Grupa H Liga Mistrzów 2007/08

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Które drużyny awansują do dalszej fazy rozgrywek?

Arsenal i Sevilla
33
65%
Arsenal i Steaua
0
Brak głosów
Arsenal i Slavia
1
2%
Sevilla i Steaua
1
2%
Sevilla i Slavia
2
4%
Steaua i Slavia
14
27%

Liczba głosów : 51

Postprzez amolinn Cz 13.12.2007 0:33

W pierwszej połowie całkowicie kontrolowaliśmy poczynania na boisku i chyba nikt nie myślał że możemy tego spotkania nie wygrać. Świetnie grał Bendtner. Świetnie się zastawiał, nie tracił piłek i do tego bramka. Pozytywnie zaskoczył mnie też Traore. Grał bez żadnych kompleksów i był bardzo groźny w ofensywie. Dobra gra Denilsona, w tym meczu bardzo dobrze zastępował Cesca. No i ten zwód Jensa 8)

Druga połowa to już zupełnie inna bajka. Na początku jeszcze fantastyczna okazja na trzecią bramkę i później już coraz gorzej. Nastąpiło jakieś całkowite rozprężenie i niewiele brakowało a Steaua strzeliłaby drugą bramkę. W pewnym momencie kompletnie stanęliśmy. Nasi boczni obrońcy zapomnieli że oprócz gry w ofensywie mają też obowiązki z tyłu. No a ostatnie kilka minut meczu to już festiwal naszej nieskuteczności.

Podsumowując, chłopców stać na bardzo dużo, tylko nie wiedzieć czemu w pewnym momencie zaczynają się gubić i robi się gorąco.
Martwi mnie trochę nieskuteczność Theo. Jak on nie strzelił bramki w tym meczu? Wchodzi w pole karne jak w masło, ale tam już albo brakowało precyzji albo dokonywał złej decyzji.
Kolejny mecz Senderosa i moim zdaniem kolejny nieudany. To on nie upilnował krycia przy bramce, a kilka minut później nieudany i zupełnie niepotrzebny wślizg dał gościom akcję która o mało nie skończyła się bramką. Nie wychodziło mu bardzo dużo prostych zagrań. Doprawdy nie wiem co stało się z tym chłopakiem.
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez fieldy Cz 13.12.2007 1:24

Ja bym jeszcze pochwalił Diaby'ego. Strzelec pierwszej bramki momentami grał znakomicie, a trzeba pamiętac, że tak jak Robin - wrócił do gry po dłuższej przerwie. Kapitalne niektóre rajdy.
Kolejny - Alex Song. Grał w kratke, czasami długo go nie było widać, a czasami piętką odgrywał, jakby miał na plecach Zidane napisane :D

amolinn napisał(a):Podsumowując, chłopców stać na bardzo dużo, tylko nie wiedzieć czemu w pewnym momencie zaczynają się gubić i robi się gorąco.

trzeba pamiętać, że graliśmy bez 8 !! podstawowych graczy, a 9 - grał pierwszy mecz po cięzkiej kontuzji. Ja jestem zadowolony.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez amolinn Cz 13.12.2007 12:01

fieldy napisał(a):trzeba pamiętać, że graliśmy bez 8 !! podstawowych graczy, a 9 - grał pierwszy mecz po cięzkiej kontuzji. Ja jestem zadowolony.

No głównie o to w tym meczu chodziło, żeby sprawdzić rezerwowych.

Ponieważ Sevilla wygrała, zajęliśmy 2 miejsce. Zdobyliśmy 13 pkt - najwięcej spośród wszystkich drużyn które zajęły 2 miejsca. W 4 grupach z taką ilością pkt bylibyśmy pierwsi. Można więc powiedzieć że faza grupowa bardzo dobra w naszym wykonaniu. Zwłaszcza że połowę meczy graliśmy w rezerwowym zestawieniu.

W 1/8 możemy trafić na 5 drużyn. Barcelone, Real, Milan, Inter i Porto. Osobiście najbardziej chciałbym Inter. Mam nadzieje wtedy na 2 bardzo ciekawe mecze. Poza tym jest to bardzo mocna drużyna i zastanawiam się jak wypadniemy na tle takiej konstelacji gwiazd. :wink:
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie