Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Z jakim dorobkiem Juventus zakończy sezon?

Scudetto i Coppa Italia
20
65%
Scudetto
3
10%
Coppa Italia
3
10%
Nie wygra nic
5
16%

Liczba głosów : 31

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Postprzez Chlopaczek Cz 09.02.2012 17:46

ossy napisał(a):Co nie zmienia faktu ze Ibra jest burakiem, jeszcze po gwizdku sie rzucal ze Storari dotknal pilke(a tego nie zrobił) a sam jak dotknal pilke reka i strzelil bramke, cieszył sie i udawal zdziwionego jak gola anulowano.

Niespotykane wsrod pilkarzy zachowania.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez maciek_88 Cz 09.02.2012 19:34

http://video.gazzetta.it/nuovo-episodio ... ed82a6976c
0:32 najbardziej widac.
Krzywdy wiadomo, że nie zrobił, ale jeżeli on coś takiego wykonuje parę dni po sobie, to trochę lipa jednak. Storari niby tonował emocje w wywiadzie, ale widac, że jako przyjacielskiego klepnięcia tego nie odebrał.

http://videa.hu/videok/sport/chiella-30EuBUWly5s5WWJp
Chiellini też się zagotował na jakieś słowa członka sztabu szkoleniowego Milanu. Dawno nie było tyle smrodu przy okazji spotkania Juventusu z Milanem. Przynajmniej lepsze to niż szeroki banan Buffona po szmacie i przegranym meczu u siebie.
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez mete Cz 09.02.2012 19:45

Chiellini też się zagotował na jakieś słowa członka sztabu szkoleniowego Milanu

Podobno zachowywał się agresywnie w stosunku do Tassottiego. Ale to na pewno wina naszego drugiego trenera. Ibra ma na niego zły wpływ. Chiellini zrobił masę hałasu o nic. Storari mógł się kłócić, ale jak widać nie było dla niego żadnego problemu.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez maciek_88 Cz 09.02.2012 19:51

Ciężko oceniac czyja to wina, bo nie widzimy całej sytuacji i kto co tam mówi. Prawda jest taka, że Giorgio mimo wszystko tam się zagotował, ale nie mnie oceniac kto tam cokolwiek rozpoczął.

Ja już o Zlatanie swoje zdanie wyraziłem, nie tak zachowuje się lider drużyny w ciężkim momencie kadrowym dla drużyny. Sam wystawia się na ryzyko podtrzymania tego 3-meczowego bana.
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Rezus Cz 09.02.2012 19:52

maciek_88 napisał(a):http://video.gazzetta.it/nuovo-episodio-controverso-fine-milan-juve-coppa/590c26ea-530d-11e1-82c8-fbed82a6976c
0:32 najbardziej widac.

Sorry ale jak o coś takiego się rozchodzi to chyba tylko Chiellini chciał pokazać jaki z niego twardziel co potrafi o kolegów walczyć. No nie róbmy sobie jaj.
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez mete Cz 09.02.2012 19:56

Ja nie rozumiem o co chodzi. Storari powiedział, że nie odbiegało to zachowanie zwykle od normy. Przecież tam nie było walki ani nic. Sprawa została nagłośniona, bo to Zlatan.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez maciek_88 Cz 09.02.2012 20:05

Mnie po prostu zastanawia na cholerę on się wdaje w takie cyrki.

Dostaje czerwień, bana na 3 mecze (oraz Tapiro D'oro :P http://www.youtube.com/watch?v=FZgHhT_gDMw ) a on w przeciągu paru dni zamiast po skończonym spotkaniu grzecznie sobie podziękowac to kłóci się o rożnego, którego nie było i znów podgrzewa atmosferę względem swojej osoby.
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Rezus Cz 09.02.2012 20:08

Bo taki jest. Ja też zawsze się kłócę na boisku, pewnie też przez to w październiku skręciłem nadgarstek (bo mi koleś specjalnie z bara pociągnął i się wypieprzyłem) ale to mnie nie powstrzymuje żeby się dalej spierać z kimś na boisku. Ostatnio mieliśmy mecz na halówce, nasi przeciwnicy dość twardo grali więc w pewnym momencie nie wytrzymałem i gościa faulowałem, ale dość lekko i jak był zgięty w pół to go jeszcze barem poprawiłem i poleciał na parkiet. W profesjonalnym futbolu jest żółtko za coś takiego ale takich rzeczy nie powstrzymasz, po prostu taka jest piłka.
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Ozdobny Pt 10.02.2012 16:22

Jak oglądam bramkę dla Milanu z ostatniego meczu to nie moge oprzeć się wrażeniu, że gdyby zamiast Caceresa Antoniniego kryłby Lichtsteiner to nie doszłoby do tego dośrodkowania.
Juventus FC - Campioni d'Italia 2012! 30 tituli! Grazie ragazzi!

"Alla Juve vincere non è importante, è l'unica cosa che conta" - Giampiero Boniperti.
Ozdobny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez wloski Pt 10.02.2012 16:49

Bo taka prawda, wierzę w niego, ale zachował się tam gorzej niż De Ceglie, typ nie powinien dośrodkować, a nawet jeśli to zrobił to do strzału tyle czasu minęło, że spokojnie mógł dobiec i zablokować gracza Milanu lub najlepiej to wybić piłkę. No, ale z drugiej strony, dwie strzelił więc wiesz. 2 w ataku 1 w obronie :D.
wloski
Zbanowany

Postprzez (L)oczkerson So 11.02.2012 12:19

Mecz z Bologną przełożony, ze względu na kolejne opady śniegu w i tak już zasypanej Bologni.

A w Viareggio wygrana 1:0 po golu... Bouy'a jestem coraz bardziej ciekawy tego chłopaka. Wejście do naszej primavery ma naprawdę imponujące.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir Pn 13.02.2012 14:10

Z Bolonią 7 marca. Mówi się, że mecz z Parmą w środę, też może zostać przełożony. Zima zaskoczyła kluby piłkarskie :lol:
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson Pn 13.02.2012 16:29

Jeszcze tego brakuje, żeby mecz z Parmą został przełożony na jakiś marcowy termin. Wtedy będą do rozegrania 3 mecze w środku tygodnia w marcu :x

Swoją drogą to jest niepoważne, że JUVE ma dwa mecze mniej rozegrane niż reszta czołówki. To po prostu wypacza rywalizację. Milan gdyby tracił do JUVE 4 punkty przed bezpośrednim starciem w dużym stopniu walczyłby o życie. Tymczasem jeśli meczu z Parmą nie będzie Milan będzie podchodził do tego spotkania jako lider Serie A.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore Pn 13.02.2012 16:35

Myślisz, że Milanowi pasuje to przekładanie meczów Juventusu, gdy wyraźnie nie jesteście w gazie? Macie dość szeroką kadrę, by grać co trzy dni (podobno tak jesteście doskonale przygotowani kondycyjnie?), bo mówimy o meczach z Parmą i Bolonią, a nie z Interem i Napoli.
Milan w meczu bezpośrednim i tak będzie walczył o życie. Piłkarze to może nie są filozofowie, ale chyba wiedzą, że jeśli mają dwa mecze więcej rozegrane i dwa punkty przewagi, to nie są mistrzami jeszcze.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson Pn 13.02.2012 16:50

Myślisz, że Milanowi pasuje to przekładanie meczów Juventusu, gdy wyraźnie nie jesteście w gazie?

W ostatnim czasie JUVE wygrał z Romą, Udine i Milanem. Nie wiem, po czym wnioskujesz, że JUVE "wyraźnie nie jest w gazie". Dla mnie są w normalnej dyspozycji. Wygrywają z mocnym, ale czasem się potykają na zespołach broniących całą 11.

Milan w meczu bezpośrednim i tak będzie walczył o życie. Piłkarze to może nie są filozofowie, ale chyba wiedzą, że jeśli mają dwa mecze więcej rozegrane i dwa punkty przewagi, to nie są mistrzami jeszcze.

Chodzi mi o to, że sytuacja w tabeli wpływa na nastawienie zawodników. Teraz Milan będzie miał świadomość, że gra o wielką stawkę i to jest normalne, ale nawet porażka nie oznacza przegrania mistrza. Gdyby Milan przegrał i tracił już 7 punktów do JUVE z którym przegrał 3 raz z rzędu, z odpowiednią motywacją mógłby mieć duży problem. Na pewno większy niż gdyby tracił do JUVE punkt i wiedział, że o ile nie jest różowo to jeszcze wszystko może się stać, bo JUVE jeszcze nie wygrał tych starć. Mistrzostwo znacznie łatwiej wygrać, gdy największy rywal czuje, że jest po ścianą, a taka sytuacja dla JUVE jest nieosiągalna tak długo jak ma o 2 mecze mniej niż Milan. To chyba jest oczywiste.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy