AC Parma

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Sero Pt 26.01.2007 16:14

PARMA MA NOWEGO WŁAŚCICIELA :!:
AC Parma ma nowego właściciela. Po długim okresie poszukiwań odpowiedniego człowieka, który byłby w stanie wziąć pod swoje skrzydła zespół, który od kilku lat boryka się z poważnymi problemami finansowymi, w końcu osiągnięto porozumienie w kwestii sprzedaży klubu.

Nowym właścicielem Gialloblu z Tardini został - Thomaso Girardi, który jednocześnie będzie pełnił funkcję prezydenta klubu. Na stanowisko wiceprezydenta mianowano - Angelo Medheginiego. Alberto Guareschiego z kolei wybrano na prezydenta honorowego.

"To wspaniała operacja sportowa. Chcę podziękować przyjacielowi Angelo Medheginiemu oraz wspaniałemu człowiekowi sportu, że zaakceptował moją propozycję i rozpocznie ze mną tą przygodę. Przybyliśmy tutaj, by sprawy wróciły na właściwy tor. Nie obiecujemy tytułów mistrzowskich czy podobnych rzeczy, ale chcemy wprowadzić w życie ważny projekt. Transfery? Pomyślilmy w najbliższym czasie."- powiedział nowy właściciel.

Najbardziej ciekawi oczywiście majątek tego pana gdyż od tego uzależniona będzie siła Parmy i ewentualne przyszłe wzmocnienia. Wydaje się nawet, że już zimą powinno przyjść przynajmniej ze dwóch grajków którzy wskoczą do "11" i uratują zespół przed spadkiem. Szczególnie potrzebny jest napastnik bo z przodu mleczarze mają niemałe problemy.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Paweuu N 18.03.2007 15:45

Mam nadzieje, że ten wspaniały klub uniknie spadku i nie skończy tak jak Napoli...
Wiele gwiazd tu grało: Buffon, Crespo, Cannavaro, Gilardino itd
Szkoda, że obecnie walczą o utrzymanie w pierwszej lidze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paweuu
Pseudoforumowicz

Postprzez romantyk_emil Śr 23.04.2008 23:38

Parma pewnie w przyszłym sezonie będzie brała w Seria B bo z tego co widzę to oni nic ciekawego nie prezentuje a inne zespoły bardziej zasługują na pozostanie wśród elity włoskich klubów! :D :D
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: AC Parma

Postprzez Mrs.was Wt 11.11.2008 9:42

Szkoda że ten klub nie znaczy już tyle co kiedyś. Jednak myślę że jest na najlepszej drodze by się podnieść.
Mrs.was
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Poprzednia strona

Powrót do Włochy