Alex Del Piero napisał(a):Jeśli Lippi nie zabierze mnie na Mistrzostwa Świata, podziurawię mu wszystkie opony i będę pisał na niego obraźliwe hasła na każdym murze jaki znajdę. Zatopię jego jacht i będę miał nadzieję, że Włochy przegrają każdy mecz."
No to możemy być pewni, że Alex jedzie

Tak idol turyńskich kibiców zażartował na temat jego wyjazdu na Mundial. Dla mnie jeśli Alex dostanie więcej szansy gry to ma duże szanse na załapanie się do kadry, z Violą pokazał, że nie zapomniał jak się gra.
Teraz dość kontrowersyjne wiadomości.
Kicker donosi napisał(a): Juventus jest oskarżany przez niemieckie gazety o lekceważenie regulacji FIFA, dotyczących nielegalnych negocjacji z Willy'm Sagnolem w listopadzie ubiegłego roku.
Magazyn "Kicker" twierdził, że Sagnol podpisał kontrakt z Juve już w listopadzie, czyli dwa miesiące przed czasem, gdy byłby do tego uprawniony. Został on skutecznie zmuszony do pozostania w Monachium, po tym jak władze klubu się o tym dowiedziały.
Właściwie to może być prawda. Naprawdę, Moggi mógł się do tego posunąć, ale z drugiej strony rozegrałby by to inaczej. Teraz Moggi zaprzecza, że w ogóle coś podpisywali z Wilym. Dość dziwna sprawa i nie wiadomo co jest prawdą

I tego raczej też się nie dowiemy.
Prezes Bayernu oskarżał Moggiego o działania w stylu mafii, a zobaczmy co zrobił by zatrzymać swojego prawego obrońcę.
Prezydent bawarskiego klubu Karl-Heinz Rummenigge oraz jego dyrektor naczelny Uli Hoeness grozili ponoć Francuzowi, iż będzie on zmuszony grać do końca sezonu w rezerwach, jeśli przystanie na ofertę z Turynu. W kontekście tegorocznego Mundialu mogło to poważnie osłabić pozycję Sagnola w reprezentacji "Tricolores".
Oczywiście to nic potwierdzonego, ale jest to prawdopodbne.
Sam zawodnik też chyba nie czuje zbyt wielkiego przywiązania do barw, bo najpierw mówi
Sagnol napisał(a):Nie mogę się doczekać, kiedy będę mógł zagrać w jednym zespole z moimi przyjaciółmi Davidem Trezeguet, Patrickiem Vieirą i Lillianem Thuramem.
by później powiedzieć to:
Sagnol napisał(a):Kibice i moje wspaniałe relacje z Uli Hoenessem przekonały mnie do odnowienia kontraktu z Bayernem.
Kibice też moglibyć kluczem w sprawie Sagnola. AA ma w tej chwili niesamowity klimat i zawsze jest pełny, a jak jest z Delle Alpi to wiadomo
A teraz coś na osłodę po tym nieprzyjemnym newsie. Zalayeta podpisał nowy 4-letni kontrakt. Ucina to wszelkie sepkulacje na temat jego transferu

Żeby jeszcze z kryzysu wyszedł.
Aha i nie można zapomnieć o zabawnej plotce na temat przejścia Capello do Realu. Galacticos ponoć przygotowują kontrakt w wysokości 7,5 mln euro za sezon. Pieniądze b. duże, ale nie wiadomo na ile jest to prawdą.