Grupa G Liga Mistrzów 2007/2008

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Z grupy wyjdą ?

Inter i Fenerbachce
15
48%
Inter i PSV
7
23%
Inter i CSKA
4
13%
CSKA i Fenerbachce
0
Brak głosów
CSKA i PSV
4
13%
PSV i Fenerbachce
1
3%

Liczba głosów : 31

Postprzez Tigertm Cz 08.11.2007 15:03

Sero napisał(a):Przesada. Wystarczy, że ktoś z dwójki Inter-Fener wygra + zwycięstwo PSV i do końca będą emocje w walce o 2 miejsce.

czy ja wiem czy przesada teraz PSV bedzie jechalo do Moskwy a CSKA napewno bedzie walczylo o zwyciestwo
Obrazek
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Zico_FCI Śr 28.11.2007 0:07

Bardzo dobry mecz Inter, jeden z lepszych w tym sezonie. Myślę, że wynik odzwierciedla boiskowe wydarzenia. Goście nie mieli zbyt wiele do powiedzenia na San Siro i tak naprawdę nie przypominam sobie ich jakieś groźniejszej sytuacji pod bramką Julio. Pierwsza bramka dość szczęśliwa, piłka po interwencji obrońcy trafia w twarz Cruza i wpada do bramki. Przy drugiej, Carlos nie bardzo wiem co chciał zrobić … nieważne. No i pierwszy gol Jimeneza w barwach Interu. Mam nadzieję, że Chilijczyk będzie dostawał więcej szans na grę, bo dziś wypadł całkiem w pyte. Do pierwszego składu po kontuzji powrócił Deki, ale niestety do formy z poprzedniego sezonu niestety nie.

Jest już zapewnione pierwsze miejsce w grupie, więc do Holandii pojedzie drugi garnitur zapewne. Bardzo dobrze, że Ibra i Samuel złapali dziś planowe krateczki. 8)
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Sero Śr 28.11.2007 14:02

Cruz to jest ewenement. Jak ktoś dobrze powiedział im starszy czym lepszy, a strzeli gola wszystkim, nawet nosem :] nie można już mówić o syndromie Zlatana strzelającego tylko na podwórku. Najbardziej jednak cieszy awans ... ble ... ble ... ble. Jeśli jednak chcemy powalczyć o zwycięstwo to faze grupową musieliśmy przejść z palcem ...

Zico_FCI napisał(a):Bardzo dobrze, że Ibra i Samuel złapali dziś planowe krateczki.

Najpirew za pierwszą głupio złapaną zółć Ibry trochę się wkurzyłem, ale po drugiej dla Waltera i jego uśmiechu na twarzy można się było domyślić co jest grane.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Zico_FCI Śr 28.11.2007 15:03

Ja dziwiłem, dlaczego Zlatan po strzeleniu bramki nie zdjął koszulki, aby złapać kartkę. Ale jak już kilka razy podchodził do tej piłki przy wolnym to wiedziałem, o co mu chodzi. :P
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez BaSSu Śr 28.11.2007 17:53

No Inter sie rozpędził. To co prezentował Zlatan wczoraj i ogólnie w tym sezonie; majstersztyk. W ogóle podoba mi się gra tego zespołu. Niby tyle gwiazd ale jakoś to poukładane jest, ciągną jeden drugiego. Brakuje może im lidera aczkolwiek w takiej drużynie ciężko go wybrać.
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Łukasz_ Śr 28.11.2007 17:57

Moim zdaniem w drużynie gdzie jest wiele gwiazd lidera nie potrzeba. To chyba ma więcej minusów niż plusów.
Inter zrewanżował się za pierwszy mecz, awansowali dalej z pierwszego miejsca i czego więcej chcieć... Widziałem tylko skrót na TVP ale bramka Ibry utkwiła mi w pamięci. Nie rozumiem w tej sytuacji zachowania Carlosa... niby takie doświadczenie a stał przed nim i czekał aż ten uderzy.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez amolinn Śr 28.11.2007 18:49

Łukasz_ napisał(a):Moim zdaniem w drużynie gdzie jest wiele gwiazd lidera nie potrzeba. To chyba ma więcej minusów niż plusów.

Każdej drużynie potrzebny jest mentalny lider, który w razie złego obrotu sprawy weźmie wszystko w swoje ręce (nogi). Drużyny bez lidera to ewenemety
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Maciek (interista) Śr 28.11.2007 19:20

A ja jestem ogromnie ciekaw jak zaprezentował się w tym meczu Chivu, bo wnioskując z wyjściowego składu to chyba po raz pierwszy zagrał jako defensywny pomocnik.
Maciek (interista)
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Łukasz_ Śr 28.11.2007 19:32

amolinn napisał(a): Każdej drużynie potrzebny jest mentalny lider, który w razie złego obrotu sprawy weźmie wszystko w swoje ręce (nogi).

Piszesz o mentalności a masz na myśli o braniu wszystkiego w swoje " nogi ". Właśnie o to chodzi że w drużynie gwiazd każdy może jedną akcją odmienić los spotkania. Na lidera potrzeba piłkarza z charyzmą który potrafi do tego przełamania poprawadzić.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Zico_FCI Śr 28.11.2007 20:27

Maciek (interista) napisał(a):A ja jestem ogromnie ciekaw jak zaprezentował się w tym meczu Chivu, bo wnioskując z wyjściowego składu to chyba po raz pierwszy zagrał jako defensywny pomocnik.

Zagrał dobrze, może nie rewelacyjnie, ale ze swoich zadań się wywiązywał. Z tego, co Mancini powiedział po meczu, jego zadaniem było głównie wyłączenie z gry Alexa. Brazylijczyk zbyt widoczny nie był, więc grę Rumuna można ocenić na plus.

Jeśli chodzi o „lidera mentalnego” w Interze to chyba w największym stopniu jest nim Matrix.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez amolinn Śr 28.11.2007 21:09

Łukasz_ napisał(a):Piszesz o mentalności a masz na myśli o braniu wszystkiego w swoje " nogi ". Właśnie o to chodzi że w drużynie gwiazd każdy może jedną akcją odmienić los spotkania. Na lidera potrzeba piłkarza z charyzmą który potrafi do tego przełamania poprawadzić.

Żeby odmienić losy spotkania w kluczowym momencie potrzeba zawodnika o mocnej psychice. Nawet jeśli jest drużyna gwiazd to powinien być ktoś kto może pociągnąć grę do przodu. I nie musi to być napastnik czy rozgrywający. A Inter od wielu lat jest zlepkiem indywidualnosci. Dopiero niedawno udało się poukładać Manciniemu to wszystko.
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez nutcracker Cz 13.12.2007 1:45

To fakt, nie ma w Interze takiego jednego piłkarza który by ciągnął drużyne, czasami nim jest Crespo co widać było w meczu rewanżowym pucharu włoch z Romą. Właściwie, gdyby nie pomoc sędziego i mały niefart to Inter mógł odrobić straty z poprzedniego meczu.
nutcracker
Junior
Junior

Postprzez Sero Cz 13.12.2007 11:06

nutcracker napisał(a):To fakt, nie ma w Interze takiego jednego piłkarza który by ciągnął drużyne, czasami nim jest Crespo co widać było w meczu rewanżowym pucharu włoch z Romą. Właściwie, gdyby nie pomoc sędziego i mały niefart to Inter mógł odrobić straty z poprzedniego meczu.

:roll:

Kończymy grupę z 15 punktami na koncie. W zasadzie poza jednym słabszym meczem (pierwszy z Fener) rozgrywki grupowe przebiegły dla nas bez większych zakłóceń. I nie było większego problemu z brakiem zawieszonych zawodników z poprzedniego sezonu dotyczących bójki po spotkaniu z Valencią.

Co do wczorajszego meczu (w zasadzie odniosę się tylko do skrótu, jakoże wybrałem mecz Rangers-Lyon w TV) nie wyglądało to źle. Sporo akcji wypracował Suazo (czerwona kartka po faulu na nim, asysta przy golu Cruza). Szanse po wyleczeniu kontuzji dostał Crespo, ale raczej był niewidoczny i co najbardziej warte podkreślenia, nie miał nawet swojej szansy na strzelenie gola co w jego przypadku doprawdy jest rzadką rzadkością. Tak więc póki co swoją wartość będzie musiał udowadniać wchodząc z ławki na kilkanaście ostatnich minut, a palmę pierwszeństwa do pierwszego składu mają Ibra, Cruz i Suazo.

W drugim meczu Fener spokojnie ograło CSKA i zgodnie z większością głosującą w ankiecie, awansował obok Interu.

Losowanie 1\8 w przyszły piątek. Nie jestem do końca przekonany czy możemy zmierzyć się z zespołem z Włoch w tym wypadku z Romą. Natomiast zespoły na które możemy wypaść są :
Lyon
Arsenal
Liverpool
Schalke
Olimpiakos
Celtic

Wolę odrazu silnego rywala. I tak np. miło by wpaść na któregoś z przedstawicieli angielskich :] Nie pogardziłbym także Lyonem.

FORZA INTER
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Babel Cz 13.12.2007 12:16

Też oglądałem tylko skrót. Dziwne było to ustawienie poczatkowe Interu. Troche tak jakby Mancio przewidział, ze PSV bedzie grał w 10 i wystawił trzech napastników.

Prawda jest taka, że kartka Mendeza ustawiła mecz. Szybkość i łatwość dryblingu Suazo bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Martwi jedynie nieskuteczność. To co wczoraj robili wczoraj Cruz, Solari i Crespo w meczu o stawke nie powinno się przydarzyć tej klasy zawodnikom. Gdyby nie podanie Honduranina do Cruza, który miał pusta bramke to mogłoby się skończyć remisem. Ciekawe czy ten Turek już odwołał pozew :P

Ja życzyłbym sobie Celtic, przynajmniej w TVP bedzie. A na silnych rywali chcąc niechcac i tak trafimy jeśli myślimy o finale. Forza Inter!
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez nutcracker Cz 13.12.2007 15:41

Ja życzyłbym sobie Arsenal dla Interu na pierwszy mecz, i żeby Celtic przeszedł pierwszą rundę i spotkał się z Interem w 1/4 finału.
nutcracker
Junior
Junior

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie