Grupa E Liga Mistrzów 2007/08

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Mentor Pn 26.11.2007 18:32

mistyk napisał(a):Nie zdziwie sie jak jutro Bojan wyjdzie w pierwszym skladzie Very Happy Ba, jestem nawet tego dosyc pewien.

No nie wiem. Bojan grający od pierwszej minut będzie dla mnie dużym zaskoczeniem. Przewiduję raczej Eidura w wyjściowym składzie. Krkic to dobry joker i pewnie w takiej roli wystąpi jutro.
Ostatnio edytowano Pn 26.11.2007 19:08 przez Mentor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez baziu Pn 26.11.2007 18:46

Mentor napisał(a):baziu napisał:
Nie zdziwie sie jak jutro Bojan wyjdzie w pierwszym skladzie Very Happy Ba, jestem nawet tego dosyc pewien.

No nie wiem. Bojan grający od pierwszej minut będzie dla mnie dużym zaskoczeniem. Przewiduję raczej Eidura w wyjściowym składzie. Krkic to dobry joker i pewnie w takiej roli wystąpi jutro.

Ba, ja tego nie pisałem 8)

Ano nie. Nie wiem jak to się stało, że tak się wyświetliło, ale to nie moja wina :P Użyłem cytowania selektywnego. Zaraz naprawię :wink: // Mentor

Jak dla mnie katastrofa, LYON zagra bez Benzemy we wtorek z Barceloną.
Karim ucierpiał po zderzeniu z zawodnikiem Rennes, i jego udo potrzebuje odpoczynku. Jak do tej pory najlepszy napastnik.

Tak więc sytuacja zmienia się o 180 stopni, gdyż bez Benzemy ten klub gra dziwnie o czym świadczyporazka z OM, w którym Benzema grał od połowy 2połowy. Choć Wy nie macie Eto i Deco :spoko:

Przypuszczalne składy:
Lyon: Vercoutre – Reveillere, Squillaci, Anderson, Grosso – Juninho, F.Santos, Kallstrom – Govou, Fred, Ben Arfa

Barcelona: Valdes – Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal – Toure, Xavi, Iniesta – Messi, Gudjohnsen, Ronaldinho
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez baziu Wt 27.11.2007 21:00

Z tego co pokazuje officialna strona Lyonu, wynika że jednak Bojan zagra w podstawowym składzie, a na ławce zawita Ronaldinho. :P

OL
Titulaires :
Roux
Vercoutre
Anderson
Grosso
Squillaci
Réveillère
Santos
Toulalan
Juninho
Fred
Ben Arfa
Govou
Remplaçants :
Clerc
Belhadj
Bodmer
Källström
Keita
Rémy

FC Barcelone
Titulaires :
Valdés
Milito
Puyol
Xavi
Gudjohnsen
Zambrotta
Iniesta
Messi
Abidal
Yaya Touré
Bojan Krkić
Remplaçants :
Jorquera
Márquez
Ronaldinho
Sylvinho
Ezquerro
Thuram
Crosas
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Akarin Wt 27.11.2007 22:14

To co robi defensywa VFB to jest przegięcie. Maksymalne. Meira stwarza zagrożenie pod własną bramką.
Odpadam. Co Beck robi na prawej obronie, co Magnin ma do zaoferowania w obronie? Obaj nic. Boże, a myślałem, że nie będę się musiał tym razem wstydzić.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez baziu Wt 27.11.2007 22:38

Niestety bramki Iniesty nie widziałem bo tak długo mi sie buforowało 8)
Ale cóż moge powiedzieć o peirwszej połowie, wydaje mi się, że gra wyrównana z lekką przewagą Lyonu. Juninho po raz kolejny ośmiesza obrone i bramkarza swoim rzutem wolnym, który raczej nie powinien wpaść do bramki :P ale naszczęście wpadł, przynajmniej druga połowa będzie bardzo emocjonująca. :lol: Co do Barcelony, to wydaje mi się ,że jedynymi zawodnikami, którzy tam graja dzisiaj to jest Iniesta, Yaya Toure i Abidal,który stał tam gdzie nie powinien i uratował Barce przed stratą drugiego gola (bardziej tutaj wyszły nerwy Govou i Juninho, którzy nie wykorzystali tak wspaniałej sytuacji, chyba najlepszej dla Lyonu w pierwszej połowie). Kolejną sytuację miał Santos bo nie udanej interwencji Zambrotty, który podał mu piłkę, a ten wyszedł praktycznie sam na sam z Valdesem. Podwyzszyć mógł równiez Juninho z rzutu wolnego ale minimalnie chybia.Obrońcy Lyonu grają jak z nut, przez co całkowicie nie widoczny jest Bojan, Messi. Bardzo ostra gra Barcy co zabardzo mi się nie podoba, ale to może przez to iż czują nie moc w stosunku do Lyonu. A Ryjek na koncu nie wytrzymał zabardzo niewiem oco tam poszło :P
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bask Wt 27.11.2007 22:45

baziu napisał(a):Bardzo ostra gra Barcy co zabardzo mi się nie podoba

:rotfl4: To jest żart mam nadzieje. To co dziś Farina wyprawia to się do prasy nadaje :lol: . Myślałem, że tacy sędziowie są tylko w La Liga jednak widocznie myliłem się. Ten wolny o którym mówisz(ten z 20 metrów) to Milito najpierw wybił piłkę, a potem został zaatakowany przez zawodnika Lyonu, ale co tam lepiej dać szansę Juninho może będzie ciekawiej :spoko:

Mecz wyrównany. Myślałem, że Barcelona będzie grała słabiej, a nie jest tak tragicznie :). Nie ma dużo dogodnych sytuacji, większość meczu toczy się w środkowej części boiska. Zobaczymy co przyniesie druga połowa :)
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez baziu Wt 27.11.2007 22:50

Bask napisał(a):To co dziś Farina wyprawia to się do prasy nadaje . Myślałem, że tacy sędziowie są tylko w La Liga jednak widocznie myliłem się. Ten wolny o którym mówisz to Milito najpierw wybił piłkę, a potem został zaatakowany przez zawodnika Lyonu, ale co tam lepiej dać szansę Juninho może będzie ciekawiej

Z tym wolnym to się zgodze :P Sędzie naprawde do bani :P ale jak na korzyść Lyonu to nie moge narzekać :P Ale to nie zmienai faktu, że Barca gra ostro. Juninho i Fabio Santos cały czas są z leksza kopani.

A to widze ze oglądasz mecz to Ryjkowi chodziło o ten drugi wolny tak? czy jakis sparing między Juninho a Yaya toure ( bo widziałem jakies tam rozmowy tych dwóch)? czy oco się tak zbuntował? bo zabardzo nie skumałem co tam było, bo patrzałem na co innego.
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez assurbanipal Śr 28.11.2007 11:44

Nie lubię brytyjskiego futbolu, więc cieszę się z wczorajszych rozstrzygnięć. Teraz tylko wystarczy aby Lyon wygrał w Glasgow :)
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez baziu Śr 28.11.2007 11:53

assurbanipal napisał(a):Teraz tylko wystarczy aby Lyon wygrał w Glasgow

Jednak takie łatwe to nie będzie, gdyz oba zespoły będą walczyć o awans, przy czym remis daje awans Rangers. A jak wiemy Rangers jest na fali, w pierwszym meczy Lyon został 'zniszczony' na własnym boisku przez tą drużynę.Do tego teraz Rangersi grają na własnym stadionie co może być dla nich bardzo ważnym elementem. Dla mnie wynik wielka nie wiadoma. Mam nadzieję, że francuzą uda się awansować. Jak pokazali we wczorajszym meczu potrafią grać, i do tego grają piłke ładną dla oka (bynajmniej dla mojego) :wink:
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez mistyk Śr 28.11.2007 12:08

Pare slow odnosnie wczoraszego meczu.

Na poczatku bylem zaskoczony, ze Ronaldinho siedzi na lawce, a gra Eidur (Bojana przewidywalem juz wczesniej ;] ). Jak juz mowilem, z kazdego wyniku oprocz porazki bede zadowolony. I jestem. Zapewnilismy sobie awans z pierwszego miesca w grupie, remisujac na wyjezdzie z najlepsza druzyna we Francji. Mysle, ze remis to sprawiedliwy wynik. Bojan mial w tym meczu 2 klucze podania, widac ze umiejetnosci ma spore i talent ogromny, ale musi jeszcze nabrac masy miesniowej, bo inaczej bedzie przegrywal wiekszosc pojedynkow z obroncami. Messi tez dobrze, mimo ze Grosso dosyc dobrze go pilnowal.

Nie mozna jednak popadac w zbytni optymizm, bo jak juz wczensiej zaznaczalem - LM rzadzi sie innymi prawami niz PD i nasi gracze w spotkaniach wyjazdowych spisuja sie tam zdecydowanie lepiej.

Co do wyrzucenia Rijkarda na trybunu to musze przyznac, ze juz dawno nie widzialem go takiego wkurzonego. Mysle, ze Farina i Frank nie darza sie zbytnia sympatia od czasu mecz z Chelsea na Camp Nou, gdzie Farina zasluzyl wedlug mnie na postawienie mu swieczki.

Aha do tych co smieja sie, ze Valdes znowu pokazal klase - o pierwsza stracona bramke bardziej obwiniam obrone niz Valdesa i to wlasnie obrona jest za nia odpowiedzialna. Pilka kopnieta z tylu metrow nie ma prawa niedotknieta przeleciec przez pole karne. Musi byc wybita przez obronce i Valdes wlasnie tego sie spodziwal. Dodatkowo byl jeszcze zasloniety wiec jego reakcja byla opozniona. Tyle na ten temat.

Cieszy mnie tez, ze drwale z Glasgow polegli w Stuttgarcie. Nie wyobrazam ich sobie po prostu w drugiej rundzie. Mam nadzieje, ze Lyon pokaze im gdzie ich miejsce na Ibrox.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Mentor Śr 28.11.2007 12:45

Odnośnie pierwszej bramki dla Lyonu to dopiero dzisiaj po obejrzeniu powtórek zobaczył, że Valdes w pewnym momencie potknął się. Gdyby nie to może udałoby mu się zareagować lepiej. Nie mniej jednak jak dla mnie bramka ta obciąża konto obrony a nie bramkarza.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Jarzinho Śr 28.11.2007 18:51

Prawde mowiac Lyon zapowiadał pokaz lepszych umiejetnosci niz w pierwszym spotkaniu. To było to, jesli tak to nie widze dla nich miejsca w dalszej fazie LM... Barcelona spokojnie gdyby musiala wygralaby. Troche Farina zachopwywał sie jak przystało na Wlocha, czyli mozna sie zastanowic czy był kupiony czy poprostu to wina jego kalectwa.

Bramka dla Lyony. Czy Fred czy kto tam był nie absorbował uwagi obrony i bramkarza, jesli tak to był on na spalonym i bramki nie powinno wogole byc.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez George Jung Śr 28.11.2007 20:12

podoba mi się to że Dinho był na ławie, oznaczać to może że okres ochronny się skończył i że Rijkaard zacznie kierować się maksymą "jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz"
Zambro na ławe , natychmiast....
Puyol w jego miejsce lub na ławe, jego gra na środku to jakieś jaja, biega jak jakiś dzikus nie używając w ogole głowy. w jego miejsce na środek Thuram lub Marquez.
George Jung
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez baziu Pn 10.12.2007 23:04

Już w środe o godz. 20:45 Lyon zawita na Ibrox Park i zagra swój mecz o być albo nie być w LM.
Niestety w peirwszym meczu przekonaliśmy się o sile szkockiej...drużyny, która pokonała nas aż 3-0. Mimo atutów jakie mają Rangersi czyli własne boisko, wspaniali kibice, do tego odpoczywali w weekend, licze na zwycięstwo podobiecznych Perrin'iego.
Rangersa wystarczy remis, dlatego będą zapewne grali defensywnie z uciskiem na bardzo groźne szybkie kontry, dlatego nasi obrońcy muszą być w 100% skoncentrowani. Licze na zwycięstwo i na bramke Juninho(najlepiej z rzutu wolnego :wink: ), który rozegra swój 50 mecz w LM.
Arbitrem będzie doświadczony Słowak - Michel Lubos, dlatego też mam nadzieję, że nie zrobi żadnego przekrętu :wink: .
No i bardzo fajnie, że mecz można zobaczyć na TVP 2.

Alain Perrin ogłosił listę piłkarzy , którzy pojadą do Glasgow:
Bramkarze: Vercoutre, Roux
Obrońcy:Clerc, Réveillere, C.Anderson, Squillaci, Paillot, Grosso, Belhadj
Pomocnicy:Bodmer, Källström, Toulalan, Juninho, Govou, Ben Arfa, A.Keita, Mounier -
Napastnicy:Benzema, Baros, Rémy
Zabraknie:Coupeta, Crisa, Freda i Fabio Santosa.

Co do składu Rangersów to wiem tylko tyle, że napewno nie pojawi się Marcus Beasley a także Darcheville.
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez mistyk Wt 11.12.2007 16:14

Zastanawiam sie wlasnie, czy ogladac ten mecz na TVP czy jednak wybrac Barcelone. Chociaz jest tez opcja ogladania dwoch spotkan na raz :D

Co do potyczki Rangersow z Lyonem to od razu mowie, ze kibicuje Lyonowi. Chociaz o wygrana moze byc trudno biorac pod uwage, ze Szkoci u siebie graja dosyc dobrze. Licze jednak na jakis indywidualny blysk ktoregos z graczy Lyonu i pozytywny rezultat.

Jutro Barcelona gra na Camp Nou ze Stuttgartem. Niemcy zlapali ostatnio forme, ale zabraknie za to ich najlepszego napastnika, ktory pauzowal bedzie przez 3 miesiace. Mecz jest juz praktycznie o pietruszke, Barcelona ma 1 miejsce w grupie zapewnione. Ciekawy jestem w jakim skladzie wyjdziemy na murawe, tym bardziej, ze juz w sobote czeka nas ciezki wyjazdowy mecz z Valencia. U siebie przegrac nie wypada, dlatego licze conajmniej na remis, a byc moze nawet i na wygrana.

Jest jednak jeszcze jedna wazna sprawa wymagajaca podkreslenia. 2 zółte kartki maja Toure i Messi, czyli jedni z naszych najwazniejszych zawodnikow w tym sezonie. Czyli jeszcze jedna kartka i musza pauzowac jedno spotkanie. O ile Messi moze spokojnie zagrac kilka meczow bez otrzymania kartki, o tyle z Toure nie jestem juz taki pewien. Podobna sytuacja z nim jak w meczu z lidze, jest o jedna kartke od zawieszenia. Gdybysmy juz przed tym meczem znali rywale w nastepnej rundzie moglibysmy spekulowac, czy warto dostac kartke czy nie, a tak nie wiadomo co poczac.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie