LM Grupa A (Chelsea, Roma, Bordeaux, Cluj)

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Awans z grupy uzyskają

Chelsea i Roma
10
50%
Chelsea i Bordeuax
4
20%
Chelsea i Cluj
4
20%
Roma i Bordeuax
1
5%
Roma i Cluj
0
Brak głosów
Bordeaux i Cluj
1
5%

Liczba głosów : 20

Re: LM Grupa A (Chelsea, Roma, Bordeaux, Cluj)

Postprzez Totnik_ASR Śr 05.11.2008 17:04

Roma zagrala bo nabrala wiatru w skrzydla po 1 golu... jakby ten gol nie padl albo padl dla Chelsea Roma by sie pograzyla jak to bywalo ostanio i przegrala z kretesem.. mielismy tym razem troche szczescia bo ten pierwszy gol nam Anglicy dali w prezencie.. mysalem ze tak koszmaranie w obronie moze zagrac tylko Roma :)

Potem jak pisalem sie Roma rozkrecila i zaczela grac swoje.. widzielismy stara dobra Rome.. oby ten mecz to nie byl przypadek ;)

i mam nadzieje ze zmiany wprowadzone przez Spalla beda juz na stale bo duzo lepiej to wygladlo jak Mirko nie gra na pomocy tylko w ataku a na lawie siedzi dretwy Riise i Taddei.. jescze mi do sczescia brakuje zeby Perrotta nie gral :/
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Rezus Śr 05.11.2008 17:35

Totnik_ASR napisał(a):Roma zagrala bo nabrala wiatru w skrzydla po 1 golu... jakby ten gol nie padl albo padl dla Chelsea Roma by sie pograzyla jak to bywalo ostanio i przegrala z kretesem.. mielismy tym razem troche szczescia bo ten pierwszy gol nam Anglicy dali w prezencie.. mysalem ze tak koszmaranie w obronie moze zagrac tylko Roma :)

Ja oglądając mecz zastanawiałem się ile goli Chelsea strzeli, później przecierałem oczy ze zdziwienia, Roma była SKUTECZNA. Dobrze mówił komentator angielski podczas meczu, grając w przewadze pod koniec meczu cofnęli się i bronili zamiast próbować akcji, które wcześniej przynosiły skutek. Wyszła niepotrzebna nerwówka ale skończyło się dobrze.
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Ebi Cz 06.11.2008 14:05

Kilka słów ode mnie.

Dziwny meczyk Roma - Chelsea. W sumie Angole przyjechali z nastawianiem zapewnienia sobie awansu, a tymczasem po tej kolejce mają tylko punkt przewagi nad Roma i Bordeuax. Cluj najwyraźniej wrócił do normy, bo z meczu na mecz grają coraz gorzej i szans większych już nie mają. Arcyważne mecze w następnej kolejce, które mogą juz wiele rozstrzygnąć.

Sam mecz w Rzymie był interesujący, ale wynik nie oddawał tego co naprawdę się działo. Spotkanie wygrał raczej Vucinic niż Roma z duża pomoca Mikela (trzeci gol to tragifarsa). Mimo wygranej póki co nie wróżę przyszłości ekipie ze stolicy Włoch.
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Yukasz Cz 06.11.2008 16:51

Ebi napisał(a):Cluj najwyraźniej wrócił do normy, bo z meczu na mecz grają coraz gorzej i szans większych już nie mają.

Nie wiem jak grają bo ich meczów poza jednym nie widziałem ale myślę że głównie to inni traktują ich bardzo poważnie a nie jak przybyszów z trzeciego świata błagających o litość. Raczej już nie awansują choć nastawiam się na ciężki pojedynek Romy w Rumunii. Na pewno gospodarze będą chcieli wygrać ale mimo to cel minimum to remis :wink:

Ebi napisał(a):Sam mecz w Rzymie był interesujący, ale wynik nie oddawał tego co naprawdę się działo. Spotkanie wygrał raczej Vucinic niż Roma z duża pomoca Mikela (trzeci gol to tragifarsa). Mimo wygranej póki co nie wróżę przyszłości ekipie ze stolicy Włoch.

Skoro kiepski z ciebie wróżbita to słusznie że nie wróżysz przyszłości :lol: Dla mnie wygrała cała Roma a nie sam Vucinic. Przy pierwszej bramce nie miał udziału, przy drugiej ładnie wykończył ale wcześniej piłka była w posiadaniu wielu grajków którzy wymieniali między sobą podania. A trzecia to oczywiście duża zasługa Mirko ale też któryś z Romanistów absorbował uwagę obrońcy i ten ani nie krył ani jednego ani nie atakował drugiego :P Dla mnie wszyscy dali z siebie dużo, walczyli i przy odrobinie szczęścia wygraliśmy. Jednak daleki jestem od popadaniu w huraoptymizm bo wiem że nadal stąpamy po grząskim gruncie i jedna jaskółka wiosny nie czyni. Kolejne mecze pokażą czy wychodzimy ze studni czy nadal się w niej znajdujemy. Następny mecz z Bologną która zmieniła trenera i na pewno łatwo nie będzie więc nastawiam się na ciężką przeprawę. Może jak znowu strzelimy pierwszą bramkę to pójdziemy za ciosem, oby :pray: No i co równie ważne to aby Spall nie odgrzewał starego kotleta w postaci już raczej zepsutej starej taktyki i zepsutych niektórych zawodników.
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez fieldy Śr 26.11.2008 0:25

Chelsea powinna jutro wygrać, będą chcieli sobie zapewnić awans już teraz.
Co do Romy nie wiem. Grają na ciężkim terenie, jednak będą chcieli chyba 3 pkt tu za wszelką cenę wywalczyć. Ostatnio lepiej grają, choć co ja tam wiem. Yukaszu ??? !!! jak tam sytuacja ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Yukasz Śr 26.11.2008 2:43

fieldy napisał(a):Co do Romy nie wiem. Grają na ciężkim terenie, jednak będą chcieli chyba 3 pkt tu za wszelką cenę wywalczyć. Ostatnio lepiej grają, choć co ja tam wiem. Yukaszu ??? !!! jak tam sytuacja ?

No ba, Roma z kim by nie grała i w jakiej formie by nie była zawsze zapowiada przed meczem że jedzie po 3 pkt, nie inaczej jest teraz :lol: Serio :roll: Sytuacja jest taka że ponoć Cycu nie poleciał w ogóle do Rumunii bo ma grypę (ale to należy uznać za plus), z dzisiejszego (wtorkowego) treningu Vucinic został zwolniony bo miał gorączkę a Tonetto gorączka już minęła i razem z Mirko będą gotowi do występu. Roma ostatnio zaczęła lepiej grać - naprawdę dobry mecz z Chelsea, kał z Bologną gdzie ci zagęścili środkowe strefy boiska i biliśmy głową w mur, szczęście w derbach z Lazio w których trzeba sobie powiedzieć sprawiedliwszy byłby remis ale przebłyski dobrej gry były no i naprawdę niezłe ostatnie zawody z Lecce gdzie rywal w zasadzie był pozbawiony swoich pazurów i nie miał czym drapać a my kontrolowaliśmy wydarzenia na boisku i go obijaliśmy po gębie :twisted: Kontuzjowany (nie licząc choroby) jest tylko Panucci więc mam nadzieję że kontuzje to już przeszłość (tfu tfu).
Co do Cluj to zdaje się że w lidze u siebie jeszcze nie przegrali, nie przegrali też z Chelsea (ta w LM jeszcze nie wygrała na wyjeździe!) ale wydaje się że ostatnio jakby obniżyli loty. Lecz na pewno jutro tak jak w pierwszym meczu nie przestraszą się Romy, Włoch Trombetta na pewno coś wymyśli i będą chcieli nawet wygrać. Natomiast ja wierzę że jak mecz Romie nie wymknie się spod kontroli (nie wyjdzie im jakaś kontra, strzał życia, nie będzie wielbłądów w obronie) to wygra Roma i zgarnie jakże ważne 3 pkt. Porażki w ogóle nie przyjmuję do wiadomości :twisted: Mam nadzieję że Rumuni się wyszumią a my będziemy ich punktowali. A jaką Romę jutro zobaczę? Nie mam pojęcia :P Spall i reszta mówi że kryzys już minął i wszyscy są zdeterminowani kontynuować zwycięską passę 8)

PS Czytałem że 'poznałeś' Jagodę :lol2: Oby jutro komentatorzy eNki trzymali się od meczu w Cluj z daleka :twisted:

ano poznałem :maruda: nabrałem szacunku do Szpaq'a. // fieldy
Yukasz
Basket fan hooligan

Postprzez Yukasz Śr 26.11.2008 22:46

LOL - Roma zepchnięta do defensywy, Cluj prowadzi grę, marnuje bardzo dogodne sytuacje, Cassetti długa piła do Perrotty, ten przed samą linią końcową dopada ją i dośrodkowuje tuż obok nie wiedzieć po co wychodzącego bramkarza Rumunów a tam już czeka Brighi - 1:0 :lol: Później Rumuni trochę się opamiętali, następnie znowu zaatakowali, Baptista faulowany przed polem karnym, Totnik przy piłce - 2:0 :lol: Bramkarz znowu się popisał bo gdyby rzucił się nie dla samego faktu rzucenia się a chęci obrony to przy odrobinie szczęścia mógł się o to pokusić :P A później znowu Roma stara się rozgrywać piłke w środkowej strefie, z czasem Cluj groźnie atakuje i Kone dobija piłkę wyplutą przez Doniego. Tonetto nie przykrył rywala :evil:
Na razie słabo gramy i ograniczamy się praktycznie tylko do rozgrywania piłki w środkowej strefie boiska. A ponadto jesteśmy zepchnięci do defensywy. Co pocieszające to akcje ofensywne wykańczamy na wysokim procencie. A tak to Cluj prowadzi grę i marnuje sporo sytuacji. Znając takiego Ibrę to już by miał 2 czy 3 gole na swoim koncie :( Jak obraz gry się nie zmieni to zwycięstwo będzie trzeba uznać za bardzo szczęśliwe.

PS1 Mirko jednak nie wybiegł z powodu tej grypy, może w ostateczności wybiegnie na boisko.
PS2 Niektórzy z Romy poubierani jakby grali na Antarktydzie :)

Edit:

A II poł. wyglądała tak jak powinien cały mecz czyli mieliśmy zupełną dominację Romy a Klusz nie istniało jusz :P W międzyczasie Taddei podał do Brighiego i ten jeszcze do niedawna spychany przez Spalla boczny tor piłkarz strzelił swojego drugiego gola. I pomyśleć że co mecz reprezentacji Włoch to powołania otrzymuje Perrotta a nawet Aquilani :roll: Później jeszcze niepodyktowany karny dla Romy na Baptiście który będąc sama na sam z bramkarzem był zahaczany przez jakiegoś grajka rywali :roll:

Yukasz napisał(a):Chelsea (ta w LM jeszcze nie wygrała na wyjeździe!)

:] Dobrze że Bordeaux ostatecznie nie wygrało uf :smile2:

1. ROM 5 9 :jupi: :mike: :jupi:
2. CHL 5 8
3. BDX 5 7
4. CLU 5 4
Yukasz
Basket fan hooligan

Poprzednia strona

Powrót do Puchary Europejskie