Squadra Azzurra

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Squadra Azzurra

Postprzez adam_k Pt 11.11.2011 12:35

Rafał Stec z "Gazety Wyborczej" uważa, że włoska kadra jeszcze nigdy nie była tak słaba... Wydaje mi się to nieprawda, bo Włosi są teraz na fali wznoszącej. Prandelli naprawdę odmienił ten zespół. Polecam tekst polemizujący z tezą Steca :
http://czasfutbolu.pl/index.php?option= ... lnosciduze
adam_k
Junior
Junior

Postprzez Marq Pt 11.11.2011 13:12

Jakiś bęcwał pamięta z gazet jeszcze MŚ 2010 i nie wie co się obecnie z włoską kadrą dzieje. Obecna kadra i szkoleniowiec to zupełnie coś innego niż 2 lata temu.
Jeden z głównych faworytów do ME.
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez maciek_88 Pt 11.11.2011 13:37

Odważna teza biorąc pod uwagę sytuację Rossiego i Cassano
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez (L)oczkerson Pt 11.11.2011 13:47

Włosi grają ładną piłkę, kilku zawodników kluczowych było ostatnio w bardzo dobrej formie, ale ten kto pisał ten artykuł jednak troszkę się rozpędza. Ja nie mam pewności na ile tę drużynę stać. Łatwa grupa w której całkowicie zawiedli Serbowie czy Słoweńcy nie była jakimś wielkim sprawdzianem dla Azzurrich. Oczywiście jest po raz pierwszy od 2006 roku styl gry, świeżość, więc nawet świetny turniej włosi mogą zagrać, ale równie dobrze mogą trafić na kogoś mocnego zaraz po wyjściu z grupy i skończyć swój udział w E2012
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Realista Pt 11.11.2011 14:36

Marq napisał(a):Jakiś bęcwał pamięta z gazet jeszcze MŚ 2010 i nie wie co się obecnie z włoską kadrą dzieje. Obecna kadra i szkoleniowiec to zupełnie coś innego niż 2 lata temu.
Jeden z głównych faworytów do ME.

Stec ma dużą wiedzę o calcio, tak go przynajmniej niektórzy nawet na tym forum opisywali...
Realista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez (L)oczkerson Pt 11.11.2011 15:15

Stec to mądry facet i ma sporo racji w tej wypowiedzi:
http://www.sport.pl/sport/10,67450,1062 ... Wloch.html
Bo to raczej o nią chodziło.
Owszem trzeba się przyczepić, że nie powiedział o tym że Włosi grają coraz bardziej stylową piłkę bo to kluczowa kwestia odnośnie Azzurrich, ale w pozostałych stwierdzeniach ciężko się z nim nie zgodzić. Odniesienie tej kadry gdzie są gracze jedynie dobrzy/bardzo dobrzy, a nie prawie wyłącznie wybitni jak to było w 2006 roku jest bardzo nieprzyjemne. Osiągnięcia Serie A w Europie też są marne w ostatnich latach, więc przymiotnik podupadająca pasuje (też patrząc się co dzieje się z ostatnim triumfatorem CL, gdzie swoją drogą żaden włoski zawodnik wielkiego nazwiska sobie nie wyrobił). To są słabości Włoskiej piłki. Natomiast to mimo wszystko nie oznacza, że Italia nie może grać dobrej piłki w 2012 roku.

Moim zdaniem prawda jest gdzieś pomiędzy tym co mówi Stec, a tym co pisze autor wrzuconego linku.

PS: I nie wiem skąd adam_k wysnuł wniosek, że kadra włoska jeszcze nigdy nie była tak słaba w mniemaniu Steca
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Il Padrino Wt 28.02.2012 21:47

Obrazek

Nowe koszulki, ale nie o to. Za chwilę Włosi U21 grają towarzyski z Francją. Loczki i Doktorki to meczu przystąp http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
Obrazek
Il Padrino
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Dr.Football1 Wt 28.02.2012 21:52

Dzieki za cynk Padrino,ale od trzech dni tak mi net muli,ze zaden stream mi raczej nie pojdzie... Moze jakis dobry czlowiek wstawi caly mecz na jedna z moich stron,to sobie obejrze w nocy i napisze potem kilka slow na forum :)
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez (L)oczkerson Wt 28.02.2012 21:56

Il Padrino masz składy?

Edyta:
znalazłem:
FRANCIA UNDER 21 (4-2-3-1): Ahamada; Corchia, Isimat-Mirinn, Varane, Mavinga; Guilavogui, Stambouili; Cabella, Kakuta, Kazrim; Lacazette.
ITALIA UNDER 21 (4-4-2): Bardi; Santon, Capuano, Caldirola, Crescenzi; Florenzi, Verrati, Saponara, Insigne; Gabbiadini, Destro
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Dr.Football1 Wt 28.02.2012 22:40

O dziwo poszedl mi stream :jupi: Chwala Tobie i Twojemu linkowi Padrino :beer:

Do bramki gre prowadzili raczej Francuzi,potem do glosu doszli Wlosi,ale wyraznie brakuje wykonczenia.

Podobaja mi sie gwiazdki Pescary - Insigne i Verratti. Mam nadzieje,ze ten pierwszy dostanie szanse od Mazzarriego w przyszlym roku,a drugi znajdzie sobie jakis dobry klub w Serie A. U Francuzow wiadomo - moim zdaniem Lacazette jest w ogole najlepszym i najdojrzalszym pilkarzem na boisku. Pamietam jak Cabella zaimponowal mi kilka miesiecy temu w meczu z Portugalia,a dzisiaj gra jeszcze lepiej... Szybkosc,drybling,motoryka,zwrotnosc - swietny chlopak. Nie dziwota,ze z takimi graczami Montpellier wdrapalo sie ostatnio na szczyt Ligue 1.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez (L)oczkerson Wt 28.02.2012 22:54

Pamietam jak Cabella zaimponowal mi kilka miesiecy temu w meczu z Portugalia,a dzisiaj gra jeszcze lepiej... Szybkosc,drybling,motoryka,zwrotnosc - swietny chlopak. Nie dziwota,ze z takimi graczami Montpellier wdrapalo sie ostatnio na szczyt Ligue 1.

bardzo dobry zawodnik. Naprawdę strasznie mi się podoba od pierwszych kontaktów z piłką. Ogólnie ta prawa strona fajnie francuzom działa. Corchia dobrze się podłącza do ofensywy, ma technikię, dobre długie piłki potrafi zagrać. Dwóch naprawdę fajnych graczy. Varane nie miał okazji się wykazać mimo iż 3 razy było bardzo blisko gola.

Insigne taki jak mi się kojarzy z Pescary (a raczej jej skrótów). Momentami bardzo ciekawy, z bardzo dobrą techniką, fajnymi wejściami do ataku, zwinnością typową dla takich pchełek i z zaskakująco dużą niedokładnością. To już bardziej mi się podoba Giabbiadini, który ma metkę bardzo ciekawego snajpera, choć w Serie B jakoś nie błyszczy.

Jest Faraon! "Szkoda", że Borini powołany do seniorów. Chętnie bym ich zobaczył razem na boisku.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Dr.Football1 Wt 28.02.2012 23:09

To już bardziej mi się podoba Giabbiadini, który ma metkę bardzo ciekawego snajpera, choć w Serie B jakoś nie błyszczy.

Ale Gabiadini gra chyba w Atalancie czy o czyms nie wiem ?

Jezeli chodzi o Serie B to z calkiem niezlej strony pokazal sie Saponara moim zdaniem.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez (L)oczkerson Wt 28.02.2012 23:13

Masz rację. Myślałem, że go tam zostawili bo w Atalancie przy Denisie to za wiele nie pogra.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Gall Wt 28.02.2012 23:25

Jak zagral Santon, bo odpalilem druga polowa a po 5 minutach sie kapnalem ze go sciagneli :lol:
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Dr.Football1 Wt 28.02.2012 23:27

Gall napisał(a):Jak zagral Santon, bo odpalilem druga polowa a po 5 minutach sie kapnalem ze go sciagneli :lol:

Jak na znane nazwisko oraz spore juz przeciez doswiadczenie to raczej slabo.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy