Barcelona - AC Milan

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
13
52%
Barcelony
12
48%

Liczba głosów : 25

Re: Barcelona - AC Milan

Postprzez cru Śr 14.09.2011 14:31

Z brakiem Robinho zgoda, ale co do nieobecnosci Zlatana wczoraj - jestem prawie ze pewien, ze z nim na boisku byscie ten mecz przegrali ;] Powody Willmore wypisal.

Fajnie by bylo gdyby Milan nigdzie pkt nie pogubil na ogorkach, bylby w koncu fajny mecz na zakonczenie fazy grupowej.
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete Śr 14.09.2011 14:40

Jeszcze co do braku Zlatana. Przed meczem bodajże w temacie Milanu pisałem, że jego strata będzie mniej odczuwalna niż Robinho. Jednak wtedy nie znałem składu Barcy to raz. Po drugie spodziewałem się, że będziemy grać z kontry, ale za nic nie spodziewałem się, że nie będziemy mogli wymienić kilku podań w środku pola ( A pogłębiło się to wraz z przejściem Seedorfa za napastników) i że Cassano nie będzie miał w ogóle wolnego miejsca i każdą niemal piłkę straci. Okrutnie się pomyliłem. Zlatan byłby w stanie dać więcej niż Cassano - wygrać jakiś pojedynek stykowy, zastawić piłkę i dać tym samym kolegom czas na wyjście do piłki lub posłać jakieś podanie czy powalczyć o jakiś daleki wykop Abbiatiego. Cudów po nim bym nie oczekiwał (bramek, przejścia połowy boiska czy coś w ten deseń), ale chwilę więcej przy piłce by nam dał.

I zaznaczam, że Ibrahimovic grałby kosztem słabiutkiego wczoraj Cassano a nie Pato, Seedorfa czy Boatenga. Jak dla mnie strata Szweda była widoczna w trakcie meczu. Cassano to mimo wszystko gracz na mecze gdy ciśniemy rywala i trzeba podać ostatnią piłkę. Szwed natomiast nie dość, że potrafi zagrać taką piłkę to jeszcze ma warunki fizyczne pozwalające na walkę z przeciwnikiem bark w bark.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mirek15 Śr 14.09.2011 15:05

Kamil232 napisał(a):Ale jedno jest pewne gdyby to Real uzyskał taki wynik jego główny fan z pewnością nie cieszyłby się z takiego remisu

Lepiej dostać 5:0 bądź 3:1 z jedną ciekawą akcją i po golu ze spalonego

Bienias napisał(a):Jako ze nie chce wywolywac jakies durnej dyskusji to napisze tylko ze z ligi przyjezdzaja druzyny ktore sie o wiele lepiej prezentuja na CN.

I z piątką wracają do domu :haha:

Morrow napisał(a):Rubinem

Chodzi ci o mecz 5 lub 6 kolejki, gdzie grały rezerwy :?: I jakoś sobie nie przypominam, żeby Inter z Barcą zremisował na CN.

(L)oczkerson napisał(a):dramat, jakiś dzieciak z 7 postami na koncie, zaprosił was do obejrzenia inauguracji JUVE. Mazur nie wiedziałem, że jesteś tak wrażliwy :wink:

Słuszna racja. Dziwię się, że ktokolwiek mu odpisał.

Wilmore napisał(a):Brak Szweda nas wzmocnił.

Załóżmy, że wynik skończył się nawet 2:1, Zlatan jest zdrowy i nie wyszedł w wyjściowym składzie. Co sądzisz o pomyśle Maxa :?:

Co do narzekania niektórych. Był to trzeci oficjalny mecz(z tym, że z Interem graliśmy miesiąc temu) Milanu. Barca zagrała 5 meczy i można powiedzieć, że grają już prawie miesiąc. U nich nie było Puyola i Pique u Nas Gattuso, Flamy, Robinho i Zlatana.
Twierdząc, że brak Zlatana i Robinho był wielkim minusem też się nie mogę zgodzić. Bo ta trójka(łącznie z Pato) nie wyszłaby w wyjściowym. Zlatan zagrałby na pewno. Więc ktoś z dwójki Robinho, Pato i tak nie zagrałby.

I jeszcze jedno, jednej z najlepszych obron na świecie na pewno nie mamy mimo, iż przybył Mexes i Taiwo.
FORZA ABATE!!
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Śr 14.09.2011 18:09

Zawsze sie czlowiek bardziej meczy biegajac za pilka niz majac ja przy nodze,to tak troche z psychologi. Gracze Barcy nabijaja kilometrow bo sa caly czas w ruchu by tworzyc wolne przestrzenie, nabijaja kiedys ida do cholernie wysokiego pressingu.Milan zagral mądrze i ustawil bardzo fajnie 2 linie zasiekow.
Barca w formie nie jest bo widac ze nie mieli okresu przygotowawczego bo nie ma tego tempa gry , nie ma tych zazebiajacych sie akcji.
Ten remis jest o tyle ciekawy ze Barca w 5 kolejce musi wygrac na SS by zdobyc 1 miejsce w grupie- tak to widze.Nalezy dodac ze w czasie lutego Barca gra slabiej i wtedy wpadniecie na MU Chelsea nie byłoby wskazane.
Widze ze ktos placze ze nie zagral Ibra. On zagralby pewnie to co zawsze gral z wielkimi ekipami w LM- totalne zero.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bienias Pn 26.03.2012 13:08

Odswiezam temat na okolicznosc cwiercfinalow.

WIdac w Interze nie czuja do Barcy urazu za zraszacze i pozwolili trenowac w swoim osrodku treningowym. Barca nie chciala trenowac o rywali bojac sie o podgladanie treningow przed rewanzem:P

Tym razem nie ma pylu wulkanicznego a strajk w Hiszpanii wiec Barca zostanie jeden dzien dluzej w Mediolanie.

Z sytuacji czysto sportowych to wiemy kogo nie zobaczymy na SS. Adriano, Villa, Fontas, Abidal, Afellay czyli poza Adriano wszyscy od dluzszego czasu nie graja.

Pomimo zmiana sytuacji w lidze dalej twierdze ze naszym glownym celem bedzie LM i jej jak inne druzyny nie mamy zamiaru odpuszczac ;)
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Professor Chaos Pn 26.03.2012 13:42

Szanse oceniam 50%/50%. Milan jest nieobliczalny. Może nas spokojnie ograć lub też sromotnie przegrać. Bardziej obawiam się ich niż Realu chociażby.
Chciałem takiego finału ale los nie był łaskawy. O ile u nas w obronie lewą stronę załatamy Tarzanem to dla Milanu brak Silvy wydaje się bardzo dużym osłabieniem.
Wydaje się, że obecnie najwększym zagrożeniem dla Barcy będzie nie kto inny jak Ibra. Wynik z fazy grupowej jak dla mnie może się powtórzyć.
W środę stawiam na 2-2. Rewanż 1-0.
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

Obrazek
Professor Chaos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez grzegorzfcb Pn 26.03.2012 16:26

Kod: Zaznacz cały
Valdes, Pinto, Oier, Alves, Pique, Puyol, Mascherano, Muniesa, Montoya, Busquets, Xavi, Iniesta, Keita, Cesc, Thiago, Alexis, Messi, Cuenca, Tello, Afellay, Pedro

Jednak Afellay jest w kadrze :wink: Tyle tyle, że to czy załapie się do 18 to inna sprawa. Odpada Oier i dwóch innych, dwaj skrzydłowi lub skrzydłowy i obrońca(Montoya/Muniesa)
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow Pn 26.03.2012 16:37

Szanse Milanu na awans od początku były niewielkie ale obecnie w ogóle sobie nie wyobrażam jak ekipa z San Siro miałaby sobie poradzić z Barceloną w dwumeczu. Thiago Silva to fundament i najważniejsza część układanki obecnego Milanu w moim odczuciu. Można mówić, że drużyna Allegriego jest Zlatanozależna i nie będzie w tym dużego nadużycia ale ostatnie sukcesy Rossonerrich opierają się na podstawie jaką jest świetna defensywa z brylantem w postaci Silvy właśnie. Nie ma wątpliwości, że w chwili obecnej to jeden z najlepszych zawodników na swojej pozycji. Ostrzyłem sobie zęby na jego pojedynki z atakującymi Barcelony ale niestety będę musiał obejść się ze smakiem. Nesta mimo wieku to nadal klasowy obrońca i liczę, że przypomni nam czasy kiedy to o nim marzyła większość europejskich potęg. Bardzo odczuwalny może być brak Abate, w ogóle boki obrony Milanu sprawiają bardzo słabe wrażenie przed tym meczem i tu najbardziej bym się martwił na miejscu kibiców drużyny z San Siro. Tak jak już pisałem w innym temacie, w środę każdy wynik jest możliwy choć po ostatnich doniesieniach o urazach w Milanie, Barcelona urosła jeszcze bardziej do miana faworyta w pierwszym meczu. Z kolei w rewanżu nie wyobrażam sobie żeby Barca nie odesłała rywali z kwitkiem.

Z Silvą czy bez nadal liczę na dobre i niejdnostronne widowisko.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez gilardino11 Pn 26.03.2012 17:39

Thiago Silva to fundament i najważniejsza część układanki obecnego Milanu w moim odczuciu.

Nie tylko w twoim. Trafne spostrzeżenie :wink: . Silva i Zlatan to zawodnicy robiący różnice na swoich pozycjach z każdą drużyną w Europie. To nasi dwaj najważniejsi piłkarze i bez nich bardzo wiele tracimy. Mamy wielu solidnych zawodników, kilku z być może wielką przyszłością ale Ci dwaj to w hiszpańskim rozumowaniu Cracki :roll: Oby na 100% gotowy był Nesta to zawsze jakieś zastępstwo mamy a na Camp Nou może dawać nam głębie. Dzisiaj Abate trenował 30 minut z drużyną, później siłownia i sam miał zajęcia z piłką. O ile wierze w Bonere który zagrał w weekend kapitalne spotkanie to na lewej obronie kto nie zagra ten będzie się kopał w czoło. Ja bym zaufał Antoniniemu bo Zambro z Romą kompletnie mnie nie przekonał, gubił się w prostych sytuacjach i mam nadzieję że w lecie zostanie pożegnany bez żalu. Mesbah natomiast może nie wytrzymać presji, gra co raz lepiej ale nadal to nie ten rozmiar kapelusza. Najlepszym rozwiązaniem byłby powrót Ignazio a przesunięcie Bonery na lewą stronę i pełna asekuracja przez niego tej strony podczas gdy Abate mógłby cały czas zapędzać się do ataku.

Ja miałem nadzieje że może napoczniemy tą Barce i powalczymy jak równy z równym. Jednak urazy trochę nas dobijają. Dobrze że chociaż wrócił Robinho to atak mamy dość mocny.
gilardino11
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cru Pn 26.03.2012 18:17

Silva to chyba jedyny zawodnik z Milanu, ktorego z radoscia bym powital w Realu, nawet kosztem Pepe. Imo nie mogliscie gorzej trafic z ta kontuzja, szkoda ze zagral z Roma, skoro i tak mistrza raczej zdobedziecie z przewaga wieksza niz obecna... Co do meczu, oczekuje niestety jednobramkowego zwyciestwa Barcy, ew. bramkowego remisu.
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez stary rupieć Pn 26.03.2012 18:50

Jesteśmy faworytami i nie wyobrażam sobie odpadnięcia, ale musimy uważać w pierwszym meczu aby nie skończyło się jakiś dziwnym wynikiem typu 3-0 czy 3-1 dla Milanu.

Mam też nadzieję, że nam odpuszczą.
stary rupieć
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez mete Pn 26.03.2012 18:50

Jeżeli Nesta zaprezentuje się tak jak w meczu na San Siro to będzie dobrze. Trzeba jednak brać pod uwagę, że od dłuższego czasu. Mexes gra dobrze w tym sezonie, nawet lepiej niż się spodziewałem, ale Barca to inny kaliber. Na papierze para Mexes-Nesta nie wygląda dobrze. Obaj raczej wolni i potrzebują obok siebie kogoś takiego jak Silva. Chwała jednak, że Barca nie forsuje zbytnio tempa a my nastawimy się na defensywę to nie będzie zbytnio widać braków tych graczy. No jest jeszcze Bonera, który rozgrywa dobry sezon, ale to tykająca bomba. Messiego raczej na niewidocznym nie ustawi.

Ogólnie o ile przed sobotą liczyłem po cichu na niespodziankę tak teraz liczę na cud. A że cuda się czasem zdarzają, więc...
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mentor Pn 26.03.2012 19:16

Liczę na co najmniej dobry dwumecz i nie ma na myśli tutaj gry Barcelony tylko poziomu sportowego całej konfrontacji. Dawno nie czekałem na żaden mecz tak jak na ten najbliższy właśnie. Kontuzja Silvy to dla Milanu strata największa z możliwych, ale mimo wszystko i tak stoicie kadrowo nieco lepiej niż do niedawna o ile dobrze się orientuję.

Mam nadzieję, że nie wyjdziemy 3-4-3 tylko czwórką w obronie z Puyolem na lewej.

Śmierdzi mi jakimś 1:1 co byłoby wynikiem mimo wszystko średnim. Inna sprawa, że latałem trochę po nocy bez kurtki ostatnio i zmysł powonienia jakby szwankował także może to wcale 1:1 a 2:1 dla Barcelony :think:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Mirek15 Pn 26.03.2012 20:28

Co do meczu na SS jestem dziwnie optymistycznie nastawiony. Myślę, że mamy szansę wygrać, szkoda tej sytuacji w obronie, lecz wiele będzie zależeć od dyspozycji Abiattiego. Myślałem, że Abate zdąży na mecz a tu lipa. W dobrą dyspozycje Bonery po prostu nie wierzę w takim meczu. Jak ambicja będzie naprawdę wysoka, to będzie ciekawy mecz. Liczę że bez niespodzianek Robinho z Nestą wyjdą w składzie. Problemy mogą być w rewanżu. Mam nadzieję, że Milan nie pojedzie tam srać jak inne drużyny. Tylko po grają wyżej niż na 20 metrze. I mam nadzieję, że na CN będzie po co jechać.

Bez napinki. Zdania nie zmieniam. Jestem prawie pewny, że sędzia pomoże Barcelonie.
FORZA ABATE!!
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez RealFan Pn 26.03.2012 23:24

Rzeczywiście jak Milan ma grać bez obrony, to cienko to widzę.

Jak dadzą się w tej sytuacji za bardzo zdominować i zepchnąć do defensywy, to będzie po dwumeczu.

Milan musi chcieć grać (Xavi będzie zadowolony), mieć piłkę tak dużo, jak to możliwe i oczywiście strzelać bramki i... faulować dość daleko od swojej bramki po stratach piłki. W przeciwnym wypadku jak dostaną za dużo miejsca na kontrach to wiadomo, po dwumeczu. Nie wiem, czy Allegri przewiduje jaki plan na Messiego, ale lepiej żeby go miał i żeby był dobry.

Jak dla mnie Barcelona jest dużym faworytem, ale po cichu liczę na niespodziankę. Milan ma dobry atak.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie