1/8 finału LM - Man Utd vs Lyon

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

W ćwierćfinale zobaczymy...

Olympique Lyon
8
28%
Manchester United
21
72%

Liczba głosów : 29

Postprzez majer13 Cz 21.02.2008 10:37

Giggsy King napisał(a):Tevez z Nanim lepiej zaprezentowali się przez te pół godziny niż oni do 60

myślę że sir Alex powinien coraz częściej wystawiać Naniego ponieważ w gra ostatnio zdecydowanie lepiej od Giggsa którego doświadczenie raczej nic nam nie pomogło.

Giggsy King napisał(a):No i po BEZNADZIEJNEJ grze udaje nam się zremisować

"Dobra drużynę poznaje sie po wygranych w meczach w których nie idzie gra sie ciężko i nie ma sie dnia a nie po meczach które wygrywa sie do zera i strzela rywalowi ponad 3 bramki."

Co do samego wyniku to jestem zadowolony bramkowy remis do dla nas dość duży komfort przed meczem który gramy u siebie, aczkolwiek nie wolno lekceważyć Francuzów którzy tez potrafią grac w piłkę (i to nie byle jak :lol: )
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Wt 04.03.2008 18:35

Dzisiaj rewanż w meczu Man Utd - Roma a tu grobowa cisza ...

co do dzisiejszego spotkania większość ( jeśli nie wszystkie) fakty są po stronie podopiecznych sir Alexa. Manchester jest ostatnio w bardzo wysokiej formie i maja szeroka kadrę a takze grają przed własną publicznością. Co do skaldu to myślę ze powinien wyglądać tak:

VDS
Brown Vidic Rio Evra
Ronaldo Carrick Scholes Nani
Teve Roo

Scholes dobrze zaprezentował siew ostatnim meczu i myślę ze z Carrickiem który także jest ostatnio w bardzo wysokiej formie powinni rządzić w środku pola. Na skrzydłach Nani (ostatnio w zwyżkującej formie) i Cris ( który zawsze sieje postrach w szeregach przeciwników). Obrona raczej solidnie i bez większych zaskoczeń powinna być tak samo w przypadku napastników. Nie wiem jak z kontuzjami w Lyonie ale z tego co mi sie wydaje tez wystawia bardo mocny skald.

Co do formy obu zespołów to MU jest w naprawdę wielkim gazie i wygrywa mecz za meczem i to w dobrym stylu. Co do formy Lyonczyków to gubili ostatnio trochę punktów i pozwozili aby Bordeaux zbliżyło sie do nich.

Jeśli Lyon chce awansować musi zagrać bardo dobre spotkanie , co do MU im wystarczy bezbramkowy remis i sa dalej aczkolwiek mam nadzieje ze zagrają kawał dobrego futbolu i pokażą Lyonczyka ich miejsce w szeregu.
Osobiście obstawiam awans MU i innego rozwiązania nie przewiduje.
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zico_FCI Wt 04.03.2008 19:22

majer13 napisał(a):Dzisiaj rewanż w meczu Man Utd - Roma a tu grobowa cisza ...

co? :lol:
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez PiotRoo Wt 04.03.2008 21:04

van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidić, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson - Ronaldo, Nani, Rooney

Znowu brak Carlitosa. O ile jego brak w Lyonie poniekąd można było zrozumieć, bo na mecze z trudniejszymi rywalami w LM często tak gramy, o tyle nie wiem czego musimy się obawiać grając w Teatrze Marzeń, zwłaszcza że 4-4-2 jednak najlepiej nam wychodzi. No chyba, że to chęć dalszej rotacji i dawania regularnie szans gry środkowym pomocnikom, miejmy nadzieję że Fergie wiec co robi, tym bardziej że mamy tylko 3 a czasem 2,5 napastników, których siłami trzeba ostrożnie szachować.
PiotRoo
Skład B
Skład B

Postprzez Morrow Śr 05.03.2008 1:10

Cieszy awans. Nie poszło co prawda tak łatwo jak się niektórym wydawało ale najważniejsze, że jesteśmy w 8 najlepszych drużyn w Europie. Teraz pewnie trafimy na rywala z najwyższej półki (choć Lyon chyba też się do takich już zalicza) bo z kopciuszków najprawdopodobniej będą tylko Fenerbahce i Schalke (ew. Porto). Cieszy głównie awans bo styl dzisiaj nie powalał. W LM Ferguson gra dość zachowawczo i dlatego mieliśmy dzisiaj to 4-5-1 czy też 4-3-3 jak kto woli, w którym w zeszłym roku dostaliśmy takie baty na San Siro. Mimo wszystko opłaciło się bo gramy dalej choć dalej uważam, że to nie jest taktyka dla nas. Ronaldo strzelił bramkę (dość szczęśliwa swoją drogą) ale nic wielkiego nie pokazał. Rooney się starał i walczył ale za dużo się gubił. Nani też próbował coś robić. Bardzo podobał mi się dzisiaj Fletcher. Moim zdaniem naprawdę teraz jest w gazie i zasługuje w chwili obecnej na pierwszy skład bardziej niż Hargreaves.

Teraz czekamy na rywala w ćwierćfinale i transfer Benzemy w lecie :wink:
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez guru Śr 05.03.2008 2:27

O awans Manchesteru się nie obawiałem. Dzisiaj na Old Trafford było tylko dopełnienie formalności. Ronaldo strzelił bramkę i tym samym przypieczętował awans Czerwonych Diabłów. :wink: To już jego 6 gol w LM w tym sezonie (o ile się nie mylę).

Manchester to ostatnia drużyna w LM na którą chciałbym trafić.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Śr 05.03.2008 2:33

Przypominam, że taką taktyką pojechaliśmy Arsenal 4-0, Rome 7-1 i Milan 3-2 ;] Zresztą pisanie o tym, że gramy klasycznym 4-4-2 to chyba może twierdzić, ktoś kto tylko sprawdza na składy, a nie widzi meczu. Już od dawna jeden z napastników sie cofa. W tamtym sezonie Na szpicy grał Saha, a za nim Rooney, teraz wygląda to często tak, że Rooney jest na szpicy a za nim gra Tevez. W tym spotkaniu zmieniliśmy jedynie wykonawców. Za Rooneyem grał Anderson, a w pomocy Fletcher z Carrickiem, chodź rzeczywiscie w takich spotkaniach to Anderson nie gra tak ofenyswnie jak Tevez,ale z pewnością nie gramy żadnym klasycznym 4-4-2. Wg. mnie to jest dobre ustawienie, jak mówiłem zwyciestwa z wyżej wymieninionymi zespołami. Po prostu Lyon nie zaatakował i również zagrał tylko z jednym wysuniętym Benzema, więc w środku był niesamowity tłok, bo było tam i 3 naszych i ich :D więc mecz musiał się tak skończyć, skoro dopiero pod koniec Lyon coś ruszył do ataku. Sądzę ze w spotkaniu z lepszym zespołem np. Barca która będzie smielej atakować ta taktyka zda egazmin.

Co do meczu to przeciętny, najważniejszy wynik i awans. Martwi skuteczność Rooney'a z lepszym zespołem, nie bedzie miał 10 szans, będzie miał jedna dobrą okazję i ją będzie musiał wykorzystać, jeśli tego nie zrobi to wtedy odpadniemy;] Czuję, że teraz trafimy albo na angielski zespół albo na Barce/Real. W ogóle chciałbym, żeby żaden z angielskich zespołów na siebie nie trafił i w półfinałach zagrały 4 angielskie drużyny :D no ale coś najbardziej czuje Barcelone dla nas...oby jednak z tego przeczucia wyszło Schalke/Porto/Ferenbachce :P
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez majer13 Śr 05.03.2008 9:28

Kamil232 napisał(a):nie gramy żadnym klasycznym 4-4-2.

W zupełności się z Tobą zgodzę. My gramy z inaczej ustawionymi napastnikami i bardziej wysuniętymi skrzydłowymi. I to ustawienie zmienia się w trakcie meczu. W niektórych momentach gramy 4-5-1 a w innych 4-3-3.

Co do meczu cieszy wynik i zwycięstwo Lyonem, mam nadzieje że po awansie do ćwierćfinału nie spoczniemy na laurach tylko będziemy grać coraz lepiej. Co do losowania jet mi to obojętne na kogo trafimy ponieważ jeśli chcemy wygrać tegoroczną edycje LM to musimy wygrywać z każdymi i wszędzie.
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez PiotRoo Śr 05.03.2008 10:12

O ile pamiętam to z Romą wyszli Smith i Rooney, więc jednak graliśmy dwójką napadziorów i na papierze wyglądało to 4-4-2. Wiadomo że nasze ustawienie jest bardzo elastyczne niezależne jakie będzie, ale zawsze to co innego jak są Tevez i Roo i może pójść jakaś akcja z klepki, jeden z nich zaabsorbuje obrońców i drugi ma więcej miejsca, na zmianę mogą cofać się do drugiej linii. Nadal będę się upierać, że przy 4-3-3 (vide 4-5-1) tymi wolnymi elekronami powinni być Ronaldo-Anderson-Nani a napadzior powinien stać ciągle na szpicy, a Roo do tej roli się nadaje co najmniej średnio.

Mecz bez specjalnych fajerwerków, strzał Crisa był jednym z niewielu naszych celnych (przez długi czas zdaje się, że jedyny nie pamiętam jak to było w końcówce i Lyon się odkrył), ale nieważne jak, ważne że jest awans ;)
PiotRoo
Skład B
Skład B

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie