FC Barcelona - Valencia CF 24.09.2006 21:00

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Postprzez Pisakk Pn 25.09.2006 16:05

Janio napisał(a):więc sprostowałem (skoro tak trudno było się domyślić) że chodziło mi o przestrzelone o pół metra a nie strzelane z pół metra-z dystansu...

Nie martw się, domyśliłem się o co Ci chodziło. Ja miałem zamiar wskazać, że taki "strzał" w wykonaniu Deco był tylko jeden - ten z pierwszej połowy. Nie wiem jak chciałbyś mierzyć we wszystkich pozostałych (nie mam na myśli oczywiście tego technicznego uderzenia z drugiej odsłony) ale nijak nie wyszło by Ci nawet w przybliżeniu pół metra...

iceald napisał(a):Nie wybił najpierw piłki - kopnął Eto'o w tył nogi - i dopiero Kameruńczyk w wyniku tego kopnięcia wybił piłkę. Jak ktoś Cię kopnie od tyłu w nogę (łydkę), to twoja noga leci do przodu, prawda Właśnie dlatego piłka została wybita - ale przez Eto'o na skutek faulu. I dlatego powinien być w tej sytuacji karny...

No ja jestem odmiennego zdania, ale o tym pisałem już wyżej więc nie ma sensu abym się powtarzał.
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez Janio Pn 25.09.2006 16:16

Pisakk przecież pisałem wyraźnie o przestrzelonych uderzeniach Deco, Xaviego i Gio - przy co najmniej czterech z nich zabrakło maksymalnie pół metra, więc nie wiem czemu odnosisz się tylko do strzałów Deco. Wiem, że Portugalczyk ze dwa razy strzelał bardzo niecelnie, ale oddał też kilka dosyć groźnych uderzeń...
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez krzychu212 Pn 25.09.2006 17:04

No szkoda strasznie tych 2 pkt, które spokojnie mogły się znaleźć w rękach gospodarzy. Jeden ewidentny karny po faulu Miguela na Eto'o powinien być, ale z drugiej strony Villa mógł zamiast w słupek wcelować do bramki. W ogóle ciekawi mnie co robił Edmilson w pierwszej połowie meczu. Dopiero na koniec po konsultacji z kolegami i koleżankami stwierdziliśmy że zagrał w tym meczu. Iniesta wniósł po przerwie bardzo dużo do gry dzięki niemu mamy chociaż 1 pkt. Jakoś tak Ronni nie za bardzo mi sie podobał, widać że forma jest bardzo wahająca się i niestety w tym meczu nie pokazał na co go naprawdę stać. Jeszcze ten wolny tuż przed gwizdkiem. Sam go wywalczył, ale mógł dać go wykonać Deco albo Eto'o albo nawet Marquezowi. eto'o dobrze, wywalczyłby karnego gdyby nie pan Dauden Ibanez - na pewno z Madrytu :) Marquez na początku bardzo nie pewny, po jego błędzie (tak chyba można nazwać danie sie zmieszać przez Ville) mogła paść druga brama dla Valencii i w sumie byłoby po meczu. Wogóle przy bramce dla Valencii był według mnie wielki błąd obrony. gio wyszedł ze swoim zawodnikiem do 1/4 boiska, ale nie było nikogo kto zatrzymałby Miguela przed dośrodkowaniem. Wiadomo że Ronni nie będzie biegał w obronie, więc przy bronieniu się zespołu to na bokach powinni być Eto'o i Messi, którzy jakieś tam zadania defensywne mają, a R10 na szpicy. Takie jest moje zdanie, bo potem już obrona nic nie mogła zrobić ( no może trochę Zamrotta był spóźniony) po świetnym zagraniu Portugalczyka. Messi też świetny mecz, miesza, stwarzał przewagę liczebną i miał okazję na strzelenie bramki w pierwszej połowie po dwójkowej akcji z Eto'o. W obozie rywala na słowa uznania zasługuje Canizares, Villa i w sumie cały zespół bo bronili się bardzo dobrze, po strzeleniu bramki, gdyby nie świetne podanie Ronniego do E2 i odegranie głową do Iniesty to pewnie nie strzelilibyśmy tej upragnionej bramki. To tyle ode mnie
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Berik Pn 25.09.2006 18:22

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Saviola mogł przesadzic o wyniku meczu, ale w jego przypadku widac brak ogrania i zgrania z ta Barca.

Jakiego ogrania?mial jedna sytuacje, zabraklo szczescia. Nie widze tu braku ogrania. przez 6 czy 7 minut duzo pokazac nie mozna :roll:

Niggaz napisał(a):Generalnie remis jest dla mnie dobrym wynikiem. Zwłaszcza patrząc na grę Barcelony Krzywy

Exactly.
rkoeman napisał(a):pretensje mozna miec do edmilsona, xaviego, deco przede wszystkim marqueza ktory jak nie popracuje nad forma usiadzie na lawie

No Xavi bardzo przecietnie. Jakis taki rozkojarzony, duzo strat i prostych bledow...Edmil :shock: tak kiepskiego wystepu Gomesa nawet najstarsi Juhasi nie pamietaja.Deco mial 1 polowe kiepska, w 2 sie rozegral, ale brakowalo blysku. Co do Maqrueza to juz w pre-seasonie pokazywal, ze nie wychodzi mu za bardzo. Na szczescie mamy Thurama i zdrowa rywalizacja moze wyjsc tylko na dobre.

Niggaz napisał(a):ale Zambrotta dał się wyprzedzić Villi a więc mje pretensje są jak najbardziej uzasadnione.

W sumie jak juz sie czepiamy to Marquez nie zaasekurowal pozycji Gianluci.
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Wt 26.09.2006 6:48

Jakiego ogrania?mial jedna sytuacje, zabraklo szczescia. Nie widze tu braku ogrania. przez 6 czy 7 minut duzo pokazac nie mozna

Juz to tłumaczyłem. Trzeba czytac krok po kroku, a nie na wyrywki...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Wracając Do Meritum