AS Roma (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Który z nowych graczy okaże się największym wzmocnieniem?

Arthur
2
4%
Simone Loria
5
10%
John Arne Riise
11
22%
Julio Cesar Baptista
6
12%
Jérémy Ménez
15
31%
wszyscy po trochu
2
4%
żaden z wymienionych
8
16%

Liczba głosów : 49

Re: AS Roma (zbiorczy)

Postprzez Totnik_ASR Śr 08.02.2012 13:30

Gall napisał(a):
Totnik_ASR napisał(a):Wierzyblym w przebudowe jakby byl kierownik budowy na stanowisku a nie stazysa zaraz po studiach :)

O Arsenalu tez sie wiecznie mowilo ze maja perspektywiczny sklad :)

Tylko ze Arsenal zawsze sprzedaje swoje fundamenty w druzynie, a jak mniemam amerykanski inwestor w Romie, o ile dobrze pamietam pare milionerow z wloskimi korzeniami, chca z Romy zrobic mistrzowski zespol. Co w efekcie oznacza ze najlepsi powinni grac i rozwijac sie bezproblemowo :)

A jaka polityka Romy bedzie to niewiadomo. Amerykanie to amerykanie, buisness is buisness, moze chca na Romie zarabiac. Bedziemy wychowyac mlode talenty i sprzedawac z zyskiem.

Zatrudnienie Sabatiniego ktory wychaczal Cavaniego, Pastore i paru innych by o tym swiadczylo.
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Gall Śr 08.02.2012 13:43

Kiedys czytalem artykul w jakiejs powaznej witrynie, juz nie pamietam nazwy z USA i wychodzilo na to ze byla to gtupa zapalencow Amerykanow wloskiego pochodzenia, ktorzy ze zgrzytem zebow patrzyli na upadek Romy, ktorys z nich wreszcie wpadl na pomysl zeby zebrac grupe wloskich Amerykanow milionerow i odbudowac potege. Wydaje mi sie ze Ci ludzie sa bardzo emocjonalnie zwizani z Wlochami, tak jak nasza Polonia z Polska czy cos w ten desen:) Ale to tylko moje zdanie...
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Totnik_ASR Śr 08.02.2012 13:47

To sie okaze.

Narazie wizja jest taka ze Roma ma raczej wychowyac pilkarzy a nie kupowac jakies gwiazdy, czy o budowanie potegi czy handel chodzi to sie zobaczy.

Ja tam watpie aby Amerykanie byli filantropami jezeli chodzi o pieniadze :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Gall Śr 08.02.2012 13:54

Na pewno wyjdziecie lepiej, w porwnaniu jak by było bez nich, takze tylko sie cieszyc ze jest inwestor :)
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Totnik_ASR Śr 08.02.2012 13:56

za Roselli Sensi Roma zdobywala wicemistrzostwa (z Raniermim omal mistrza) wygrywala Puchar Wloch i Superpuchar Wloch.

2x cwiercfinal ligi mistrzow. Nowemu wlascicielowi do chociazby tego narazie BARDZO DALEKO :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Gall Śr 08.02.2012 13:58

Ja mowie o ostatnich sezonach, a nie o calosci, z tego co pamietam to klub nie mial wogole pieniedzy pozbywano sie glownie pilkarzy, a Roma plasowala sie gdzies w gornej polowie tabeli ale nie walczyla o top3 czy 4, ale mowie ze tak mi sie wydaje z pamieci :p Mozesz mnie poprawic jakby co :]
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Totnik_ASR Śr 08.02.2012 14:07

Tak bylo sezon temu. Dwa sezony temu bylo 2 miejsce a fotel lidera Roma stracila 5 kolejek przed koncem :)

Sensi nie mieli pieniedzy i nie szlo duzo na zbrojenia. Ale cos tam bylo. I jakies wyniki byly. Co teraz bedzie, zobaczymy, narazie sam powrot do LM wydaje sie daleka podroza :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Il Padrino Śr 08.02.2012 20:53

Zaraz Roma dokańcza mecz z Catanią. Na mecz napaliłem się jeszcze bardziej, gdy dowiedziałem się, że od początku zagra Piscitella. Rocznik 94, podobno dobry drybler, skrzydłowy. Wszedł niedawno z Interem i miał swój udział (znikomy, ale miał) przy bramce Bojana. Ciekawi mnie ile jeszcze lat taki Piscitella czy Viviani musieliby czekać na debiuty przy włoskich trenerach.
Obrazek
Il Padrino
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Dr.Football1 Śr 08.02.2012 21:15

Gra ten Piscitella,bo na razie w ogole go nie widac ?

E: A widze,gra. Kurcze Roma w ogole nie atakuje lewa strona :(
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez EnJoy's Śr 08.02.2012 21:19

Gra, z nr 40 po lewej stronie.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Śr 08.02.2012 21:33

No tak,ale nic ciekawego nie pokazal,choc z drugiej strony strasznie rzadko akcje przeprowadzane byly jego strona. Czas tego chlopaka jeszcze nadejdzie podobnie jak Vivianiego.

Bardzo ciekawe pol godzinki. Mogl tu pasc praktycznie kazdy wynik. Pilke meczowa mial Borini,ale jego strzal z kilku metrow jakims cudem obronil Kosicky.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez JestemHardcorem Śr 08.02.2012 21:38

Catania wiecej stworzyla przez te kilkadziesiat minut niz Inter przez caly mecz.. Fajnie , ze LE daje pograc tym mlodym, chłopaki w koncu beda widzieli ze przed dobra gre w Primaverze w Romie mozna dostac sie do dorosłej kadry, a nie to jak bylo za poprzednich trenerów gdzie zdawalo by sie mlodzi zdolni kolesie poszli na jakies zadupia na wypozyczenie, pozatracali sie, stracili checi i znikli ze swiata wiekszej pilki.
Obrazek
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Dr.Football1 Śr 08.02.2012 21:41

JestemHardkorem - planuje wstawic Piscitelle na moja stronke. Mozesz mi cos wiecej powiedziec o jego umiejetnosciach ?

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez JestemHardcorem Śr 08.02.2012 21:52

Co do niego z tego co widziałem w primaverze to chłopak ma niesamowity przeglad pola jak na ten wiek. Nie ma jak wiekszosc młodych, że głowa na dół i byle do przodu a strzał byle silniejszy. facet zanim cos zrobi to najpierw mysli, patrzy gdzie koledzy. ma bardzo dobra technike, przy strzale na bramke nie posługuje sie siła, a technika. Wiekszosc jego strzałów jest dokładna,, nic na siłe. nawet w ystuacji gdzie moglby typowo sobie pyerdolnac i az by sie o to prosilo chlopak umie tak przymierzyc technicznie ze pilka wpada bez problemów do siatki.
Chociaz ja jestem szczerze zdziwiony jego naglym wejsciem na Inter i tą cała otoczka w mediach. Liczyłem ze szybciej bedzie dane sie wybic innym jak Verre, Leonardi czy Tallo, a tutaj troche zaskoczenie, ale mile zaskoczenie jak na razie. W koncu nie ja ich obserwuje na codzien tylko LE i ten wie komu sie najbardziej nalezy szansa w dorosłej kadrze.
Obrazek
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Dr.Football1 Śr 08.02.2012 21:55

Dzieki wielkie. A jak u niego z szybkoscia i dryblingiem ? W koncu do skrzydlowy :)

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy