Grupa B Liga Mistrzów 2007/08

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Które zespoły awansują z grupy B?

Chelsea, Valencia
17
53%
Chelsea, Schalke
4
13%
Valencia, Schalke
3
9%
Schalke, Rosenborg
1
3%
Niemożliwa opcja
7
22%

Liczba głosów : 32

Postprzez Ebi Śr 07.11.2007 11:07

fieldy napisał(a):
Jarzinho napisał(a):Koeman narazie wiele nie zmienił

A co może trener zmienić w kilka dni ? jedynie mentalne nastawienie.
Pewnie za dużo treningów z nimi nie miał jeszcze. A umówmy się - jakimś znakomitym trenerem to on nie jest, aby po 2, 3 treniengach gracze grali o niebo lepiej.

Valencia już raczej nie awansuje, licze na Schalke. Bo Rosenborga raczej nei chciałbym ogladac w fazie pucharowej. A Schalke to zawsze lepszy rywal.

Ta grupa wydaje się szalenie ciekawa. Po pierwszej kolejce już było ciekawie choć można było uznać, że remis Chelsea z Rosenborgiem to przypadek po prostu. Valencia wygrałą (dosyć przypadkowo jednak i po paskudnej szmacie z Schalke). W drugiej kolejce już wszystko niby wróciło do normy. Schalke wygrało na wyjeździe z Rosenborgiem. Teraz jednak Rosenborg wygrał dwa razy z Valencią po 2-0, zaś Schalke uciułało tylko jeden punkt z Chelsea. Pamiętajmy o tym, że teraz Rosenborg ma mecz u siebie z Chelsea, a potem na wyjeździe z SChalke gdzie nic nie będzie wiadomo (skoro wygrali na Mestalla). Poczekamy, poczekamy....
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Śr 07.11.2007 17:40

W wiekszosci przypadkow po zmianie trenera nastepuje szok i druzyny przewaznie graja lepiej. Koeman jest w Valenci niecały tydzien druzyne w pewnym stopniu powinien juz poznac. To nie jest ekipa zawodnikow, ktorzy graja ze soba pierwszy raz, a za przeciwnikia nie mieli Barcelony.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez macko001 Śr 07.11.2007 18:29

imo Valencia już straciła szansę na awans do fazy pucharowej, 2 słabe mecze z mistrzem Norwegii i perspektywa gry na Stamford Bridge sprawiają że Nietoperze, ktorzy nieźle się spisują w Primera Division odpadną juz w tym roku ( kto wie może nawet z europejskich pucharów w ogóle ? ) Rosenborg jak wyjdzie to bedzie chyba najwieksza niespodzianka tej edycji Ligi Mistrzów - mam nadzieje ze tak bedzie :)
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez lisek_chz Śr 07.11.2007 18:31

W sumie liczyłem po cichu na wygraną, no ale cóż, po jednym treningu nie można było oczekiwać jakiś wielkich zmian. Szkoda absencji Alexisa, dlatego, że w meczu z Mallorcą zagrał naprawdę bardzo dobrze.

Dziwnie ustawił Holender jedenastkę Valencii trochę. Caneira na środku :lol: Zresztą żaden zawodnik się nie wyróżnił i cała drużyna grała baaardzo słabo i przede wszystkim chaotycznie, bez pomysłu. Mogło być więcej niż, 0:2, dlatego, że raz uratował nas słupek, a i Hilderbrand dobrze się spisywał. Nie ma co tutaj usprawiedliwiać Valencii, po prostu teraz należałoby się skupić na La Lidze. Nawet kibiców była tylko garstka.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Valencianista Śr 07.11.2007 19:52

lisek_chz napisał(a):Szkoda absencji Alexisa, dlatego, że w meczu z Mallorcą zagrał naprawdę bardzo dobrze.

Zagrał bardzo dobrze ?
Nie pokusiłbym się o taką tezę,skoro Alexis zagrał 4 minuty :!: zanim musiał opuścić boisko z powodu kontuzji.Tym niemniej szkoda,bo w ostatnim czasie wykazywał sporą ochotę do gry.A drobne błędy nadrabiał determinacją.

O meczu wypowiem się szerzej jak oglądnę spotkanie.

Na pewno potrzebne są zmiany.Słaba postawa zawodników stanowiących trzon drużyny jak Albelda,Baraja,Marchena czy nawet Baraja przekłada się na słabość drużyny.Trudno myśleć o solidnej obronie skoro el Capitano zalicza bodaj 3 :!: przechwyty w całym spotkaniu.Siła naszej obrony w ostatnich latach opierała się na sile środkowych pomocników.Dziś tego brak (brak także lidera defensywy jakim był Ayala) i efekty są nadto widoczne i bolesne.
...Cała rzecz polega jedynie na tym,że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga-masz ciąć tak,by ten zginął,bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego,jaki ma być cios czy mocny,czy słaby...

Musashi Miyamoto
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez kaczy Wt 11.12.2007 23:36

Wychodzą Chelsea i Schalke :)

Przypomne że arbitrem dzisiejszego pojedynku na Stamford Bridge był Grzegorz Gilewski .
Jak ktoś obejrzy skróty to niech napisze jak się spisał ;)
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru Wt 11.12.2007 23:40

kaczy napisał(a):Jak ktoś obejrzy skróty to niech napisze jak się spisał Wink

Canizares dostał żółtko i to będzie na tyle. :lol:

Na początku wszystkim[ w tym mnie] się wydawało, że z grupy wyjdzie Valencia. Tymczasem Nie załapali się nawet na UEFA i zakończyli swoją tegoroczną przygodę w LM na 4 miejscu w grupie. Chelsea- planowo.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Michał M Śr 12.12.2007 9:57

guru napisał(a):Na początku wszystkim[ w tym mnie] się wydawało, że z grupy wyjdzie Valencia.

Wszystkim chyba jednak nie, choć ja tez byłem w gronie tych co obstawiali Hiszpanów :wink: A tu proszę - taka niespodzianka. Ale z jednym się nie pomyliłem:
Michał M napisał(a):Przewiduję ostrą rywalizację przynajmniej do 5 kolejki, a może nawet i do końca :wink:

Choć sądziłem, że będzie to raczej rywalizacja między Schalke i Valencią, a nie Rosenborgiem :wink:
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Postprzez Cris7 Śr 12.12.2007 12:46

guru napisał(a):
kaczy napisał(a):Jak ktoś obejrzy skróty to niech napisze jak się spisał Wink

Canizares dostał żółtko i to będzie na tyle. :lol:

Oprócz tego słusznie nie uznano bramki Kalou. I z tego co zrozumiałem, to cała trójka sędziowska składała się z Polaków. Jednym z liniowych był na pewno Mikołajewski, a drugim nie pamiętam. Spore wyróżnienie dla Gilewskiego. Ma szanse na EURO.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez lisek_chz Śr 12.12.2007 18:17

ja napisał(a):Myślę jednak, że Chelsea jak i Valencia powinny spokojnie awansować.

:lol: Trudno, pomyliłem się i to zdecydowanie. Nawet nie byłem sobie w stanie wyobrazić, że Valencia może nie zakwalifikować się do chociażby Pucharu Uefa, no ale trudno. Wczorajszy mecz drużyna z Hiszpanii zagrała przeciętnie, a co do tej brami Kalou, to prawidłowo nie została zaliczona. Cris7 zobacz sobie jeszcze raz powtórkę, polscy sędziowie dobrze się spisali, bo samej pracy dużo nie mieli. Gra toczyła się z reguły w środkowej części boiska, z małą dominacją Chelsea. No cóż, teraz należy się skupić tylko i wyłącznie na lidze hiszpańskiej.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie