Arsenal - Roma (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Zwycięsko z rywalizacji wyjdzie

Roma
7
41%
Arsenal
10
59%

Liczba głosów : 17

Re: Arsenal - Roma (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Postprzez fieldy Pt 13.03.2009 13:59

Totnik_ASR napisał(a):Skoro Motta symulowal no to jest zolta kartka, a jak nie to jest karny, sedzia nie wybral zadnej opcji ;)

a jesli obaj stracili równowagę nie faulując jeden drugiego, to nie powinien dawac kartki, ani karnego, prawda ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez emdżej Pt 13.03.2009 14:01

Logan napisał(a):A co miał powiedzieć o koledze z drużyny, że Motta to tani włoski oszust? :roll: Swoją drogą Włosi są znani z aktorstwa na boisku. Inzaghi jest w tym chyba najlepszy na świecie.

Nie zapomnij o słynnym zagraniu Gilardino w meczu z Celtikiem.
http://www.youtube.com/watch?v=8W00d3yJKl4

Dida również grając w serie A co nieco się nauczył:
http://www.youtube.com/watch?v=lz8kQ5bN ... re=related
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Totnik_ASR Pt 13.03.2009 14:15

W Anglii tez tego doskonale szkola

http://www.youtube.com/watch?v=h7zB6o6nHXQ
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez emdżej Pt 13.03.2009 14:49

Cristiano Ronaldo to niewątpliwie król symulacji. To nie ulega wątpliwości. Nie zapomnę jak w jednym ze spotkań MŚ2006 (bodajże z Holandią), upadał i już w locie odwrócił się do sędziego ze swoim płaczliwym spojrzeniem.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Yukasz Pt 13.03.2009 14:56

Ta a wszyscy Polacy to pijaki, złodzieje, nie golą się, mieszkają na wsi, mają po 60 lat, 20-letni czarny rower a w ich stodole stoi bryka zakoszona w Niemczech :roll: Nie no ludzie, ale o czym niby te linki mają świadczyć? Jak ktoś debil to będzie nurkował w Polsce, na Białorusi, w Togo i każdym innym kraju.

emdżej że tak się zapytam - widziałeś w ogóle tamtą sytuację czy przyszedłeś sobie linki wklejać? Zresztą z twoich linków wynika że na treningach Milanu Ancelotti jedyne co robi to uczy nurkowania, a jak widać słaby z niego nauczyciel :)
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez emdżej Pt 13.03.2009 16:34

Nie wiem, o którą z trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (Gilardino, Dida, czy C.Ronaldo) pytasz, ale widziałem akurat wszystkie te mecze. I powiesz mi jak z wstawienia przeze mnie DWÓCH linków odnośnie Milanu wynika, że Ancelotti uczy tylko nurkowania? Gdzieś to wyczytał?
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez red85 Pt 13.03.2009 16:38

Cristiano Ronaldo to niewątpliwie król symulacji. To nie ulega wątpliwości. Nie zapomnę jak w jednym ze spotkań MŚ2006 (bodajże z Holandią), upadał i już w locie odwrócił się do sędziego ze swoim płaczliwym spojrzeniem.

A na MŚ 2006 roku Fabio Cannavaro grał jak zawodnik nie z tej planety. I co z tego? Oznacza to, że teraz też tak jest? Rozumiem, że najłatwiej jest podążać za masą, ale niekiedy warto stanąć z boku i poobserwować.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Logan Pt 13.03.2009 17:48

Temat nie jest wart szerszej dyskusji, bo komu nie zdarzyło się nurkować :]

Ja bez cienia złości, czy zagrania komukolwiek na nerwach wspomnę, że od kiedy pamiętam zawsze otwarcie mówiono że Włosi na boisku oprócz gry w piłkę zajmują się tez innymi kwestiami. Są wielkimi cwaniakami :wink: . I tu nie chodzi tylko o sztuczki z nurkowaniem.
Kiedyś pamiętam Boniek się wypowiadał, że jak sędzia patrzy to Włoch klepie cię po plecach, jak nie patrzy - szczypie i ciągnie za włosy :lol:
Do dzisiaj wszyscy pamiętają akcję Totti - Poulsen. Słowem się Duńczyka bardziej skrzywdzić nie dało, jak by go sfaulował to dostałby kartkę, więc go opluł bo to trudniej wychwycić. Pojedynku Zidane - Materazzi nie będę wspominał.

Jasne że takie sytuacje na boisku powszechnie się zdarzają, tylko dlaczego tak często na świeczniku są Włosi...

Niemniej taki jest urok piłki i nie ma się tu nad czym zagłębiać. Dzisiaj przyaktorzy ten, jutro inny. M.in po to jest sędzia żeby takie sytuacje wychwytywać.

ps Ta nienaturalnosc ruchów przy nurkowaniu sprawia że oglądając te wszystkie akcje można się nieźle ubawić :P Dla mnie Inzaghi jest najlepszy, bo jemu te upadki wychodzą prawie naturalnie :P
"We want to win but with our own style"
Logan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Yukasz Pt 13.03.2009 20:07

emdżej napisał(a):Nie wiem, o którą z trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (Gilardino, Dida, czy C.Ronaldo) pytasz, ale widziałem akurat wszystkie te mecze.

Naturalnie chodziło mi o akcję Motty bo to o niej rozprawialiśmy. Widziałeś? Ty natomiast kontynuując wątek rozpoczęty przez Logana wrzucasz jakieś głupie linki nie wiem co mające do akcji z meczu Roma - Arsenal, o czym notabene jest temat! No bo co z tego że Motta to Włoch i gra w Romie? Nurkował?

emdżej napisał(a):I powiesz mi jak z wstawienia przeze mnie DWÓCH linków odnośnie Milanu wynika, że Ancelotti uczy tylko nurkowania? Gdzieś to wyczytał?

To taka sama głupia konkluzja jak wasze insynuacje że niby Motta miał na celu wymuszenie karnego bo jak na Włocha przystało takie zachowanie płynie jego w żyłach.
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez emdżej Pt 13.03.2009 20:39

Bez komentarza to zostawię
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Einar Pt 13.03.2009 21:19

emdżej napisał(a):Bez komentarza to zostawię

Słusznie, nie warto się pogrążać.
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Totnik_ASR So 14.03.2009 20:13

Wracajac do sprawy kibicowania, oto obraz prawdziwych wloskic kibicow

http://www.corrieredellosport.it/Fotogallery/Calcio/10555/0/%27Grazie+Roma%27%2C+a+Trigoria+festa+per+tremila+tifosi

Wspieranie druyzny po porazce...
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie