Inter Mediolan (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kogo/czego potrzebuje Inter?

Karimowa
4
8%
Teveza
1
2%
Massimo Morattiego
1
2%
pieniedzy Massimo Morattiego
10
21%
Eto'o
3
6%
zwyciestw
9
19%
lewej nogi Montolivo
20
42%

Liczba głosów : 48

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Postprzez Salas11 Wt 14.09.2010 23:31

MazurXIII napisał(a):Najgorsze jest to,że Inter jest NADAL najsilniejszą (przynajmniej teoretycznie) drużyna we Włoszech - a to oznacza tylko jedno - stratę 1 miejsca w LM na rzecz Bundesligi.

A skąd pewność że kluby z Bundesligi zajdą wyżej od Serie A? Jedynie Bayern który formą póki co nie powala jest w stanie cokolwiek w LM zdziałać. Nie można z góry zakładać że znów awansują do finału.
MazurXIII napisał(a):Inter jest NADAL najsilniejszą (przynajmniej teoretycznie) drużyna we Włoszech

Praktycznie Mazur, praktycznie. O ile Milaniści po meczu z Lecce mogli mieć powód do optymizmu (niektórzy nawet huraoptymizmu po 0:0 Interu w Bolognii) o tyle mecz z Ceseną brutalnie sprowadził ich na ziemię. Roma po 1:5 z Cagliari jest olbrzymią niewiadomą rozgrywek (Bóg jeden wie jak potoczą się jej losy w tym sezonie) a w Juve chyba nikt nie wierzy w scudetto, a przynajmniej nie teraz, w okresie przebudowy i słabych wyników.

Wiem że niektórzy są już zmęczeni dominacją Interu we Włoszech, ale aby nas zdetronizować trzeba czegoś więcej niż tylko naszych potknięć. Może to zmierzch wspaniałego okresu w historii Interu, a może jednak chwilowy zwrot? Wszystko wyjdzie na boisku.
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Babel Wt 14.09.2010 23:35

Wg mnie mecz byl dosc słaby w naszym wykonaniu, a w wykonaniu napastnikow juz bardzo słaby. Tyle, ze rozumiem w jakiej czesci sezonu jestesmy. Niewatpliwie w wykonaniu Holendrów mecz byl niezły. Natomiast płaczów nie widze zupelnie.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Akarin Wt 14.09.2010 23:43

A skąd pewność że kluby z Bundesligi zajdą wyżej od Serie A? Jedynie Bayern który formą póki co nie powala jest w stanie cokolwiek w LM zdziałać. Nie można z góry zakładać że znów awansują do finału.

No i może Werder jeszcze powalczyć, tak samo Schalke, o ile szybko się ogarną.
Poza tym w Pucharze UEFA, znając życie, niemieckie kluby zjedzą włoskie. I nabiją sporo punktów.
A Serie A i tak ma co odrabiać i nie widzi mi się, żeby udało się to odrobić Włochom.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2011.html
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Maciek (interista) Wt 14.09.2010 23:43

Jak przypomne sobie Famaguste, Panathinaikos, Werder czy ubiegloroczne popisy z Dynamem (na Meazza) czy Rubinem (w Rosji) to mam wrazenie, ze to byl jeden z najlepszym ostatnio meczow Interu w fazie grupowej LM. Powaznie.

Co do straty miejsca w LM to jest to juz w zasadzie przesadzone, jak ktos czasem zaglada w rankingi ten wie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Salas11 Śr 15.09.2010 0:00

Maciek (interista) napisał(a):Co do straty miejsca w LM to jest to juz w zasadzie przesadzone, jak ktos czasem zaglada w rankingi ten wie.

I tak na dobrą sprawę my w zeszłym sezonie zrobiliśmy wszystko, aby w Serie A miejsca w LM nadal były cztery, więc ewentualne reklamację prosimy zgłaszać do drużyn, które nie są w stanie lepiej zapunktować. :P
Akarin napisał(a):No i może Werder jeszcze powalczyć, tak samo Schalke, o ile szybko się ogarną.

Chyba sam w to nie wierzysz :glass: Werder, owszem, gra ładnie dla oka, dużo strzela, ale w starciu z mocnymi rywalami będzie się liczyć kolektyw i ogranie na wyższych szczeblach europejskich pucharów. Po prostu wyżej wała nie podskoczą. Zresztą już sam awans kosztem Sampdorii był wywalczony w szczęśliwych okolicznościach) Natomiast Schalke wciąż ma etykietę klubu mentalnych pierdół. Tak w Bundeslidze (ile to już razy spaprali szansę na mistrzostwo) jak i w Europie.
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Akarin Śr 15.09.2010 0:15

Werder ma doświadczenie i dobrych piłkarzy, wiec spokojnie mogą powalczyć o wyjście z grupy.
Schalke to Schalke, oni pewnego pułapu chyba nigdy nie przeskoczą.
Zapominasz, że ta sama Sampdoria była w pierwszym meczu niemiłosiernie jeżdżona i mieli mnóstwo szczęścia, że Werder tylko 3 bramki strzelił, a jeszcze więcej szczęścia mieli, że udało im się z niczego strzelić tą jedną tak ważną bramkę.
To powiedz mi co zrobią, poza Interem (przyjmijmy, że jak Bayern się wybija obecnie), włoskie zespoły? Roma? Pewnie wyjdą z grupy, bo rywali, poza Bayernem, tam mocnych nie ma, a później koniec, bo też brakuje im doświadczenia i klasy aby na najwyższym poziomie się bić z czołówką europejską. Z Milanem to nie wiadomo, przyszedł Ibracadabra, więc chyba o Lm walczyć nie będą :P, ale też obecny Milan raczej pewnego poziomu nie przeskoczy. A w Pucharze UEFA niemieckie zespoły przechodzą zawsze daleko w ilościach hurtowych natomiast włoskie odpadają dość szybko.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Salas11 Śr 15.09.2010 0:32

Akarin napisał(a):To powiedz mi co zrobią, poza Interem (przyjmijmy, że jak Bayern się wybija obecnie), włoskie zespoły? Roma? Pewnie wyjdą z grupy, bo rywali, poza Bayernem, tam mocnych nie ma, a później koniec, bo też brakuje im doświadczenia i klasy aby na najwyższym poziomie się bić z czołówką europejską. Z Milanem to nie wiadomo, przyszedł Ibracadabra, więc chyba o Lm walczyć nie będą :P, ale też obecny Milan raczej pewnego poziomu nie przeskoczy. A w Pucharze UEFA niemieckie zespoły przechodzą zawsze daleko w ilościach hurtowych natomiast włoskie odpadają dość szybko.

Z Romą to wcale nie jest taka pewna sprawa odnośnie wyjścia z grupy. :lol: Nie jestem ich fanem ale to 1:5 z Cagliari zdążyło mi się przyśnić. :| Milan ze swym ofensywnym gwiazdozbiorem jest nieobliczalny, a biorąc pod uwagę ich tendencje do odpuszczania spotkań ligowych na rzecz LM, nie zdziwię się jak jeszcze namieszają. Grunt aby Mou już w grupie trochę ich przeorał :twisted: Inter... to Inter. Rozkręcimy się, jestem tego pewien. Grunt to wyjść z grupy z pierwszego miejsca aby uniknąć kolizji z mocną ekipą już w drugiej rundzie (choć sezon temu na złe to nie wyszło) Mam nadzieję że forma nadejdzie w odpowiednim momencie i unikniemy zbędnej nerwówki, choć znając życie za dobrze by było. :roll:
Co do Ligi Europejskiej, niemieckie ekipy mają tą przewagę na włoskimi, że im się tam chce grać. Kluby z Serie A, co mnie nie cieszy, odpuszczają te rozgrywki. Do dziś pamiętam jak parę lat temu prezydent Palermo wręcz nakazał odpadnięcie wówczas z Pucharu UEFA swojej drużynie, bo uznał że rozgrywki ligowe są zbyt ważne aby marnować siły na puchar, którego i tak pewnie by nie zdobyli. :lol: Nie ma to jak konstuktywna samokrytyka.
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Akarin Śr 15.09.2010 0:38

Co do Ligi Europejskiej, niemieckie ekipy mają tą przewagę na włoskimi, że im się tam chce grać.

Właśnie ostatnio średnio chce się tam niektórym grać, takiemu Werderowi sezon temu czy Leverkusen czy HSV. Narzekają, ze UEFA sprzedaje ten produkt znacznie poniżej ceny i mało kasy jest. Poza tym wygrać jakiś puchar to zawsze coś. Wypowiedź Zampaniego (czy jak mu tam, ale jakoś podobnie :P) doskonale pamiętam.
Widzisz, każdy z tych 6 zespołów może namieszać i dlatego nie widzi mi się, żeby Serie A, która i tak już 5 pkt musi odrobić, miała wyprzedzić Bundesligę. Sezon temu udało się tego uniknąć tylko dzięki zwycięstwu Interu nad Bayernem i frajerstwu HSV w meczu rewanżowym z Fulham.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Boromir Śr 15.09.2010 0:41

A to nie był przypadkiem prezydent Parmy? Bo pamiętam że on kazał w półfinale PUEFA przeciwko CSKA Moskwa wyjść rezerwami bo ważniejsze było dla niego utrzymanie się w lidze.

W tym roku chociażby Juventus nie traktuje tego pucharu poważnie.

Co do Interu, meczyk taki sobie, ładny strzał Eto'o, mierzony, klasa sama w sobie. Wolny tego z Twente też piękny, aż mi się Alex przypomniał z meczu na San Siro, też okienko w róg który bramkarz powinien obstawić.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Salas11 Śr 15.09.2010 0:54

Sytuacji Parmy nie kojarzę bo siedziałem wówczas na unitarce. Trochę dziwne odpuszczać Puchar UEFA gdy już zaszło się tak daleko i w perspektywie miało tylko mecz finałowy. :lol: Swoją drogą to byłby niezły rarytasik, gdyby zdobywca UEFA Cup spadł z ligi. :lol2:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson Śr 15.09.2010 1:09

Tak po prawdzie dla Niemieckich klubów czy mają 3 czy 4 miejsca w CL nie ma większego praktycznego znaczenia, bo tylko Bayern potrafi wyjść z grupy (Stuttgart w zeszłym roku miał nieprzyzwoicie łatwą grupę, a i tak się męczył koszmarnie).

A dla Włoskich klubów jest to dobra nauczka. Jak się nie chciało grać w UEFA, to teraz będą grali za karę :smile2:
Osobiście nie robi mi to większego problemu. W wielu ostatnich latach i tak do fazy pucharowej przechodzą 3 najsilniejsze Włoskie zespoły, a 4 odpada (wpadka JUVE to wyjątek potwierdzający regułę).
A jeśli to uderzy bezpośrednio w JUVE? Takiego JUVE jak w zeszłym roku, czy teraz i tak nie chce oglądać w CL. Za dużo nerwów, frustracji, rozczarowania.
Roma, Fiorentina, Sampa czy Napoli natomiast to zespoły dla których LE to odpowiedni rozmiar buta.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Salas11 Śr 15.09.2010 1:26

I w tym szkopół że jakby przyjrzeć się sprawie bliżej, to Bundesliga wypunktowała Serie A właśnie w "pucharze pocieszenia" :lol: Mnie utrata czwartego miejsca w LM średnio rusza, mimo iż to spory kop w krocze, niegdyś sytuacja nie do pomyślenia. Na szczęście jeśli chodzi o przynależność klubową mam ten komfort i mogę rzucić buńczucznie hasło - Jam jest Interista, niechaj się inni zamartwiają! :twisted: :smile2:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson Śr 15.09.2010 1:30

I w tym szkopół że jakby przyjrzeć się sprawie bliżej, to Bundesliga wypunktowała Serie A właśnie w "pucharze pocieszenia" :lol:

to jest oczywistą oczywistością
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MarcinW Śr 15.09.2010 2:49

Mnie utrata czwartego miejsca w LM średnio rusza, mimo iż to spory kop w krocze, niegdyś sytuacja nie do pomyślenia. Na szczęście jeśli chodzi o przynależność klubową mam ten komfort i mogę rzucić buńczucznie hasło - Jam jest Interista, niechaj się inni zamartwiają!

Praktycznie Mazur, praktycznie.

Widać, że niektórym kolegą po szalu się w dupach poprzewracało. Szkoda, że za twoim "katalońskim" (słowo użyte nie przypadkowo) poczuciu wyższości kryje się nieuświadomiona prawda. Król jest nagi. Albo inaczej ! Król może być nagi jeśli okaże się, że kontuzja Pandeva jest poważna (a na taką wygląda) zostajemy z dwójką bardzo dobrych napastników z których jeden jest bez formy (pytanie jak długo ten stan rzeczy będzie się utrzymywał), a drugi nie jest cudotwórcą oraz dwójką młokosów którzy powinni występować w rozgrywkach młodzieżowych. A los się do nas nie uśmiecha jak np. do barcelony i wylosowaliśmy bardzo trudnych rywali. Przy takiej intensywności rozgrywania meczy oraz brakach kadrowych (w przypadku kontuzji Macedończyka) oraz niemożliwości rotowania składem strata punktów jest nieunikniona. A nasi przeciwnicy nie będą wiecznie tracić punktów z ogórkami, a ich przewaga polega na tym, że jedna kontuzja nie rozpierdala systemu. Ponadto Juventus już teraz prezentuje się całkiem niezle, popełniają błędy, ale te winny być z czasem wyelimionowane, a z nisamowitą łatwością dochodzą do sytuacji strzeleckich (przynajmniej w meczu z Sampą), co więcej mogą odpuścić (i pewnie tak zrobią) puchar pocieszenia, więc bez wątpienia będą bardziej wypoczęci, a Milan ma prawdopodobnie największy potencjał ofensywny na świecie do tego po latach deprywacji zawodnicy dostali motywacyjnego kopa. Jeśli miałbym kogoś stawiać w roli faworyta spośród tej trójki to ze względu na ogromne oczekiwania, brak motywacji do równie ciężkiej jak w poprzednim sezonie pracy oraz kolosalne braki kadrowe skreśliłbym Inter na samym starcie. Nie oznacza to, że nie zdobędziemy mistrzostwa szanse nadal są duże, ale mimo wszystko znacznie mniejsze niż w ostatnich 3 sezonach. A co nas czeka w przyszłości ? O ile zabawka Morattiego nie zostanie przekształcona w generujące zysk przedsiębiorstwo, a nadal będzie rodzinną "zabawką", zaś polityką klubu będą rządzić takie wartości jak sentyment, przywiązanie czy też tradycja to mamy jeszcze bardziej przesrane (podobnie jak Milan), bo w ramach finansowego fair play coś takiego nie przejdzie.
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Salas11 Śr 15.09.2010 3:35

MarcinW napisał(a):
Mnie utrata czwartego miejsca w LM średnio rusza, mimo iż to spory kop w krocze, niegdyś sytuacja nie do pomyślenia. Na szczęście jeśli chodzi o przynależność klubową mam ten komfort i mogę rzucić buńczucznie hasło - Jam jest Interista, niechaj się inni zamartwiają!

Praktycznie Mazur, praktycznie.

Widać, że niektórym kolegą po szalu się w dupach poprzewracało. Szkoda, że za twoim "katalońskim" (słowo użyte nie przypadkowo) poczuciu wyższości kryje się nieuświadomiona prawda.

A więc tak... :roll: Moja pierwsza przytoczona przez Twą zacną osobę wypowiedź została napisana pół żartem pół serio. Szkoda że dziwnym trafem nie "zacytowałeś" również moich emotek umieszczonych po tym tekście, które powinny choć jak widać nie dla wszystkich obrazować charakter wypowiedzi. Wszakże po to właśnie poniekąd są.
Odnośnie drugiej, umiejętnie zresztą wyrwanej z kontekstu wypowiedzi przypomniałem Mazurowi że aby podważać, należy mieć odpowiednie argumenty, których w przypadku tak wczesnego etapu sezonu zwyczajnie brak. Myślę że zrozumiał to lepiej niż Ty szanowny Panie. :wink:
Odnośnie Twojego (jakżeby inaczej :roll: ) przytyku tym razem pod moim adresem, odniosę się jedynie do tego co napisałem wcześniej. W inny sposób udawaj elokwentnego cynika, skoro nie znasz podstawowych zasad wzajemnej wymiany poglądów. Twoja aktywność na forum sprowadza się jedynie do szukania dziury w całym i wciąganiu w bezsensowną dyskusję forumowiczów, co niejeden użytkownik zapewne potwierdzi.

Na zakończenie:

MarcinW napisał(a):Widać, że niektórym kolegą po szalu się w dupach poprzewracało. Szkoda, że za twoim "katalońskim" (słowo użyte nie przypadkowo) poczuciu wyższości kryje się nieuświadomiona prawda.

Pobawiłem się kolorami, żeby dać Ci nieco do zrozumienia. Jesteś pewien że dalej chcesz prowokować?
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy