Inter Mediolan (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kogo/czego potrzebuje Inter?

Karimowa
4
8%
Teveza
1
2%
Massimo Morattiego
1
2%
pieniedzy Massimo Morattiego
10
21%
Eto'o
3
6%
zwyciestw
9
19%
lewej nogi Montolivo
20
42%

Liczba głosów : 48

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Postprzez Internacjonalistyczny Wt 16.03.2010 23:56

Może najpierw niech dokończą kolejkę i pomyślimy o losowaniu ?

Hurrraaaa !!!
Wielka radość :D
Internacjonalistyczny
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez smurano Wt 16.03.2010 23:56

Jarzinho napisał(a): Nie było Essiena więc nie miał kto strzelić szczęśliwej bramki.
Przydałoby się wiecej takich "szczęśliwych" bramek w LM cienki napinaczu :lol:

Mecz walki i zasłużone zwycięstwo Interu. Chelsea chyba straciła jakiś rekord nieprzegranych meczy na Stamford. Ciekawie się robi.
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Sero Śr 17.03.2010 0:01

No to Bayernem bym nie pogardził szczerze powiedziawszy ... fajnie by było pomścić Juve i Viole :)

No ale poczekajmy jeszcze do jutra, choć Barcy nie powinno raczej zabraknąć. Bordeaux też w dobrej sytuacji.

CSKA dziś zaskoczyło, ale ich jakoś bym nie chciał :P

E:
warto jeszcze odnotować że na ćwierćfinały wypadają nam Motta i Lucio.
Ostatnio edytowano Śr 17.03.2010 0:05 przez Sero, łącznie edytowano 1 raz
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez arek_ahig Śr 17.03.2010 0:02

Jarzinho frustrat nadal rozpamietuje pomoc Ovrebo w zeszlym sezonie, a pisal ostatnio wklejajac zmanipulowany filmik, jak to arbiter wcale nie pomogl Barcelonie, ze jest zgola inaczej. Co za oklamywacz. :D

Hiszpanie dostali niemalze najlatwiejszych mozliwych przeciwnikow, a tu moze sie okazac, ze nie bedzie zadnej w 1/4. W LE zreszta moze byc podobnie. Smiech na sali.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 17.03.2010 0:08

smurano napisał(a):Chelsea chyba straciła jakiś rekord nieprzegranych meczy na Stamford

21 nieprzegranych meczów na Stamford w Lidze Mistrzów.

Inter zniszczył Chelsea w drugiej połowie. Awans zasłużony, choć czerwa Drogby tam nie widziałem, nie wiem za co wyleciał. Lucio i Motta nie zagrają w pierwszym meczu 1/4 ??
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Babel Śr 17.03.2010 0:13

Robili zapasy z Motta, przewrocili sie obaj. Drogba wstał i celowo nadrepnał Mottcie na achillesa. Niestety arbiter patrzyl w jego strone, wg mnie czerwo ewidentne.

Tak, Lucio i Motta wypadaja z pierwszego meczu. O ile Motte da sie zastapic (czesto nasz najslabszy zawodnik) to Lucio jest ostoja i ciezko bedzie by Cordoba czy Matrix weszli na ten sam poziom, a Chivu po operacji głowy nie wiadomo kiedy bedzie gotowy. Na pewno bedziemy mieli kilka alternatyw.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Magnum Śr 17.03.2010 0:17

Musze przyznac ze na n-ce jednak skomentowali ze lepsza druzyna wygrala :p

Osobiscie chyba wole Inter niż Chelsea szczegolnie z oslabieniami ale teraz to juz same trudne druzyny będą.
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho Śr 17.03.2010 0:25

arek_ahig napisał(a):Jarzinho frustrat nadal rozpamietuje pomoc Ovrebo w zeszlym sezonie, a pisal ostatnio wklejajac zmanipulowany filmik, jak to arbiter wcale nie pomogl Barcelonie, ze jest zgola inaczej. Co za oklamywacz.

Hmm, o tym spotkaniu chyba ładnych kilka tygodni nie pisałem, ale może być Zmanipulowany filmik, na cvzym polega manipulacja czy na owym filmiku była przeróbka, jakiś montaż nieistniejących akcji...
W każdym razie o tym nie wspominałem ostatnio. Chelsea dostała dzisiaj taką samą nagrodę jak w tamtym spotkaniu, gdyby nie udawali i nie padali rażeni przez niebosa to mogli ugrać więcej. Może.
O Barcelonę się nie martw, gra z drużyną z Bundesligi i nie wiem co może ich przepchnąć dalej. Sędziowie przygotowani na każdy scenariusz jutro.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez cloner Śr 17.03.2010 0:32

Awans to 1/4 to było takie minimum, Mourinho odrobił zadanie domowe, rozpracował rywali i Inter zasłużenie awansował dalej. Meczu niestety nie widziałem, ale po Waszych wpisach, wnioskuję, że Inter zagrał tak, jak powinien. Na takim poziomie, jakich ma piłkarzy w składzie i trenera na ławce. Chelsea to bardzo trudny rywal, ale Inter to jeszcze lepszy zespół.

8)
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Maciek (interista) Śr 17.03.2010 1:12

Fajnie :)
Przed losowanie okreslilem Chelsea jako jedna z tych ekip, grajac z ktorymi potrzebujemy cudu aby awansowac. Mylilem sie. O ile w pierwszym spotkaniu zagralismy dosyc przecietnie to dzisiaj bylo o niebo lepiej. W drugiej polowie w grze Interu mozna bylo dostrzec pewna nowa jakosc i mysle, ze mozna to nazwac pierwsza prawdziwa manifestacja sily Interu Mourinho. A Chelsea? Potwornie schemtycznie, z uporem maniaka granie dlugich pilek niejako zapominajac, ze srodek obrony Interu jest bardzo silny fizycznie i to wciaz nasza formacja sztandarowa.
Personalnie az trudno kogos wyroznic bo na slowa pochwala zasluzyla cala druzyna. Zrobie wyjatek dla Eto'o, ktory okazal sie dzisaj najbardziej niezawodnym z naszych napastnikow i chociaz poza bramka moze nie wyroznial sie jakos specjalnie to te bramki w pilce sa jednak najwazniejsze. Drugim zawodnikiem, ktorego wyroznie jest Sneijder, ktory rozegral jedno z najlepszych spotkan w naszych barwach, bardzo fajnie kreowal sytuacje naszym atakujacym. Tak dobra gra Holendra jest sporym zaskoczeniem bo ostatnio jego forma wydawal sie znizkowac. Jednak cholernie trudno oceniac forme pilkarzy Interu na podstawie spotkan w lidze wloskiej, gdzie poziom zaanagazowa jest coraz bardzie dramatyczny. Trzecim zawodnikiem wyroznionym jest Motta, a to dlatego poniewaz Thiago jest jednym z tych zawodnikow, ktorzy sa uwazani za najslabszych w naszej kadrze, a dzisiaj absolutnie nie odstawal (chcialo by sie rzec gdzie Motta, a gdzie Muntari :P a to zawodnicy przeciez rywalizujacy o miejsce w skladzie). Jezeli ktos dzisiaja mnie nieco zawiodl to imo Pandev - nie chodzi mi tutaj bynajmniej o ta zmarnowana okazje, po prostu mam wrazenie, ze Macedonczy byl dzisiaj najmniej efektywny z calej duzyny i to, ze jako pierwszy zostal zmieniony bynajmniej nie jest przypadkowe.
Carlo w krotkim okresie czasu ograny przez Mancio i Mou, to musi bolec a Romek nie jest specjalnie cierpliwy wzgledem trenerow.

Teraz czekamy na losowanie. Jak to jest w 1/4 druzyny z jednego kraju moga trafic na siebie, sa jakies rozstawienia, mozna grac z druzyna z ktora gralo sie w grupie?
Na kolejna runde wroci Santon i duze szanse ma Chivu, ktory podobno bedzie gral z maska, chociaz strata Lucio oczywiscie jest oslabieniem.
Strach sie bac jaki kontrakt teraz Moratti zaproponuje Jose...
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Magnum Śr 17.03.2010 1:18

Teraz czekamy na losowanie. Jak to jest w 1/4 druzyny z jednego kraju moga trafic na siebie, sa jakies rozstawienia, mozna grac z druzyna z ktora gralo sie w grupie?

nie ma zadnych rozstawien, wszystko jest losowe.. jednoczesnie wiadomo będzie kto z kim zagra w półfinale i będzie losowanie 'gospodarza' finału ;)
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez arek_ahig Śr 17.03.2010 1:20

W 1/4 nie ma juz zadnego rozstawienia druzyn. Kazdy moze trafic na kazdego. Od razu zostana wylosowane takze pary polfinalowe, wiec juz w piatek poznacie Wasza droge do finalu LM. ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez Akarin Śr 17.03.2010 2:03

gilardino11 napisał(a):
Kiedy losowanie ?

W piątek o 12.Obyście Bayern dostali :wink:

My też chcemy Inter.
Fajnie nam się grało z nimi ostatnim razem. Nawet Podolski strzelił bramke :lol: :P

Awans wasz, Chelsea słabo zagrała. Co do czerwonych kartek w tym spotkaniu to powinny być one dwie. Jedna dla Drogby a druga dla Motty za całokształt.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Loker Śr 17.03.2010 2:06

:beer: Internacionale

che bomber Eto!
Obrazek
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez weasel Śr 17.03.2010 3:13

W sumie po losowaniu par myślałem, że to Chelsea awansuje nawet po 1 meczu bardziej się skłaniałem ku Londyńczykom, a tu jednak Inter pokazał klase :oops:
Kolejny triumf Mou nad Carlo chyba ten drugi dziś tak łatwo nie zaśnie :mrgreen:
Chelsea nie zrobiła w sumie zbyt wiele podczas tego dwumeczu, aby awansować. Tym bardziej dysponując takim potencjałem sportowym...
Ładnie Samuel kilka ofiarnych bloków :mrgreen: no i Eto'o świetny zawodnik, nie zawsze mu w tym sezonie szło tak jak się wszyscy spodziewali ale w takich meczach pokazuje ile jest wart :mrgreen: bardzo go cenię ze względu na jego charakter i cechy wolicjonalne :twisted:

Nie wiem czy dobrze widziałem ale Mourinho poszedł do szatni zanim mecz się skończył :?: nawet Ancelottiemu ręki chyba nie podał :?: a w każdym razie nie pokazali tego. Przed kibicami chyba nie uciekał bo byli "przyjaźnie" nastawieni nawet coś tam krzyczeli "Jose Mourinho lalala" czy coś :mrgreen:

A propos Balotelliego dziś można było obejrzeć w akcji kogoś kto miał kiedyś też podobne problemy czyli Nicolasa Anelke. Też w początkowej fazie swojej kariery był "sterowany" przez braci, którzy chyba nawet jak dobrze pamiętam byli jego agentami i przez to popełnił parę głupich błędów typu odejście w wieku 20 lat do Realu Madryt.
Gdzie dziś mógłby być Anelka i o ile więcej mógłby osiągnąc tego się nigdy nie dowiemy :P
Obrazek
weasel
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy