AC Milan : Juve - klasyka

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Postprzez (L)oczkerson Cz 09.02.2012 0:45

takie pitolenie na podstawie statystyk. Równie dobrze mogę szydzić z Milanu, że jakie oni mają szanse na mistrza skoro na 9 spotkań z najmocniejszymi 7 zespołami ligi wygrali tylko jeden jedyny raz. Prawda jest taka, że oba zespoły są na tyle blisko siebie, a do mety jest na tyle daleko, że nic nie jest przesądzone. Faworyta raczej nie ma, mimo iż JUVE wygrał oba spotkania z Milanem w tym sezonie.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MarcinW Cz 09.02.2012 0:46

Kulą w płot.

nie trafiłem ? może uzasadnisz :)

takie pitolenie na podstawie statystyk. Równie dobrze mogę szydzić z Milanu, że jakie oni mają szanse na mistrza skoro na 9 spotkań z najmocniejszymi 7 zespołami ligi wygrali tylko jeden jedyny raz. Prawda jest taka, że oba zespoły są na tyle blisko siebie, a do mety jest na tyle daleko, że nic nie jest przesądzone. Faworyta raczej nie ma, mimo iż JUVE wygrał oba spotkania z Milanem w tym sezonie.

ale nikt z was nie sydzi (przynajmniej ja) - większość docenia waszą klasę z tym, że regularni z tymi murującymi się rywalami to wy nie jesteście, a im bliżej końca sezonu tym więcej drużyn będzie tak grało, bo to jest SKUTECZNE :)
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez mete Cz 09.02.2012 0:48

Akurat Ciebie nie podejrzewam, że nie wiesz, że Scudetto nie wygrywa się w meczach z Milanem czy z Interem...
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson Cz 09.02.2012 0:54

Masz rację, ale mistrzostwo przede wszystkim wygrywa się dobrą grą. JUVE zrobił gigantyczny postęp w grze obronnej, w pressingu, w tempie gry, w grze kombinacyjnej, we wszechstronności taktycznej czy regularności. To to, daje szanse JUVE na mistrzostwo, a nie to czy statystycznie lepiej wypadają z mocniejszymi niż w zeszłym roku.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez mete Cz 09.02.2012 0:55

Masz rację, ale mistrzostwo przede wszystkim wygrywa się dobrą grą. JUVE zrobił gigantyczny postęp w grze obronnej, w pressingu, w tempie gry, w grze kombinacyjnej, we wszechstronności taktycznej czy regularności. To to, daje szanse JUVE na mistrzostwo, a nie to czy statystycznie lepiej wypadają z mocniejszymi niż w zeszłym roku.

Ja wcale nie twierdzę, że jest inaczej. Zresztą pisałem już o tym.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MarcinW Cz 09.02.2012 0:57

JUVE zrobił gigantyczny postęp w grze obronnej, w pressingu, w tempie gry, w grze kombinacyjnej, we wszechstronności taktycznej czy regularności.

co nie zapobiegło utracie 12 punktów z ogórkami :) Inter Manciniego, Mourinho i ubiegłoroczny Milan tyle nie straciły w całym sezonie, a statsyki z mocnymi rywalami miały zbliżone do was :) a z tą regularnością to ja bym nie przesadzał, bo jak już pisałem macie tylko 4 punkty więcej w stosunku do ubiegłego sezonu, a po drugie bardzo regularnie tracicie punkty.
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Boromir Cz 09.02.2012 1:02

MarcinW napisał(a):nie trafiłem ? może uzasadnisz :)

Oczywiście. Zeszły sezon: pierwsza szóstka 21 punktów, ostatnia szóstka 17 punktów.

Oczywistą oczywistością było dla nas, że nasze niepowodzenia brały się z fatalnej gry przeciwko ogórkom. Z tymi dobrymi Juventus zawsze jakoś pokazywał się z dobrej strony.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson Cz 09.02.2012 1:02

JUVE nie przegrał żadnego meczu z dotychczasowych 24 rozegranych. Grał na wyjeździe z każdą czołową ekipą ligi, to jest duże osiągnięcie i pokazuje, że regularność jest.

A jak rozliczacie te punkty z ogórkami to służę informację, że spora część z nich została stracona na starcie sezonu (Bologna, Catania i Chievo) gdy JUVE jeszcze starał się grać w schemacie 4-4-2. Potem Conte odszedł od tego schematu i podjął dobrą decyzję, bo gra wielu elementach znacznie się poprawiła. Można powiedzieć, że te punkty to była cena za ilość dokonanych zmian przed sezonem. Gdy jest ich tak wiele ciężko z każdą dezycją trafić w sedno. Tego suchy wynik już nie mówi, a to ma znaczenie.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez ossy Cz 09.02.2012 1:11

MarcinW napisał(a):
JUVE zrobił gigantyczny postęp w grze obronnej, w pressingu, w tempie gry, w grze kombinacyjnej, we wszechstronności taktycznej czy regularności.

co nie zapobiegło utracie 12 punktów z ogórkami :) Inter Manciniego, Mourinho i ubiegłoroczny Milan tyle nie straciły w całym sezonie, a statsyki z mocnymi rywalami miały zbliżone do was :) a z tą regularnością to ja bym nie przesadzał, bo jak już pisałem macie tylko 4 punkty więcej w stosunku do ubiegłego sezonu, a po drugie bardzo regularnie tracicie punkty.

10
edit
obecnie czy po 19 kolejkach roznica byla 10 pktowa.
Ostatnio edytowano Cz 09.02.2012 1:24 przez ossy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
ossy
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez MarcinW Cz 09.02.2012 1:19

10

obecnie czy na półmetku ? jeśli różnica jest 10 punktowa to zwracam honor, ale zasugerowałem się twórczością jakiegoś sympatyka Juventusu, który do takich obliczeń doszedł - powinienem sprawdzić.

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez (L)oczkerson Cz 09.02.2012 1:26

W zeszłym sezonie JUVE miał po 21 kolejkach 35 punktów. Teraz ma 45 punktów. Mogę dodać, że w zeszłym sezonie 45 punktów JUVE miał w.... 30 kolejce.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MarcinW Cz 09.02.2012 1:27

w takim razie jak już pisałem zwracam honor.

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez maciek_88 Cz 09.02.2012 1:29

MarcinW napisał(a):
10

obecnie czy na półmetku ? jeśli różnica jest 10 punktowa to zwracam honor, ale zasugerowałem się twórczością jakiegoś sympatyka Juventusu, który do takich obliczeń doszedł - powinienem sprawdzić.

Wilmore'a? :)
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Boromir Cz 09.02.2012 1:33

Pewnie chodziło mu o sytuację sprzed świąt, gdzie Juventus miał faktycznie tylko 4 punkty więcej w porównaniu z rokiem ubiegłym. Pamiętam, że pisaliśmy o tym.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Wilmore Cz 09.02.2012 1:41

Wilmore'a? :)

Ja jako sympatyk Juventusu? Wzbijasz się na wyżyny absurdu znane wcześniej chyba tylko Loczkersonowi. Nie idź tą drogą. :wink:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy