Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Z jakim dorobkiem Juventus zakończy sezon?

Scudetto i Coppa Italia
20
65%
Scudetto
3
10%
Coppa Italia
3
10%
Nie wygra nic
5
16%

Liczba głosów : 31

Postprzez Zaza Pt 20.01.2006 13:03

Ibrahimović/Zlatan18 napisał(a):Ten wynik z chievo nikogo nie martwi

:? i potem niech ktoś powie mi cos :p Jak Ty ocenisz gre po wyniku to ładnie. Szkoda że piłce tak mało piszesz tylko o wynikach ... Nie gra a wynik sie liczy - ładnie :]

Lakier sądzisz że znów Fabio sobie wybrał cel ? Jak za czasów Romy i Areoplanino ? Jeden na kredyt a drugi cały czas na debecie ?

Wiesz w tym meczu Zlatan zawalił na moje oko dwie 100% potem przydko max faulował po stracie piłki :( żenada. Ale co szło zauwazyć Capello sciągną dobrze grającego Camoranesiego który jak mnie pamięcnie myli asyste zaliczył - bo przeszedł na 4-3-3. Wszedł Del Piero i z nim też sie "nie przywitał" Ja pamietam zajście gdy Fabio dwa razy ośmieszył Mauro (pamiętasz wpuszczając z ławki a potem ..) W meczu z Chievo Camoranesi puścił mu wiązanke którą pewnie wyłapały mikrofony obok ławki. Nic dziwnego bo słychać nawet jak Capello krzyszy "Mutu Mutu :!:" :lol: Ale jak kiedyś wyłapał realizator nie podał mu ręmi. Mimo że Juve wygrywało a Camoranesi strzelił piękna bramka. Głowy nie dam ale to był chyba mecz z Parma na Ennio Tardini. Co ciekaw dziś pisza juz o zainteresowaniu Mancinim z Romy :roll:

Taką taktyke by obją ? obrzydzić komuś życie by sam zrezygnował z walki ? wątpie bardzie chęć pokazaniu "kto tu rządzi"
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez bagg Pt 20.01.2006 13:16

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):i potem niech ktoś powie mi cos

'coś'

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):Nie gra a wynik sie liczy - ładnie Krzywy

Mimo wszystko wynik jest ważniejszy.

Wiesz w tym meczu Zlatan zawalił na moje oko dwie 100% potem przydko max faulował po stracie piłki Sad żenada.

To co Szwedowi brakuje to stabilizacja formy. Potrafi zagrać parę spotkań na genialnym poziomie, by następne zawalić :? Bo umiejętności nie można mu odmówić. Pozatym warto go trzymać czasami na boisku, bo on jednym zagraniem potrafi przesądzić o całym meczu. Podobnie jak Mauro. Dlatego czasami decyzji Capello nie rozumiem i ciężko mi je przetrawić.

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):Mimo że Juve wygrywało a Camoranesi strzelił piękna bramka. Głowy nie dam ale to był chyba mecz z Parma na Ennio Tardini.

Tak, ale 1. połowa tego meczu wyraźnie mu nie wyszła, zagrał słabo. Ale bramka rzeczywiście przepiękna.

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):Co ciekaw dziś pisza juz o zainteresowaniu Mancinim z Romy

Ploty. Brazylijczyk na tę chwilę jest dużo słabszy od Camor'a.
bagg
Bianconero

Postprzez Agnieszka Pt 20.01.2006 14:14

Nie będę się rozpisywała. Powiem jedno. Za każdą prowokację od teraz wlepiam ostrzeżenie. Ibrahimović i bagg powodzenia, bo jeśli tak dalej pójdzie, to do końca tygodnia chyba dobijecie do 10 WP.
Ostatnio edytowano Pt 20.01.2006 14:23 przez Agnieszka, łącznie edytowano 1 raz
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez bagg Pt 20.01.2006 14:17

Agnieszka napisał(a):baqq

:? A kto to?

Mogą być ostrzeżenia za prowokacje. Mi to pasuje.

Właściwie to już powinienem napisać o braku obiektywizmu i podziałach ze względu na przynaloeżności klubowe.
bagg
Bianconero

Postprzez Agnieszka Pt 20.01.2006 14:25

bagg napisał(a):Właściwie to już powinienem napisać o braku obiektywizmu i podziałach ze względu na przynaloeżności klubowe.

To nie temat, by zgłaszać zastrzeżenia. Masz zażalenia, to zgłoś je w odpowiednim temacie. Na pewno je rozpatrzę. Możesz nawet bardziej rozwinąć ten "problem"....
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez bagg So 21.01.2006 9:45

Alex Del Piero napisał(a):Jeśli Lippi nie zabierze mnie na Mistrzostwa Świata, podziurawię mu wszystkie opony i będę pisał na niego obraźliwe hasła na każdym murze jaki znajdę. Zatopię jego jacht i będę miał nadzieję, że Włochy przegrają każdy mecz."

No to możemy być pewni, że Alex jedzie :lol: Tak idol turyńskich kibiców zażartował na temat jego wyjazdu na Mundial. Dla mnie jeśli Alex dostanie więcej szansy gry to ma duże szanse na załapanie się do kadry, z Violą pokazał, że nie zapomniał jak się gra.

Teraz dość kontrowersyjne wiadomości.

Kicker donosi napisał(a): Juventus jest oskarżany przez niemieckie gazety o lekceważenie regulacji FIFA, dotyczących nielegalnych negocjacji z Willy'm Sagnolem w listopadzie ubiegłego roku.
Magazyn "Kicker" twierdził, że Sagnol podpisał kontrakt z Juve już w listopadzie, czyli dwa miesiące przed czasem, gdy byłby do tego uprawniony. Został on skutecznie zmuszony do pozostania w Monachium, po tym jak władze klubu się o tym dowiedziały.

Właściwie to może być prawda. Naprawdę, Moggi mógł się do tego posunąć, ale z drugiej strony rozegrałby by to inaczej. Teraz Moggi zaprzecza, że w ogóle coś podpisywali z Wilym. Dość dziwna sprawa i nie wiadomo co jest prawdą :? I tego raczej też się nie dowiemy.

Prezes Bayernu oskarżał Moggiego o działania w stylu mafii, a zobaczmy co zrobił by zatrzymać swojego prawego obrońcę.

Prezydent bawarskiego klubu Karl-Heinz Rummenigge oraz jego dyrektor naczelny Uli Hoeness grozili ponoć Francuzowi, iż będzie on zmuszony grać do końca sezonu w rezerwach, jeśli przystanie na ofertę z Turynu. W kontekście tegorocznego Mundialu mogło to poważnie osłabić pozycję Sagnola w reprezentacji "Tricolores".

Oczywiście to nic potwierdzonego, ale jest to prawdopodbne.

Sam zawodnik też chyba nie czuje zbyt wielkiego przywiązania do barw, bo najpierw mówi

Sagnol napisał(a):Nie mogę się doczekać, kiedy będę mógł zagrać w jednym zespole z moimi przyjaciółmi Davidem Trezeguet, Patrickiem Vieirą i Lillianem Thuramem.

by później powiedzieć to:

Sagnol napisał(a):Kibice i moje wspaniałe relacje z Uli Hoenessem przekonały mnie do odnowienia kontraktu z Bayernem.

Kibice też moglibyć kluczem w sprawie Sagnola. AA ma w tej chwili niesamowity klimat i zawsze jest pełny, a jak jest z Delle Alpi to wiadomo :?

A teraz coś na osłodę po tym nieprzyjemnym newsie. Zalayeta podpisał nowy 4-letni kontrakt. Ucina to wszelkie sepkulacje na temat jego transferu :) Żeby jeszcze z kryzysu wyszedł.

Aha i nie można zapomnieć o zabawnej plotce na temat przejścia Capello do Realu. Galacticos ponoć przygotowują kontrakt w wysokości 7,5 mln euro za sezon. Pieniądze b. duże, ale nie wiadomo na ile jest to prawdą.
bagg
Bianconero

Postprzez Sawyer So 21.01.2006 11:06

Jesli bedzie gral tak "często" jak teraz i tak dobrze ,to Lippi go napewno weżmie ,wkoncu jest ulubieńcem trenera 8)

bagg napisał(a):Właściwie to może być prawda.

Dokładnie tak znając Moggiego to moze byc prawda ,ale ja nie wierze ,ze cos podpisal ,ze gadali to pewne ,ale umowa :roll: no raczej nie przeciez oboje wiedzieli czym to moze grozic - taka moja opinia.

bagg napisał(a):Sam zawodnik też chyba nie czuje zbyt wielkiego przywiązania do barw, bo najpierw mówi

Wszystko mi wskazuje na takie cos - dogadał sie z Juve ,chcial tam przejsc ,był pewny ,ze tam zagra ,pozniej były spięcia na linni Bayern-Juve ,Rummenigge nie chcial po raz kolejny byc "gorszym od Moggiego wiec za wszelka cene postanowił zatrzymac Sagnola ,a skuteczna bronia okazała sie ta groźba o ktorej piszesz tzn. brak gry w 1 druzynie co przed MŚ jest bardzo ważne dla niego. No i co mógł zrobic Willy jak nie podpisac z Bayernem :roll:

Mam nadzieje ,ze to z tymi 2 umowami ,to jakies nieporozumienie ,bo wtydy i Juve i Sagnol mogą miec problemy :?

bagg napisał(a):Zalayeta podpisał nowy 4-letni kontrakt.

Tez mnie to cieszy 8)

FORZA JUVE :!:
Domagam się powrotu starej wersji pilka.pl !
Sawyer
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez RóżA So 21.01.2006 11:18

bagg napisał(a):Aha i nie można zapomnieć o zabawnej plotce na temat przejścia Capello do Realu. Galacticos ponoć przygotowują kontrakt w wysokości 7,5 mln euro za sezon. Pieniądze b. duże, ale nie wiadomo na ile jest to prawdą.

Z tego co pamiętam to czytałem gdzieś że Capello ogłosił że będzie trenował Juventus do 2009 roku a później zakończy karierę.
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sawyer So 21.01.2006 11:21

roza535 napisał(a):Z tego co pamiętam to czytałem gdzieś że Capello ogłosił że będzie trenował Juventus do 2009 roku a później zakończy karierę.

To widać ,ze ze zrozumieniem nie przeczytales :?

Capello powiedział ,ze bedzie trenował do 2009 roku i pozniej koniec ,ale nie powiedział jaki klub :wink: Cały czas mówi także ,ze jego marzeniem jest praca na wyspach - ManU :roll: ,wiec na 90 % wypełni kontrakt z Juve do 2007 i odpłynie.

Pozdro
Domagam się powrotu starej wersji pilka.pl !
Sawyer
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez RóżA So 21.01.2006 11:29

Ibrahimović/Zlatan18 napisał(a):
roza535 napisał(a):Z tego co pamiętam to czytałem gdzieś że Capello ogłosił że będzie trenował Juventus do 2009 roku a później zakończy karierę.

To widać ,ze ze zrozumieniem nie przeczytales :?

Capello powiedział ,ze bedzie trenował do 2009 roku i pozniej koniec ,ale nie powiedział jaki klub :wink: Cały czas mówi także ,ze jego marzeniem jest praca na wyspach - ManU :roll: ,wiec na 90 % wypełni kontrakt z Juve do 2007 i odpłynie.

Pozdro

A więc przepraszam--> mój błąd. Czyli Capello w ManU :?: Nie nie to jest jeszcze bardziej nieprawdopodobne niż by miał pracować w realu :!:

Moim skromnym zdaniem miejsce Capello jest w Juve- świetnie trenuje tą drużynę, zna styl włoskiej gry (myślę że doskonale już rozpracował tą "ciężką" piłkę) no i oczywiście doskonale się rozumie z graczami Juve.
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Łukasz_ So 21.01.2006 11:36

Ibrahimović napisał(a):wiec na 90 % wypełni kontrakt z Juve do 2007 i odpłynie.

Real wyłożył mu na stół podobno niezłą oferte, 7,5 mln rocznie :shock: i to jest to 10% że się napali, ale sumka robi wrażenie jak na zarobki trenera. Co myślicie - wypełni kontrakt do 2007 czy odejdzie po sezonie :?: :lol: Na jego miejscu wolał bym trenować Real niż Manu. Real nie oszczędza na transferach, ma niezłą siłe offensywną ale brakuje obrony i Fabio napewno na samym początku wzioł by się za to. No ale jak narazie jest w Juve i nigdzie mu się nie śpieszy. Jedyny minus to to że Real teraz bez formy i brakuje osoby która by to wszystko ogarnęła. :wink: Wolał bym żeby pacynka tam poszedł, mielibyśmy wolne miejsce na ławece trenerskiej i kogoś by się poszukało a Real swego czasu pacynką też się interesował. :wink:
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Toudinho So 21.01.2006 11:42

Ja zabardzo nie chce Capello moje zdanie jest takieże dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi...wiec wole już Carlo albo Beniteza który byl na stazu u ans no ale staz to staz :wink:
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez Lakier So 21.01.2006 12:15

Toudinho napisał(a):Ja zabardzo nie chce Capello moje zdanie jest takieże dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi

Real za czasow Sanza i Real za czasow Pereza, to nie ta sama rzeka. Ja tam sie nie zdziwie jezeli Capello przejdzie do Realu, nawet sie specjalnie nie zmartwie, bo go nie lubie, o.
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Uchi_ So 21.01.2006 12:41

Toudinho napisał(a):Ja zabardzo nie chce Capello moje zdanie jest takieże dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi...wiec wole już Carlo albo Beniteza który byl na stazu u ans no ale staz to staz Wink

Szczerze mówiąc dla mnie to tylko i wyłącznie Capello pasuje do stylu Realu.Wiesz, Carlo i Rafa preferują raczej defensywę niż ofensywę, a to raczej nie jest mile widziane w Madrycie.Pamiętaj, że o ile dla Fabio też ważna obrona (w końcu włoch) , to raczej kładzie nacisk na atak.Zobacz co zrobił z Romy, Juve i kiedyś Milanu.To nie były zwykłe włoskie zespoły, tylko grające już odważnie i zdecydowanie do przodu.W dodatku w Realu jest już PP i tylko Capello umiejętnie go poprowadzi.Gdyby teraz odszedł, zostałwiłby Juve swojemu poprzednikowi w bardzo dobrym stanie , bez koniecznych korekt.[/img]
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Postprzez RzuR So 21.01.2006 12:56

Szczerze mówiąc dla mnie to tylko i wyłącznie Capello pasuje do stylu Realu.Wiesz, Carlo i Rafa preferują raczej defensywę niż ofensywę, a to raczej nie jest mile widziane w Madrycie.

ekhm...tu bym raczej sie nie zgodzil...wystarczyj spojrzec na Juve w zeszlym sezonie-styl gry na zwyciestwo 1:0,generalnie niezbyt piekny-takiego Realu sobie nie wyobrazam..poza tym wystarczy przeanazliwoac "material ludzki" Realu i Juve-bloki defensywne i pomocnikow,zeby zobaczyc ze w Nostra Bella Signiora gracze generalnie sa silinesi w obronie niz w ataku...takich graczy jak Thuram,Vieira,Cannavaro w Realu nie ma i raczej dlugo nie bedzie bo to druzyna nastawiana na totalnie inna gre-i to taka ktorej blizej znacznie do Milanu niz do Juve
Dobry Źą!
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy