10 lat Myslovitz!

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

10 lat Myslovitz!

Postprzez Corinthians Pt 02.09.2005 19:53

Mija 10 rocznica powstania wilkiego polskiego zespołu jakm na pewno jest Myslovitz. Nie ważne czy się ich lubi, czy nie, ale szacunek i respekt im się należy.
http://muzyka.interia.pl/wywiad/art/25257/idart//idorg/204/P/1
Tutaj można przeczytać wywiad z zespołem Myslovitz.

Wczoraj na urodzinowym konkercie w Mysłowicach zgromadziło się 20 tys. ludzi, którzy zaśpiewali zespołowi gromkie '100 lat'. Wstęp był bezpłatny. Może ktoś z forum był na tym koncercie?
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez romantyk Pt 02.09.2005 20:48

niestety nie bylem na ich koncercie, ale kiedys planuje sie wybrac... ja rowniez przylaczam sie do zyczen.

Myslovitz to zespol, którego slucham juz jakis czas. choc przyznam, ze bardziej podobala mi sie muzyka jaka tworzyli na poczatku swojej kariery. niezapomniane przeboje "Peggy Brown", "Z twarza Manlyn Monroe" - byla to muzyka rockowa. teraz tworza taki bardziej sof-rock, piosenki bardziej wyciszajace, refleksyjne. nie slucham ich na codzien, tylko wtedy gdy mam odpowiedni nastroj. trzeba przyznac, ze Myslovitz to "twardy" zespol. nie poddali sie gdy media zrobily z nich "kryminalistow" namawiajacych mlodych ludzi to popelniania samobojstw. chodzi mi o piosenke "To nie był film", ktora media ziinterpretowaly w zupelnie zly sposob. przez jakis czas nie puszczano ich piosenek w zadnych srodkach masowego przekazu, oni jednak sie nie poddali i tworzyli dalej. Podsumowujac: Myslovitz to zespol ktory darze ogromnym szacunkiem i mam nazdieje, ze bede im skladal zyczenia rowniez za 10 lat :)
romantyk

Postprzez mimek So 03.09.2005 9:18

A ja slyszalem ich wczoraj na Festiwalu w Sopocie, ale wykonali tylko dwa kawalki, wiec wiele nie powiem. Nawet nie zle spiewali chociaz to nie jest moj ulubiony rodzaj muzyki. :D
FEYENOORD
Sterk in Rotterdam, Sterk in Nederland
Niets is sterker dan dat ene woord
FEYENOORD, MIJN FEYENOORD
mimek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez alex90 So 03.09.2005 10:28

heh u mnie to jest szczerość, mieszkać w Mysłowicach, a na Słupnej(dzielnica) koncert był z okazji 10-lecia :| a mnie tam nie było. A trwał do północy.
Ale zdjęcia będę mieć od kuzynki :wink:
alex90
Skład B
Skład B

Postprzez Pawel So 03.09.2005 10:33

jeden z moich ulubionych zespołów! chociaż o wiele bardziej wole angielskie wersje piosenek od polskich... jedne z lepszych utworów to: "The melancholy tower" "Peggy brown" "Dla Ciebie" "behind closed eyes" "My" "I`d like to die of love..." "Man of glass" "Good day my angel"
"Dreamsellers" i wiele innych-polecam każdemu utwory tego zespołu
Pawel
Moderator
Moderator

Postprzez futbolowa So 03.09.2005 10:52

Myslovitz - z polskich zespołów dla mnie w czołówce ulubionych.
Kiedyś miałam okazję być na ich koncercie i się nie zawiodłam. Przyznać jednak muszę, że znacznie bardziej wolę starsze kawałki. Mnie właśnie nie podchodzą te nowe i te po angielsku ;)
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez Tomachos Pn 12.09.2005 22:45

Byłem wczoraj na ich koncercie w Gliwicach, naprawde fajnie zagrali!!!
Widać, że są w formie!
Należy im się wielki szacunek a "miłość w czasie popkultury" jest chyba najlepszym albumem w polskiej muzyce rozrywkowej w latach 90 tych i początku nowego tysiąclecia !!
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Lakier Pn 12.09.2005 22:54

Tomachos napisał(a):Widać, że są w formie!

Za duzo pilki :D

Co do Myslovitz, to moim skromnym zdaniem najlepszy polski zespol, takie piosenki jak 'Nienawisc', 'Alexander', 'Behind Closed Eyes', 'Papierowe Skrzydla', 'Good Day My Angel', 'Blue Velvet' i wiele, wiele innych, sa poprostu bossskie.

Gdy czasami wasz humor podupadnie to polecam 'Acidland'.

Więc kochaj mnie kochaj mnie kochaj mnie
Chcę by miłość raniła cię
Tak kochaj mnie kochaj mnie kochaj mnie
Chcę by miłość zabijała

[Blue Velvet]
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Tomachos Pn 12.09.2005 22:59

może za dużo ale na prawde są świetni!! , widać jak gra przynosi im radość:)

I też się rozwijają muzycznie, może to nie wszystkim pasuje że wchodzą w klimaty ala radiohead ale im to wychodzi na muzyczne zdrowie:)
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez pippen Pn 19.09.2005 22:13

moją ulubiona płyta Myslovitz jest "Miłość w czasach popkultury"
WG. mnie "Długość Dźwięku samotności" - to taki postsong romantyczny

Bo cała płyta jestp rzepojona romantyzmeem w odpowienim rockowym akompaniamencie
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Powrót do Wracając Do Meritum