Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jakie są Twoje przewidywania odnośnie przebiegu i wyniku niedzielnego spotkania?

Barcelona bez większych problemów pokona Real
16
19%
Barcelona wygra, ale mecz będzie wyrównany
12
14%
Padnie remis po emocjonującym pojedynku
9
11%
Mecz nie przysporzy zbyt wielu emocji i zakończy się remisem
7
8%
Real po zaciętym pojedynku zdobędzie 3 punkty
25
30%
Real łatwo pokona Dumę Katalonii
15
18%

Liczba głosów : 84

Postprzez Bienias Pn 23.10.2006 17:56

http://youtube.com/watch?v=f_9sRNoFf5g
masz luknij na ostatnia bramke
to tak na szybkosci bo podobnych bylo wiecej.
mam nadziej ze od tego sezonu majc juz ineternet moze posciagasz sobie mecze zanim bedziesz komentowal

Nie mam czasu. Dobrze pamietalem Sociedad bo ten mecz akurat ogladalem w pubie i mialem dobre smiechy z tej interwencji grande I.
Sam sobie poszukaj wiecej chciales jedna masz a teraz twoja sprawa czy chcesz wiedziec wiecej o swoim bramkarzu czy dalej bedziesz szedl na opiniach z fioletowej stronki
Ostatnio edytowano Pn 23.10.2006 18:06 przez Bienias, łącznie edytowano 1 raz
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez brylancik Pn 23.10.2006 18:04

Bienias napisał(a):masz luknij na ostatnia bramke
to tak na szybkosci bo podobnych bylo wiecej.
mam nadziej ze od tego sezonu majc juz ineternet moze posciagasz sobie mecze zanim bedziesz komentowal

No to dawaj te "więcej". Ja mam czas. Możesz nawet do jutra szukać.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez Jarzinho Pn 23.10.2006 18:12

A le syf...
kaczy napisał(a):Niggaz napisał:
Diarra? Emerson? Nie są oni szczególnym zagrożeniem w ataku a potencjał ofensywny naszych piłkarzy jest na tyle duży, że dadzą sobie z nimi radę.

prosze cie powiedz cos teraz o naszej obronie

A wiec obrona była najslabszym punktem Realu. Po wypowiedizach widac kto widział mecz, a kto conajwyzej poczytał sobie o nim na onecie.
Emerson fajnie, tylko wszyscy zadaja sobie pytanei co on robił na boisku, a szczegolnie w drugiej polowie. Taka symulke jaka walnał, zeby nie dostac drugiego zółtka to tylko pozazdroscic. Widac poszła propaganda, ze przeciwnicy dstaja czerwone kartki, wiec tym razem postarano sie zeby to nie maiło miejsca. Juz nie mowie o uderzeniu łokciem Diarry i znowu ofiara Messi, nie wiem, ale czesto w Premiership za to sie wylatuje, bo raczej w pilke tym łokciem nie celował.

Zaza napisał(a):W tymmeczu był taki wymowny moment jak Ronaldinho przyja piłke na 28 metrze i poszedł na przebój środkiem zatrzymali go i piłke i domagał sie faulu. A Canna wszedł czystko. Kilka razy miałem wrażenia ze szuka faulu. Ale wtedy ewidentnie chciał wymusić wolnego na 20 metrze.

Cały czas czekałem na powtorke i sie nie doczekałem. Jesl itak to to była jedyna symulka w innych przypadkach było kontakt wiec i pretekst do rzutu wolnego. LAtawce dmuchawce wiatr, to chyba wczoraj okrelał inna druzyne. Jak sedzi podyktowałby karniaka na Van the man'ie to całkowicie bym sie zalał.

Co do VV nie zagrał zle, ale mogł lepiej, a chyab kazdy kibic Relau wie, ze ten sezon ajk narazie jest najgorsyzm w karierze Ikera, zreszta koncowka zeszłego takze.

A :arrow: rewanż :arrow: jaki rewanz. Real wygrał 3-0 na CN po dominacji i osmieszniu przeciwnika. Nie. Real wygrał 2-0, zasłuzenie, ale wynik mogł byc 2-1, 3-2.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez brylancik Pn 23.10.2006 18:17

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Co do VV nie zagrał zle, ale mogł lepiej, a chyab kazdy kibic Relau wie, ze ten sezon ajk narazie jest najgorsyzm w karierze Ikera, zreszta koncowka zeszłego takze.

:o Iker w tym roku zagrał jedno beznadziejne spotkanie - z Lyonem, ale tam również parę razy błysnął. Później już grał tylko lepiej.. tak że nie rozumiem do czego piejsz.

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):A Arrow rewanż Arrow jaki rewanz. Real wygrał 3-0 na CN po dominacji i osmieszniu przeciwnika. Nie. Real wygrał 2-0, zasłuzenie, ale wynik mogł byc 2-1, 3-2.

Było bliżej wyniku 4:0 niż 3:2 :roll:
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez Jarzinho Pn 23.10.2006 18:22

Iker w tym roku zagrał jedno beznadziejne spotkanie - z Lyonem, ale tam również parę razy błysnął. Później już grał tylko lepiej.. tak że nie rozumiem do czego piejsz.

Najwidoczniej to był jedyny mecz jaki miałes okazje zobaczyc w TV

brylancik napisał(a):Było bliżej wyniku 4:0 niż 3:2

SKoro tak piszesz to pewnie tak było.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Zaza Pn 23.10.2006 18:28

Messi E2 Ronaldinho napisałeś to jak oficjalne stanowisko panów arbitrów Ligue 1 :roll: Czyli Ty mnie dotchnij w polu = karny jak nic. Bo jeśli Ty uważasz że " w innych przypadkach było kontakt wiec i pretekst do rzutu wolnego" to w takim razie był i karny na Twoje oko ? Przeciesz VV ewidentnie trącił i był kontakt z Ruudem - gdy Holender kąsna piłke do przodu. Głupi przykład który pokazuje że jedna wypowiedzią mieszasz sie w zaznaniach :wink: Ale spoko, bywa i tak ! Pozdro
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho Pn 23.10.2006 18:31

Valdes tracił ruuda, czy Holener postarał sie, zeby Victor go tracił :?: Karnych takich sie nie gwizdze, rzut wolny to nie rzut karny nie jest tak niebezpieczny w konsekwencjach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Zaza Pn 23.10.2006 18:35

Ale powiedz mi jedno Messi E2 Ronaldinho czy Ruud raptownie skręcił w strone VV ? czy czasem nie biegł swoim torem ? :] Ba nawet kąsna piłke przez Victorem ? tak ? no własnie wiec karny - mięki karny ale dobrze wiesz że 6 na 10 by zagwizdało. Bo co innego gdyby to Ruud szukał kontaktu - nawet nie pamietam o piłce itd. Ale VV wyjściem z bramki spowodował jego upadek a naprawde nie dotchną nawet piłki bramkarz Dumy Kataloni.

Głupi szczegół ale przy tych innych sytuacjach tak samo ważny.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez brylancik Pn 23.10.2006 18:44

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Najwidoczniej to był jedyny mecz jaki miałes okazje zobaczyc w TV

:roll: Argument nie do podważenia. Nakryłes mnie Tak naprawdę to wczorajszego meczu też nie oglądałem tylko czytałem relację na rm.pl :oops:

SKoro tak piszesz to pewnie tak było.

j.w.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez RealFan Pn 23.10.2006 19:08

brylancik napisał(a): Argument nie do podważenia. Nakryłes mnie Tak naprawdę to wczorajszego meczu też nie oglądałem tylko czytałem relację na rm.pl

:naughty: polecam ściągnąć sobie plik torrent bo paro minutowy skrót w przypadku takiego meczu jak Gran Derby to za mało :wink:

Messi E2 Ronaldinho - Emersona nie mam zamiaru bronić za "szopkę", jaką odwalił, ale była ona przykładem cwaniactwa i doświadczenia z jego strony. To jest coś, czego często brakuje młodym piłkarzom, oszukać sędziego, wziąść go na litość. Niekiedy takie nie do końca sportowe zachowania mogą wpłynąć na wynik meczu i Emerson o tym doskonale wie :P
Messi E2 Ronaldinho napisał(a):obrona była najslabszym punktem Realu.

Z tym się niestety należy zgodzić. Messi zbyt łatwo radził sobie w dryblingach i na dobrą sprawę Barca oddała zdecydowanie zbyt wiele strzałów na bramkę. W niczym nie zmienia to faktu, iż to właśnie obrona Blancos jest teoretycznie najlepsza w lidze (3 stracone bramki) i bądź co bądź to dzięki temu Real jest teraz w tabeli tu gdzie jest bo ofensywa strzela zdecydowanie zbyt mało :roll:
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Yukasz Pn 23.10.2006 19:19

Berik napisał(a):Dodkladnie przeciez taki Emerson, RvN czy Diarra nie zagrali wcale jakiegos super spotkania. Ruud moze i walnal brame, mial poprzeczke ale nic po za tym. Emerson nawet z ta slaba Barcelona powienien wyleciec.Tak naprawde to Barca zagrala beznadziejnie. Real walczyl, a Barca na stojaco. Zamienili sie rolami z poprzedniego GD.

Tylko że gra się jak przeciwnik pozwala. Gdyby wczoraj Barca grała np z jakąś Flotą Świnoujście to mimo żadnego wkładu w mecz rozniosłaby ją 20:0. Taka Flota mimo wielu chęci nic by nie zdziałała. Owszem Real zagrał bardzo ambitnie ale nie można powiedziec że Barca nie próbowała wygrac meczu czy choćby strzelic bramki. Po prostu jej akcje do momentu dojścia pod pole karne jeszcze jakoś wyglądały ale dalej Barca poza kilkoma wyjątkami nie miała pomysłu na ich rozwiązanie lub kończyły się one na dobrej obronie rywala. Wszystko polegało na rozgrywaniu piłki przez Katalończyków i ich przewadze w jej posiadaniu, nic więcej. No ale tak musiała grac skoro przegrywała, tyle że nie za bardzo jej to wychodziło. To Real wczoraj był zdecydowanie groźniejszy i jego zwycięstwo nie było zagrożone ani przez chwilę.

brylancik napisał(a):Było bliżej wyniku 4:0 niż 3:2

Zdecydowanie tak :!:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez brylancik Pn 23.10.2006 19:20

RealFan napisał(a):polecam ściągnąć sobie plik torrent bo paro minutowy skrót w przypadku takiego meczu jak Gran Derby to za mało

:lol: ja nie mówię że oglądałem skrót tylko że czytałem realcję.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez RealFan Pn 23.10.2006 19:25

brylancik napisał(a):ja nie mówię że oglądałem skrót tylko że czytałem realcję.

Założyłem, że skrót z fioletowej też obejrzałeś :lol: Relacje live już mnie nie bawią, ewentualnie może być radiowa, ale trudno nieraz trafić :roll:
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Cris7 Wt 31.10.2006 17:38

Wiem, że trochę ponad tydzień się spóźniełm, ale może ktoś wie gdzie mogę znaleźć statystyki z Derbów?Strzały na bramkę,posiadania piłki itd.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez jack-sub Śr 01.11.2006 1:10

jack-sub
Skład B
Skład B

Poprzednia strona