Derby D'Italia - Bój o Italie !

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
46
49%
Inter Mediolan
37
39%
A może podział punktów
11
12%

Liczba głosów : 94

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Postprzez Boromir N 30.10.2011 13:48

No właśnie o to mi chodziło, czy Seba zgodzi się na powrót. Pamiętam, w jakim tonie wypowiadał się po oddaniu go do Parmy.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson N 30.10.2011 14:01

Był rozgoryczony. Słusznie bo zrobiono mu w Turynie krzywdę w tamtym okresie.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Berele Lewartow N 30.10.2011 14:14

Dlaczego fotorelacja z wczorajszego meczu została usunięta przez moderacje?

:lol2: :spoko: // fieldy
-halo
-siemasz Pop, Witek nawija. Lecimy!
-gdzie?
-jakto [k****] gdzie?! Do bojuuu!
Berele Lewartow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir N 30.10.2011 15:29

(L)oczkerson napisał(a):Był rozgoryczony. Słusznie bo zrobiono mu w Turynie krzywdę w tamtym okresie.

Czy ja wiem? Początek miał niezły, ale z czasem i on popadł w przeciętność.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson N 30.10.2011 15:41

On nie miał nawet szans grać na odpowiedniej na siebie pozycji. Wprowadzono go do zespołu gdzie piłkarz o jego charakterystyce był zbędny. Teraz widać, że Seba powinien grać 2 napastnika. Tymczasem Ranieri jeśli już to wystawiał go na boku pomocy i wymagał zasuwania w obronie. A w ataku grał albo Del Piero, albo dwa drewniaki.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir Pt 23.03.2012 21:18

Gdzie te czasy, kiedy ten temat żył na kilka dni przed meczem i tydzień po?

Na początku drobne przypomnienie:

http://www.youtube.com/watch?v=uB8DOwDj ... iJ9fAemWw=

Generalnie to nastroje bardzo podobne do tych z października. Juventus gra dobrze, może już nie tak agresywnie jak na początku sezonu, ale ostatnie trzy dobre mecze na pewno przyniosły dużo wiary w siłę drużyny. Inter z kolei znów przeżywa spory kryzys, mieli rewelacyjny okres, ale teraz ponownie tracą seryjnie punkty. Niemniej jednak pamiętajmy, że Ranieri to zawsze Ranieri, on takie mecze lubi, w Mediolanie też Inter był skazywany na porażkę, a postawił bardzo trudne warunki Juventusowi. Niemniej jednak teraz mamy atut własnego boiska, komplet publiczności, pełna kadra (poza Lichsteinerem, którego zastąpi Caceres i Barzagli pewnie też jeszcze nie zagra, choć jest już zdrowy) co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Juventus musi w niedzielę zgarnąć komplet punktów.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson N 25.03.2012 13:01

Dziś mecz! Wiadomo coś więcej jakim schematem zagra Inter? Bo czytałem, że Ranieri kombinuje nad różnymi rodzajami zasiek. W inny scenariusz, czyli Inter nie będzie się broni całym zespołem nie bardzo wierzę. Claudio w takich spotkaniach bardzo często gra bardzo zachowawczo. Zresztą skoro nie ma Sneijdera to nie ma nikogo kto by mógł kreować grę w środku pola (Poli to nie ten rozmiar kapelusza) i jeśli Inter nie zostanie całkowicie zdominowany przez Pirlo Vidala i Marchisio w środkowej strefie to się zdziwię.
Ostatnio edytowano N 25.03.2012 13:32 przez (L)oczkerson, łącznie edytowano 2 razy
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MaUser_FCI N 25.03.2012 13:21

Nie ma się co podniecać. Co prawda był kiedyś taki mecz, gdzie do Turynu jechaliśmy na pożarcie, a tymczasem Julio Cruz dał nam zwycięstwo...ale dziś poprostu nie widać szans na dobry wynik.
MaUser_FCI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Nebula RN N 25.03.2012 13:24

Interowcy, my w Was wierzymy, że jakiś remis ugracie :) Siwy lubi takie mecze.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Nebula RN
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez (L)oczkerson N 25.03.2012 13:27

Siwy potrafi bronić i tylko tego się boję. Jeśli Inter się zamknie i nie odwali jakichś głupot może być ciężko ich sforsować, dlatego chciałem wiedzieć jak Inter planuje zagrać.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Babel N 25.03.2012 13:49

Na pewno Poli to nie ten rozmiar kapelusza co Sneijder, pytanie tylko na ile Sneijdera bedacego notorycznie poza forma mozna byloby sie jakos wielce obawiac? No chyba ze stalych fragmentow gry, ale z wolnego to chyba ostatnio trafil w meczu o SCI z Milanem, czyli dawno temu. Ranieri lubi zaskakiwac i generalnie trudno przewidziec na kogo postawi, bo trudno w ogole tez wskazac w Interze pewniakow, ale pewnie zagramy 4-4-2 i defensywnie (bo szczerze to nie bardzo kim bedzie atakowac). W bramce Julio, obrona raczej na 100% bedzie wygladac tak: od prawej Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo (Nagatomo ostatniej slabo, moze wejdzie Chivu? Nie wiadomo co gorsze?). Najwiecej niewiadomych moze byc w formacji pomocy, ale taki mecz to nie czas na eksperymenty i wyjdziemy pewnie: Zanetti, Stankovic (imho jest w lepszej formie ostatnio niż Cambiasso), Poli, Obi. Choć dzisiaj po raz pierwszy po kontzuji w kadrze meczowej znajduje sie Fredy Guarin i ja w miejsce tego ostatniego widzialbym wlasnie Kolumbijczyka. Bardzo dobra okazja by sie pokazac, a meczow do jego sprawdzenia nie zostalo za duzo. W ataku obok Milito wybiegnie raczej Pazzini, lekki progres wzgledem tego co prezentowal na poczatku roku.

Taktycznie raczej nie ma co sie spodziewac cudow. W ogole rozmawianie o taktyce Interu w momencie gdy druzyna nie ma żadnego stylu i charakteru jest niestosownoscia. Ranieri moze cos zalozyc, ale i tak wszystko moze sie rozbic o to ze prezentujemy sie wyjatkowo marnie w tym sezonie. Może zadawnienia i przeciwnik wyzwola dodatkowa motywacje? Jedziemy do Turynu z nastawieniem na walke, na defensywe i pewnie by kontrowac i liczyc na indywidualnosci. Jest w tej druzynie co takiego irracjonalnego, ze moze zagrac calkiem dobry mecz, a w zasadzie bazujac na ostatnich wynikach i grze tylko naiwniak mogl by sie czegos takiego spodziewac. Juventus duzo remisuje i cos w tym musi byc? Strzelic gola i zalozyc zasieki :) Kazdy inny wynik niz porazka, to dla nas bedzie super rezultat.

Na koniec dodam ze ten mecz nie wzbudza we mnie wielkich emocji jak kiedys. Sezon mamy z głowy, ale urwanie punktow Juventusowi walczacemu o Scudetto byloby lekkim wynagrodzeniem ze meczarnie jakie przezywa sie ogladajac wystepy Nerazzurrich.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez (L)oczkerson N 25.03.2012 14:00

Taktycznie raczej nie ma co sie spodziewac cudow. W ogole rozmawianie o taktyce Interu w momencie gdy druzyna nie ma żadnego stylu i charakteru jest niestosownoscia.

Czytałem też, że rozważana jest opcja 4-1-4-1 z Cambiasso za plecami Zanettiego, Stanko, Poliego i Obiego. Taki układ już by był bardzo nieprzyjemny dla JUVE. Natomiast 4-4-2 jakim Inter grał ostatnio wydaje się być całkiem niezły dla JUVE.

Na koniec dodam ze ten mecz nie wzbudza we mnie wielkich emocji jak kiedys.

Wiem coś o tym. Na pocieszenie dodam, że niespodziewany sukces w takiej sytuacji w jakiej jesteście teraz smakuje najlepiej. Choć dziś Ci tego nie życzę :P
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Babel N 25.03.2012 14:10

(L)oczkerson napisał(a):Czytałem też, że rozważana jest opcja 4-1-4-1 z Cambiasso za plecami Zanettiego, Stanko, Poliego i Obiego. Taki układ już by był bardzo nieprzyjemny dla JUVE.

Ten uklad bylby najbardziej straszny dla postronnego widza. Przerabialismy juz dziwne ustawienia Ranieriego (takie chyba tez) i zawsze bylo tak ze liczba defensywnych graczy nigdy nie przekladala sie na jakosc gry obronnej. Spasc raczej nie spadniemy, jedyne co moze uratowac kilku pilkarzy i koncepcje to wygrywanie. Trudno bedzie wygrac grajac z kopiacym sie czasem w czolo Milito na szpicy i Obim i Zanettim jako wsparciem ze skrzydel :o Wydaje mi sie, ze pewna konsekwencja w dzialaniu naszego trenera bylaby bardzo pomocna w osiaganiu dobrych rezultatow, ale Claudio to Claudio, zawsze moze cos odwalic.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Salas11 N 25.03.2012 20:21

1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Samuel, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 5 Stankovic, 18 Poli, 20 Obi; 9 Forlan, 22 Milito.

:pogrzeb:

Nie bijcie... :pray:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mirek15 N 25.03.2012 20:52

Tą pomoc to Barcelonie ukradliście :?:

Już w trzeciej minucie ciekawa sytuacja dla Juve. Realizator też się popisał :lol:

e:Ale Milito zwalił :? Dobitka musiała przecież wejść do siatki.
FORZA ABATE!!
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy