Grupa C Liga Mistrzów 2007/08

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez vakabayashi Śr 12.12.2007 12:00

brylancik napisał(a):Pepe ['] 30 baniek powoli się spłaca

nie wiem czy żartujesz czy naprawde masz jakie zarzuty do Pepe
bo wczoraj był najlepszy w naszym bloku defensywnym i nawet sytuacja z reka w polu karnym tego nie zmienia

a 30 mln zapłaciliśmy też za Ramosa pare lat temu i ciekaw jestem czy znajdzie sie dziś ktoś kto powie ze sie nie opłacacało

mecz w pierwszej połowie w wykonaniu naszych świetny powchwały dla Baptisty który zaskakuje mnie od jakiegoś czasu, brawa sie należą po koleji wszystkim za pierwszą połowę

druga natomiast rozczarowująca, widać było dekoncentrację i rozluznienie a strata gola totalnie mnie wkurzyła :? nie mozemy sobie pozwalać na tracenie goli nawet gdy wygyrywamy 3:0 w dalszej fazie LM takie straty moga być niebezpieczne

Robben - trzeba mu dać czas, widać ze strasznie chciał sie pokazać w drugiej połowie z jak najlepszej strony o jego przydatność jestem spokojny

brylancik napisał(a):i to że Guti się nie obraził tylko po wejściu z ławki nieźle zagrał

dla mnie Guti w drugiej połowie zagrał przeciętnie, co do Diarry to zagrał dobrze ale jego poważny błąd mógł nas kosztować bramke
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez peepe Śr 12.12.2007 12:04

Wydaje mi sie ze ta bramka nie byla zbyt wazna, wpadla w momencie gdy wszyscy myslami byli juz dawno gdzie indziej. Mozna rownie dobrze zapytac gdzie byl Marcelo, akcja poszla przeciez jego strona. Trudno oczekiwac ze srodkowy nadazy za wchodzacym na pelnym biegu napastnkiem.
Takie bramki sie zdarzaja, wczoraj nie bylo priorytetem zagranie na zero z tylu. Mecz byl wygrany, awans zapewniony.
Hala Madrid!

Obrazek
Obrazek
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Remik Śr 12.12.2007 12:11

Tym bardziej że Pepe wyraźnie się poprawił w porównaniu do początku sezonu i ostatnio gra bardzo dobrze. Jes jednym z najpewniejszych zawodników w bloku defensywnym. Wczoraj zdarzyły mu się te dwa błędy, ale w drugiej polowie nikt nie zagrał dobrze. Odpuścili sobie już druga połowe, a strata bramki nie była tak wiążąca w skutkach. Gdyby bramka padła na 3-3 to mozna by miec o niego duze pretensje, ale tak to w przeciągu całego meczu Pepe zagrał dobry mecz.
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez brylancik Śr 12.12.2007 12:16

peepe napisał(a):Mozna rownie dobrze zapytac gdzie byl Marcelo, akcja poszla przeciez jego strona

Wybiegł z resztą obrońców. Został tylko Pepe, który zresztą gdyby nie próbował wyjść za resztą pewnie by przeciął podane.

Nasz najlepszy obrońca wczoraj, sprokurował karnego i zwalił bramkę, ale kto by na to patrzył. Szkoda że Cannavaro też nie sprokurował karnego i nie zawalił bramki, przecież wszyscy byli już wtedy gdzie indziej. No i te bramki nie były by zbyt ważne.

vakabayashi napisał(a):a 30 mln zapłaciliśmy też za Ramosa pare lat temu i ciekaw jestem czy znajdzie sie dziś ktoś kto powie ze sie nie opłacacało

Ramos jest ewenementem, bo nie znam innego obrońcy za którego gdybyśmy zapłacili 3 lata temu 30mln i dzisiaj bym mógł ze spokojem powiedzieć, że była to dobra inwestycja.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez vakabayashi Śr 12.12.2007 14:52

brylancik napisał(a):Ramos jest ewenementem

tak. a Pepe nie jest ewenementem. kropka

brylancik napisał(a):i dzisiaj bym mógł ze spokojem powiedzieć, że była to dobra inwestycja.

po pierwsze: to skąd wiesz ze takim Pepe nie bedzie po pierwszych meczach?
po drugie: Ramos po przejsciu do nas pierwswze miesiące miał okropne grał zwyczjanie słabo kolekcjonując rózenego rodzaju karteczki od zółtych po czerwone

dobra poraz zostawić temat Pepe.

Fernando Torres zapowiada ze teraz chce sie zmierzyć z Realem
Nie wie dzieciak na co sie pisze;]
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Łukasz_ Śr 12.12.2007 15:15

Torres się myli bo ja chce żeby Milan zagrał z Liverpoolem i tak będzie. Na Real liczyć nie mogę bo obie drużyny awansowały z pierwszych lokat ale w dalszej fazie rozgrywek kto wie.

Real nie dał wczoraj szans Lazio, szkoda bo liczyłem że Rzymianie zagrają może w UEFA.

Podobał mi się wczoraj Olimpiakos :) Werder grał a oni strzelali. Awans Greków to chyba wydarzenie historyczne, kto by pomyślał że wyjdą z tej grupy.

Remik dwa takie ewidentne błędy jak wczoraj nie mogą mieć miejsca w obronie czołowych drużyn. Wczorajszy karny odbije się echem bo gol nie padł ale zaraz będzie faza pucharowa a tam nie można dawać takich karnych bo to może się źle skończyć.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez RealFan Śr 12.12.2007 17:25

Łukasz_ napisał(a):Remik dwa takie ewidentne błędy jak wczoraj nie mogą mieć miejsca w obronie czołowych drużyn. Wczorajszy karny odbije się echem bo gol nie padł ale zaraz będzie faza pucharowa a tam nie można dawać takich karnych bo to może się źle skończyć.

Zgadzam się z tym, aczkolwiek pewne jest też, że w fazie pucharowej Real raczej nie odpuści tak bardzo jak wczoraj nawet przy wyraźnym prowadzeniu. Pepe popełnił błąd, ale to pewnie wynik rozluźnienia. Wynik był rozstrzygnięty, sama końcówka meczu.. Nie próbuję go usprawiedliwiać, bo pomimo tego nie powinien tak zagrać, jednak trudno się dziwić temu rozluźnieniu i w zasadzie grze na doczekanie do końca meczu. Zauważalny jest postęp w grze Pepe, a to już ważne. Za jakiś czas może grać jeszcze lepiej. Nie wierzę, że będzie drugim Ramosem, ale na pewno też nie będzie takim niewypałem transferowym jak Woodgate czy dawniej np. Elvir Baljić (choć grał na innej pozycji).
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Łukasz_ Śr 12.12.2007 17:54

Moim zdaniem rozluźnienie w jego przypadku miejsca mieć nie mogło. Nie oglądam Realu w lidze ale jeśli się nie mylę to chyba podstawowym obrońcą nie jest ? Jeżeli dostaje okazje do gry to powinien pokazywać swoją wartość nawet przy stanie 3:0 a przecież przy tak dużym prowadzeniu nie powinien odczuwać dużej presji że jak coś zepsuje to będzie ciężko, powinien grać na luzie, odważnie i pewnie.

Woodgata zniszczyły kontuzje, gdyby nie to może by był teraz podstawowym obrońcą Realu.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez RealFan Śr 12.12.2007 19:45

Łukasz_ napisał(a):Woodgata zniszczyły kontuzje, gdyby nie to może by był teraz podstawowym obrońcą Realu.

Między innymi dlatego był niewypałem transferowym.

Pepe nie jest pewniakiem do gry, ale jego notowania wydają się być wyższe niż w przypadku Metzeldera. Odkąd powrócił do pełni sił po kontuzji gra regularnie.
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez vakabayashi Śr 12.12.2007 22:36

RealFan napisał(a):np. Elvir Baljić

:D
to sypnąłeś dodaje Perica Ogniejovic też był niezłe ziółko 8)

RealFan napisał(a):Między innymi dlatego był niewypałem transferowym

dokładnie nie nadawał sie do tej ligi i jesli bylby zdrowy nie pograłby tu dłużej anieżeli rok. Woodgate to uosobienie tego co w erze galacticos najgorsze

Pepe przyszedł jako obronca do pierwszej 11 i partner Canny wiec nie dziwne ze zaczyna grac regularnie a z Metze też jestem zadowolony pierwszy raz od dłuzszego czasu w miare stabilnie wygladamy z tyłu

jedyne co moze usprawiedliwiać dekoncentracje Pepe fakt ze jest bardzo młody. nawet w doliczonym czasie gry powinien grac na 100%
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy Cz 13.12.2007 17:58

brylancik napisał(a):Szkoda, że Robben nie strzelił po tym woleju

To nie był wolej tylko 'pół-wolej'.
A to jest różnica

A co do Pepe to ciekawi mnie jaka panowała by o nim opinia gdyby przyszedł za darmo tak jak Metzelder .
Trzeba powiedzieć że te 30 baniek ['] robi swoje i sporo się już nasłchał od momentu przyjścia :lol:
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie