższej formie.

widząc naszą"zajebistą"formę to ja bym nie był taki pewien awansu jak ty......
Obrazek
Obrazek
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez majer13 Wt 18.03.2008 22:22

Kubańczyk napisał(a):widząc naszą"zajebistą"formę to ja bym nie był taki pewien awansu jak ty......

Nie jestem pewny awansy tylko mowie ze jak My i Roma trafimy w tym samym momencie z dobra forma to raczej wiadomo kto przejdzie.
Wystarczyło tylko dobrze przeczytać mój post nic więcej. Aczkolwiek zgadzam się że w obecnej formie będzie bardzo ciężko

Totnik_ASR napisał(a):po tym jak w finale było Porto - Monaco już chyba nic nie może zaskoczyć i wszystko sie może zdarzyć Smile

Dokładnie szczególnie w tej fazie nie powinno się nikogo lekceważyć ponieważ w ćwierćfinałach rzadko znajdują sie "słabe" zespoły (jeżeli takie można nazwać zespoły występujące w Lm)
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Gruby_ASR Śr 19.03.2008 8:08

Troche nie czaje..
Jak ManU i Roma trafia na szczyt swojej formy to Roma nie ma szans na OT ? ? ? I jest wiadome kto wygra ? ? ? A niby czemu ? ? ?
Gruby_ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Następna strona

Powrót do Puchary Europejskie