FC Barcelona - Valencia CF 24.09.2006 21:00

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

FC Barcelona - Valencia CF 24.09.2006 21:00

Postprzez Pisakk Wt 12.09.2006 14:06

W 4. kolejce PD spotkają się dwaj pretendenci do zdobycia mistrzostwa Hiszpanii - Barcelona i Valencia. W poprzednim sezonie mecze te zapamiętane zostały głównie ze względu na pomyłki bramkarzy. Jak będzie teraz? Temat wyłącznie o niedzielnym pojedynku.
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez Mentor Wt 19.09.2006 23:22

Ta cisza w temacie ani trochę mi się nie podoba. Do meczu z Valencią jeszcze kilka dni, ale można powoli coś produkować :P To będzie dla nas najpoważniejszy sprawdzian w tym sezonie (jak do tej pory). Z Valencią nigdy nie grało nam się łatwo. W tym roku są jeszcze silniejsi niż w poprzednim i będą chyba naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo kraju. Pocieszające jest to, że Barcelona również jest silniejsza niż w roku ubiegłym a na dodatek niektórzy zawodnicy już obecnie są w świetnej formie. Bardzo jestem ciekaw jaki skład wystawi Mister. Nie wszystko jest tutaj takie oczywiste przy tak szerokiej ławce rezerwowych. Rotację raczej w tym przypadku pomijam licząc na to, że Rijkaard wystawi po prostu optymalne na ten moment zestawienie. Ja bym to widział tak...

Valdes - Sylvinho, Thuram, Puyol, Zambrotta - Edmilson, Iniesta, Deco - Ronaldinho, Eto'o, Messi

Obsadę linii ataku pewnie przewidzę dobrze bo to raczej oczywiste, ale w pomocy i obronie może dojść do zmian. Ja osobiście jestem zdecydowanym zwolennikiem Sylvinho i uważam go za zawodnika minimalnie lepszego od Gio. Franklin jednak w ważnych spotkaniach przeważnie stawia na Holendra. Zobaczymy jak będzie tym razem. W środku wybór jeszcze trudniejszy. Thuram czy Marquez? Lilian od początku gra świetnie. Kaiser po kiepskim początku wraca do niezłej dyspozycji. Z Racingiem był najlepszym z naszych obrońców. W moim zestawieniu zdecydowałem się postawić na Francuza, ale nie zdziwiłbym się gdyby to Rafa zagrał od początku. Na prawej pewnie zagra Zambro, ale występu Hausa też bym nie wykluczał tak od razu. W pomocy niewiadoma jest raczej jedna. Iniesta czy Xavi. Andres jest w genialnej formie i ja szczerze mówiąc nie mam wątpliwości co do tego, że powinien zagrać. Nawet kosztem Xaviego. Deco prezentuje się świetnie i jest bardzo potrzebny. Mister nie posadzi go na ławce w takim meczu. Nie zagramy też trójką Xavi-Deco-Iniesta. W spotkaniu z takim rywalem potrzebny będzie DM z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście najlepszym wyborem jest Edmilson chociaż w meczu z Racingiem nie grał jakoś oszałamiająco. Ciekawe jak to będzie wyglądać w rzeczywistości.

Bardzo dobrze, że do wysokiej formy wraca Ronaldinho. Z każdym meczem gra coraz lepiej. Będzie można na niego liczyć w niedzielę. Naszym największym atutem jest jednak IMO nie Dinho, nie Messi, ale Samuel Eto'o. Sammy jest w takiej niesamowitej formie, że gra o klasę lepiej od wszystkich pozostałych zawodników w drużynie. Jeżeli zagra przynajmniej tak dobrze jak w ostatnich spotkaniach to będzie wspaniale. Niedawno w AS-ie pojawił się krótki artykuł dotyczący Samuela. W tym momencie interesują mnie tylko liczby tam zawarte...

Samuel Eto'o rozegrał do tej pory 99 oficjalnych spotkań w barwach Barcelony strzelając 68 bramek :!: W samej lidze hiszpańskiej (w barwach Barcelony) zagrał 74 razy strzelając 55 bramek :zgon: Jak wszyscy dobrze wiemy Samuel marzy o zdobyciu Złotej Piłki. Jeżeli utrzyma taką formę jak teraz przez jeszcze pewien czas to uważam, że ma szanse na zdobycie tej nagrody. Na pewno gra obecnie lepiej od Ronaldinho. Dużo lepiej.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez krzychu212 Śr 20.09.2006 19:42

Niggaz napisał(a):Samuel Eto'o rozegrał do tej pory 99 oficjalnych spotkań w barwach Barcelony strzelając 68 bramek W samej lidze hiszpańskiej (w barwach Barcelony) zagrał 74 razy strzelając 55 bramek Jak wszyscy dobrze wiemy Samuel marzy o zdobyciu Złotej Piłki. Jeżeli utrzyma taką formę jak teraz przez jeszcze pewien czas to uważam, że ma szanse na zdobycie tej nagrody. Na pewno gra obecnie lepiej od Ronaldinho. Dużo lepiej.

Nieźle Sami szczela, nie powiem. Może w końcu dostanie te upragnione trofea za najlepszego zawodnika. Na pewno jego ambicje by się w jakiejś małej części pokryły. W tym roku nie przeszkodzi mu PNA, ma duże szanse wkońcu wyprzedzić kolegę z ataku. Co do Twojego składu to możnaby też zobaczyć Rafe na DMie, bo jak czytałem (niestety nie było okazji obejrzeć meczu) Edmil nie zagra za dobrze, a Valencia to chyba nasz drugi najsilniejszy przeciwnik w drodze do zdobycia PD, oczywiście po Sevilli. Ja bym jeszcze postawił na Xavi'ego i przy ewentualnym złym wyniku wpuścił świeżego Inieste.
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Zaza Cz 21.09.2006 0:06

Pisakk w popszednim sezonie chyba bardzie widzoczne były spięcie niż błędy arbitra :P to jest ten mecz w którym Puyol i chyba Villa [?] o mało co nie dali sobie po razie :P Nawet Carles wyleciał za bandy popchniety przez któregoś z Nietoperzy :P Ja pamietam że w tym meczu strasznie iskrzyło - ale bramek nie pamietam ile było ?

Co do niedzielnego pojedynku to na mnie przyjdzie czas jeszcze sie wypowiem :wink:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez revan Cz 21.09.2006 0:10

Niggaz napisał(a):Myślę o tych absencjach o których informują źródła hiszpańskie.

Jeżeli chodzi o absencje Valencii to na pewno z powodu kontuzji nie zagrają Marchena, Baraja i Tavano. Tego drugiego z powodzeniem zastępuje Edu, a Marchena ostatnio występował na DMie z powodu kontuzji Albeldy. Tavano nie zagrał jeszcze ani minuty w barwach Valencii. Regularnie czytam hiszpańskie źródła, stąd wiem, że Albelda w tym spotkaniu wystąpi na 100%. Jest już zdrowy, ale nawet jakby nie był, pewnie i tak by zagrał, bo to zbyt ważny mecz, żeby eksperymentować z Vianą.
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Jarzinho Cz 21.09.2006 0:45

Oczami kibica Barcy, widze juz fotel lidera. Valencia osłabiona, szczegolnie druga linie. Zobaczymy czy Albelda wroci, choc osobiscie watpie w to... Wychodzi na to, ze bedzie Barca miała spore pole manewru w drugiej lini... co jest tylko plusem majac Deco, Xaviego czy Inieste. Osobiscie stawiam na skłąd
Valdes-Zambrotta-Thuram- Puyol- Sylvinho Edmilson- Xavi- Deco Roanldinho- Eto'o- Giuly.
Duze szanse daje sie na wystep od pierwszych minut Iniescie, ale osobiscie watpie, aby Mister w takim meczu postawil na Blada Twarz. Jednak w moim odczuciu Xavi nadal jest wiekszym pewniakiem.
Napad no moze wystapi Messi w "11" ale to by była duza neisprawiedliwosc wobec postawy Ludo w ostatnich meczach. Francuz pokazał, ze jest w swietnej formei i dla mnie wyzszej od Argentynczyka na dzien dzisiejszych. Jednak i tak pewne jest to, ze niezaleznie kto wysjdzie i tak oboje wystapia bo to juz normalna kolej rzeczy w tym sezonie... Najwazneijsze zadanie to wyłaczyc skrzydła Vincente - Joaquin/Silva i wtedy Moro czy Villa takze beda bezproduktywni....

VISCA el BARCA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru Cz 21.09.2006 0:57

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Valdes-Zambrotta-Thuram- Puyol- Sylvinho Edmilson- Xavi- Deco Roanldinho- Eto'o- Giuly.

A co sie dzieje z Oleguerem :?: Wydaje mi sie ze gosc zawsze na prawej gral, chyba ze ma kontuzje :?

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Najwazneijsze zadanie to wyłaczyc skrzydła Vincente - Joaquin/Silva i wtedy Moro czy Villa takze beda bezproduktywni....

Te skrzydla wygladaja naprawde imponujaco na papierze zobaczymy jak beda funkcjonowaly w meczu z Barca. Tak jak pisales, jezeli zostana one wylaczone to Valencia bedzie miala problem bo kto wrzuci wtedy pileczke do Moro na 5 metr by ten mogl dobic :roll:

Moj typ to skromne zwyciestwo Barcy :wink: Nie jestem pewien, ale mecz chyba bedziena Camp Nou, jezeli tak to Valencia bedzie miala naprawde trudne zadanie...
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Mentor Cz 21.09.2006 1:01

guru napisał(a):Nie jestem pewien, ale mecz chyba bedziena Camp Nou

Można to wywnioskować chociażby po nazwie tematu :roll:
guru napisał(a):A co sie dzieje z Oleguerem Question Wydaje mi sie ze gosc zawsze na prawej gral, chyba ze ma kontuzje

Ula dba o ławkę rezerwowych. Na prawej częściej gra Zambrotta albo Belletti.

W poprzednim sezonie Presas grał często z tego względu, że Belletti prezentował się poniżej oczekiwań. Sam Katalończyk natomiast grał dobrze. Teraz kiedy sprowadzono Zambro a Haus wrócił do formy nasz kochany Ula musi siedzieć na ławce nad czym bardzo ubolewam.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez guru Cz 21.09.2006 1:10

Niggaz napisał(a):Można to wywnioskować chociażby po nazwie tematu Rolling Eyes

:oops:

Niggaz napisał(a):Ula dba o ławkę rezerwowych. Na prawej częściej gra Zambrotta albo Belletti.

Belletti zlapal forme po finale LM :P

Niggaz napisał(a):Teraz kiedy sprowadzono Zambro a Haus wrócił do formy nasz kochany Ula musi siedzieć na ławce nad czym bardzo ubolewam.

Szkoda Oleguera, gdy by byl w formie z poprzedniego sezonu defensywa zapewne by prezentowala sie tak... Oleguer-Thuram-Puyol-Zambrotta, ktory jest uniwersalny i gra tam gdzie go trener wystawi :P
Tylko wtedy Sylvinho i Gio na lawie :?
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Mentor Cz 21.09.2006 1:16

Nie będę owijał w bawełnę i napiszę wprost. Wypisujesz bzdury guru. Nie to żeby mnie to dziwiło, ale jednak...

Oleguer wcale nie jest w gorszej formie niż w ubiegłym sezonie. W roku ubiegłym sytuacja wyglądała tak, że mieliśmy dwóch odmiennie grających piłkarzy na pozycję prawego obrońcy. Belletti lepszy w ataku, ale słabszy w defensywie a Oleguer na odwrót. Mieli występować w zależności od przeciwnika, ale częściej grał Oleguer z powodu nie zawsze zadowalającej formy Brazylijczyka. Teraz przyszedł Zambrotta, który jest świetny zarówno w obronie jak i w ataku a na dodatek Belletti po finale LM zaczął grać bardzo nieźle. Stąd Oleguer na ławce.

Sylvinho nic nie grozi. Gio też nie. Oni rywalizują o miejsce w składzie tylko i wyłącznie między sobą.

PS: Idź spać.
Obrazek
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Pisakk Cz 21.09.2006 1:17

Zaza napisał(a):Nawet Carles wyleciał za bandy popchniety przez któregoś z Nietoperzy

A to nie było dwa sezony temu? Głowy sobie uciąć nie dam (co najwyżej kciuk :P )

revan napisał(a):Jeżeli chodzi o absencje Valencii to na pewno z powodu kontuzji nie zagrają Marchena, Baraja i Tavano

No i del Horno. On się kuruje na Real :twisted: . Co do Albeldy to nie jest pewne że zagra. Wydaje mi się jednak, że szanse na to są, ale pewnie pewność będziemy mieli dopiero o 21:00 w niedzielę.

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Najwazneijsze zadanie to wyłaczyc skrzydła Vincente - Joaquin/Silva i wtedy Moro czy Villa takze beda bezproduktywni....

Moro tak, ale Villa? Villa to nie jest typ napastnika, który tylko i wyłącznie czeka na 5 metrze na dogrania partnerów (jak np. Moro). David sam może sobie wyrobić pozycję strzelecką, gdyż tak czy inaczej częściej cofa się po piłkę, a już tym bardziej, jeśli zespół będzie nastawiony bardziej defensywnie niż zazwyczaj. Villa będzie miał za zadanie wyciąganie za sobą jednego ze stoperów Barcy, aby zrobić więcej miejsca partnerom.

Co do neutralizacji skrzydeł: najwięcej pracy będzie miał Zambro...Vicente jest ostatnio w bardzo dobrej formie. Po kontuzji z ostatniego sezonu już nie ma śladu i oby było tak jak najdłużej (odpukać). Co do Joaquina to nie jestem w stanie zabrać głosu w tej sprawie, gdyż mecz z Getafe dopiero się ściąga, ale z tego co słyszałem to był w jego wykonaniu przeciętny. Liczę na wsparcie ze strony Miguela.

Na Camp Nou nie ma mowy, abyśmy jechali jak po swoje. Wydaje mi się jednak, że dzięki mądrej grze jesteśmy w stanie coś ugrać i nie mam na myśli "tylko" remisu. Skład wg mnie powinien wyglądać następująco:

Canizares - Miguel, Albiol, Ayala, Moretti - Joaquin, Edu, Albelda, Vicente - Villa, Morientes
Obrazek
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez revan Cz 21.09.2006 1:30

Pisakk napisał(a): Co do Albeldy to nie jest pewne że zagra. Wydaje mi się jednak, że szanse na to są, ale pewnie pewność będziemy mieli dopiero o 21:00 w niedzielę.

Jestem więcej niż pewien, że Albelda zagra w tym meczu, tym bardziej, że wszystkie hiszpańskie źródła potwierdzają jego gotowość. Pytaniem nie jest czy zagra, ale jak zagra - z pewnością nie jest przygotowany na 100%.

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Vincente

Vicente.

Pisakk napisał(a):A to nie było dwa sezony temu? Głowy sobie uciąć nie dam (co najwyżej kciuk Razz )

Tak to było dwa sezony temu. Sprawcą tamtego zajścia było włoskie drewno zwane Corradim.

Pisakk napisał(a):No i del Horno

:oops: My bad.
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez guru Cz 21.09.2006 1:59

Niggaz napisał(a):Nie będę owijał w bawełnę i napiszę wprost. Wypisujesz bzdury guru. Nie to żeby mnie to dziwiło, ale jednak...

Mozliwe, napewno lepiej wiesz co sie dzieje w szeregach Barcy...
Z tego co napisales wynika ze Oleguer jest w formie ale za slaby na pierwszy sklad :roll: Troche dziwne, czyli Belletti bedac w formie jest lepszy od Oleguera takze bedacego w formie :?:

Niggaz napisał(a):Belletti lepszy w ataku, ale słabszy w defensywie a Oleguer na odwrót. Mieli występować w zależności od przeciwnika, ale częściej grał Oleguer z powodu nie zawsze zadowalającej formy Brazylijczyka.

Taki obrot sprawy to rozumie, tylko teraz jak jest Zambrotta to we dwoch siedza...

Pisakk napisał(a):Wydaje mi się jednak, że dzięki mądrej grze jesteśmy w stanie coś ugrać i nie mam na myśli "tylko" remisu.

:shock: ja jednak mysle ze jak Valencia wywalczy 1 pkt. na Camp Nou to powinna byc zadowolona...

Niggaz napisał(a):PS: Idź spać.

Chcial bym, ale niestety musze jeszcze lekcje odrobic :oops:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez lisek_chz Cz 21.09.2006 14:55

Tak, ja bym był zadowolony gdy byśmy wywalczyli co najmniej 1 punkt. z tak grającą Barceloną będzie ciężko, no ale Sevilla może to czemu my nie? :wink:

"Co? Chcesz do liska? Nie, jeszcze nie, ale pewnie już niedługo. Spokojnie, poczekaj jeszcze, nie wyrywaj się."

To nie było do Ciebie lisek, tylko do rangi negatywnej. // K.J.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Pisakk Cz 21.09.2006 20:01

Z obozu Valencii dochodzą ciekawe wieści...Podobno Quique szykuje pare niespodzianek w składzie. Dziennikarze po obserwacji ostatniego treningu wysnuli wnioski, że Ches wybiegną w następującym zestawieniu:

Canizares - Miguel, Ayala,.....Navarro(!), Moretti - Angulo(!!), Edu, Albelda, Vicente - Silva - Morientes

A więc bez Albiola, Joaquina no i przede wszystkim Villi...Victor pewnie popłakał się ze szczęścia... :lol:
Obrazek
Pisakk
Wraca do meritum

Następna strona

Powrót do Wracając Do Meritum