Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jakie są Twoje przewidywania odnośnie przebiegu i wyniku niedzielnego spotkania?

Barcelona bez większych problemów pokona Real
16
19%
Barcelona wygra, ale mecz będzie wyrównany
12
14%
Padnie remis po emocjonującym pojedynku
9
11%
Mecz nie przysporzy zbyt wielu emocji i zakończy się remisem
7
8%
Real po zaciętym pojedynku zdobędzie 3 punkty
25
30%
Real łatwo pokona Dumę Katalonii
15
18%

Liczba głosów : 84

Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006)

Postprzez Mentor Wt 17.10.2006 23:14

Największe piłkarskie święto w Hiszpanii i na pewno jedno z największych w Europie już w najbliższą niedzielę. Kibice i sympatycy największych hiszpańskich drużyn na ten mecz czekają cały rok. Święta Wojna wywołuje olbrzymie emocje bez względu na to w jakiej formie znajdują się aktualnie obydwa zespoły. Ostatnie lata to absolutna dominacja Dumy Katalonii. W poprzednim sezonie Barca pokonała Real na Santiago Bernabeu 3:0. Ku zaskoczeniu kibiców w rewanżu na Camp Nou padł zaledwie remis 1:1. W tym sezonie Real gra bardzo przeciętnie i mimo przewagi własnego stadionu znowu to przeciwnicy są faworytami. Niestety Barcelona przystąpi do tego spotkania bez jednego z najlepszych piłkarzy na świecie - Samuela Eto'o, który gdy tylko ma okazję strzela bramki Królewskim. Tym razem będzie musiał go wyręczyć ktoś inny.

Garść statystyk:
Rozegranych spotkań - 231
Zwycięstwa Barcelony - 94
Zwycięstwa Realu - 86
Konfrontacje zakończone remisem - 51
Bramki strzelone przez Barcelone - 396
Bramki strzelone przez Real - 381

Tyle tytułem wstępu. Gorąco zapraszam do dyskusji. Skupiłem się na ogólnikach specjalnie po to, aby pozostawić Wam pole do popisu. Włączę się do dyskusji jak tylko ktoś ją rozpocznie :]

Kilka fotek sprzed roku :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wt 17.10.2006 23:26 przez Mentor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Duch Wt 17.10.2006 23:25

Kilka zdań z mojej strony :P Tak jak pisałeś Gran Derby to wielkie święto futbolu, nie tylko dla kibiców w Hiszpanii. Nawet poczciwi Kanonierzy nie mogą już doczekać się tego starcia :D

No, ale teraz już na poważnie. Mimo tego, że więcej atutów w chwili obecnej posiada Barcelona i na papierze to właśnie ekipa z Katalonii jest faworytem tego meczu to jak wiadomo takie pojedynki mają swoje prawa i praktycznie każdy wynik jest tu możliwy. Na korzyść Królewskich przemawia fakt, że grają na własnym obiekcie i to że Barca w ciągu tygodnia poprzedzającego to spotkania gra dwa ważne spotkania. Sevilla już pokonana, teraz czas na Chelsea. Oczywiście coś więcej będzie można powiedzieć po meczu na Stamford Bridge, ale jeśli podopieczni Rijkarda wygrają wszystkie te arcytrudne spotkania to będę naprawdę pod wielkim wrażeniem.

Tyle z mojej strony (oczywiście w niedzielny wieczór będę za Barcą :P )
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Wt 17.10.2006 23:26

Barca jest zdecydowanym faworytem, pomimo braku Eto'o, który na Real zawsze się podwójnie mobilizował.

Dobrze isę stało, że Real wygrał w LM, po klęsce z getafe - bo przynajmniej jakaś dyskusja będzie.
Jednak Valdes raczej prezentów nie będzie Ruudowi dawał. No i Barca wygra.

Grają na SB, ale to Barca IMHO bedzie przewazać, są zbyt silni,
Więcej bedzie mozna powiedzieć po jutrzejszym klasyku z Cheslea.

duch99 napisał(a):Na korzyść Królewskich przemawia fakt, że grają na własnym obiekcie

ale przeca Niggaz ci podał jakie wyniki padały przed rokiem
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Vianuch Wt 17.10.2006 23:30

Kompletnie nie wiem co wybrać w sondzie. Nie będzie to już taki pogrom jak rok temu - obrone mamy raczej dobrą. Jednak po tym co prezentuje Real - czyli zmienną formę z meczu na mecz nie wiadomo co to będzie :roll: z Blaugraną jest podobnie, forma nie jest jeszcze ustabilizowana, jednak muszę z bólem przyznać, że jak narazie prezentuje się lepiej od Realu.

Myślę jednak, tzn mam nadzieję, że Real zmobilizuje się na ten mecz i po zaciętym, pięknym boju to Blancos zdobędą 3 punkty.
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Wt 17.10.2006 23:32

Jeszcze dwa dni temu nastroje w Madrycie były inne dookoła klubu chodziły plotki o dymisji Capello, dzisiaj po wysokiej wygranej Realu w Lidze Mistrzów, wszystko pewnie sie odwróciło. Znów Real wlał porcje nadzieji w serca kibiców jak to miało miejsce przed pojedynkiem derbowym z Atletico, bardzo dobry wystep w LM, a pozniej kazdy wie co sie stało na SB. Mama nadzieje, ze teraz bedzie podobnie tylko z lepszym skutkiem punktowym dla gości.
Do soboty niewiadomą była takze forma Barcelony, a szczegolnie Ronaldinho. Wszystko przynajmniej do jutra wygląda wprost rewelacyjnie. El CracK Total zagrał najlepszy mecz w sezonie do tego strzelił bramke z rzutu wolnego, wreszcie. Dobra postawa w środku Xaviego i kapitalna forma Bladej Twarzy takze dobrze rokuje. Widaomo nie zagra Czarna Perła i Belletti, nie mozna takze powiedziec kto zagra pivota :arrow: Edmilson, Rafa czy Motta. Osobiście pbstawiam syna Edmila, ale wieksza pewnosc bede miał po jutrzejszym pojedynku. Tylko, zeby sie zadna kontuzja nie przywlekła to bedzie dobrze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mentor Wt 17.10.2006 23:36

Vianuch napisał(a):Kompletnie nie wiem co wybrać w sondzie. Nie będzie to już taki pogrom jak rok temu - obrone mamy raczej dobrą.

Specjalnie dałem aż tyle zróżnicowanych opcji, aby każda znalazł coś dla siebie :P

Obrone macie raczej dobrą? Tylko na papierze. Obrona Realu prezentuje się bardzo słabo i gra właśnie tej formacji najbardziej cieszy mnie w kontekscie zbliżającego się spotkania.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Jarzinho Wt 17.10.2006 23:43

Jesli chodzi o obrone Realu, to Capello znalazł chyab podstawowa 4. Ramos- Canna - Ivan - Carlos. Czyli prawe skrzydło odkryte dla Ronaldinho. Z kolei Cannavaro w lidze gra naprawde ponad przecietnie wiec on powinien byc najtrudniejszym rywalem dla naszych zawodników. Jednak jesli dueta Xavi - Iniesta(mam nadzieje, ze taki bedzie) da rade sobie w drugiej lini i mocniejszym fizycznie, ale sporo wolniejszym Diarra i Emersonem(choc ten to tylko statysta) to obrona bedzie tylko kolejnym imetrami z pilka przy nodze....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mentor Wt 17.10.2006 23:48

Mnie tam nie przekonuje gadanie, że Cannavaro w La Liga gra dobrze a tylko w Lidze Mistrzów źle. Jego forma jest po prostu niestabilna. To nie jest ten sam zawodnik co na Mundialu. Gra o wiele gorzej.

O środek pola nie obawiam się ani trochę. Diarra? Emerson? Nie są oni szczególnym zagrożeniem w ataku a potencjał ofensywny naszych piłkarzy jest na tyle duży, że dadzą sobie z nimi radę.
Obrazek
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Chlopaczek Śr 18.10.2006 1:29

Stawiam w tym meczu na Real.Wcale nie dla odmiany czy zeby byc przekornym.
Licze na to ze buki rownie latwo (chociaz z nimi rzadko jest tak latwo jak chocby wczoraj w LM) co wielu forumowiczow przyjmie iz faworytem jest Barcelona i pokaza to w kursach na to spotkanie.Poczekam sobie jeszcze troszke az kurs na Real wzrosnie (oby) a potem spokojnie sobie ich zagram.Jak z Polska kiedy przyjechala Portugalia ;]

Ryzyko porazki jest calkiem spore i generalnie nie ma co tutaj zbytnio analizowac sily poszczegolnych formacji taktyki czy nawet formy chociaz sa to istotne czynniki.Tylko ze mozna dokonac pieknej analizy a na boisku bedzie to wygladac zupelnie inaczej i czesto wyglada w meczach zespolow o takim potencjale jak tutaj omawiane.
Pisanie o atucie wlasnego boiska po stronie Realu jest dosc banalne.Jakis maly handi to jest ale generalnie roznica jest taka ze jesli Real w tym meczu zagra zle to bedzie wygwizdywany a na Camp Nou socios Barcelony taka postawe Krolweskich skwitowaliby brawami ;]
Real nie ma ustabilizowanej formy i jest to mimo wszystko powazny problem.Ciezko przewidziec jak i co dokladnie zagraja bo z duza doza prawdopodobienstwa wiadomo w co zagraja - w pilke a jesli nie to biada im :P

Capello potrafi wygrywac wazne spotkania wielkie mecze nawet jesli wydaje sie ze wiekszosc atutow jest po stronie rywala.Wlasnie na trenerze Realu opieram przekonanie ze gospodarze pokonaja Barcelone i sadze ze Fabian mnie nie zawiedzie.Wielokrotnie pisalem ze mam go za wielkiego trenera i teraz kolejny raz jest czas by to udowodnil.
Czy udowodni i zmotywuje odpowiednio zespol popierajac to dobra taktyka?Wydaje mi sie ze tak szczegolnie jesli chodzi o taktyke bo tutaj przerasta Franka o glowe a moze i wiecej.Zupelnie inna bajka czy Krolewscy wywiaza sie z tego co im nakresli w szatni przed meczem a co wazniejsze na ile Barcelona pozwoli Realowi realizowac taktyke i grac to co trener im nakazal.Franek nie jest glupi i na pewno postara sie zeby Real nie "zagral swoje" cokolwiek to oznacza w przypadku obecnego Realu.
A jesli moje przypuszczenia sie nie sprawdza to moze przynajmniej wynagrodzi mi to sam mecz bo chyba wszyscy marza o wspanialym widowisku.

Naprzod Real.

Forza Milan.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez fieldy Śr 18.10.2006 13:09

Chlopaczek napisał(a):A jesli moje przypuszczenia sie nie sprawdza to moze przynajmniej wynagrodzi mi to sam mecz bo chyba wszyscy marza o wspanialym widowisku.

tak nam łatwo jest mówić, bo nie jesteśmy bezpośrednio zaangażowaniu uczuciowo :P w ten pojedynek.
Penwie, że wiele osób oczekuje pięknej gry, wydaje mi się jednak, że kibice obu klubów przede wszytskim chcieliby wygranej, nawet kosztem pięknej gry. Wazne aby pokonac rywala, a jak sie uda pokonac po pięknym widowisku, to będzie zajebiscie.

Niech nikt nie psize, że własne boisko to jakiś handicap dla Realu, przed rokiem też miał być ...

Dużo będzie zależeć od dyspozycji dnia. Może się zdażyć Barcie słabszy dzień, jak w meczu z Sevillą, gdzie byli zdecydowanym faworytem, a zagrali wielkie nic. W dodatku nie ma Eto'o. Puyol może odczuwać jakieś skutki urazu. Jednocześnie to Real może mieć swój wielki dzień, wiadomo co potrafią ci piłkarze, Ruud, Robinho, Carlos, Reyes, wystarczy, że trafia na swój dzień ... ale czy trafią ? IMHO nie. Bo Barca im nie pozwoli. [choć niczego nie wykluczam]

Może być zgoła odwrotnie, Barca może mieć swój dzień, a Real powtórzy to co zagrał z getafe - taki scenariusz jest bardziej prawdopodobny.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez kaczy Śr 18.10.2006 14:07

Nie wiem czemu byl zalozony nowy temat i bloknięty tamtem ... aha Niggaz , wszystko jasne !!
Bo tamten treścią był luźno związany z meczem. wszystko jasne :)

Te fotki troche prowokacyjne zapodales , "radosc Barcy" "Rozpacz Realu" .

Chcesz to nie reaguj na mojego posta , ale powiem szczerze ze to dziwne :?
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Śr 18.10.2006 14:15

mogę ja zareagować ?

kaczy napisał(a):Nie wiem czemu byl zalozony nowy temat i bloknięty tamtem ... aha Niggaz , wszystko jasne !!

tu nie chodzi o to, czy to Niggaz, czy kto inny - tam dyskusja się toczyła ... wiadomo w jakis sposób.
jak ktoś zakałda temat to niech sie choć torchę postara.
a tam chyba o tym meczu mówiono najmniej.

kaczy napisał(a):Te fotki troche prowokacyjne zapodales , "radosc Barcy" "Rozpacz Realu"

prowokacyjne ? a kto kazał Realowi w dupe dostać 0:3 ??
wyraxnie Niggaz napisał -że daje fotki sprzed roku, dziwne jakby dał fotki sprzed 4, czy 5 lat.
Barca rozniosła Real wtedy, do dziś pewnie wszyscy pamiętamy te gole, jak Ronnie mija kolejnych piłkarzy Realu i przy słupku piłka ląduje w siatce. jakby Real wygrał to pewnie zdjęcia przedstawiały by rozpacz graczy Barcy i radość Realu.

kaczy napisał(a):ale powiem szczerze ze to dziwne

twój post ? też tak sadzę - chyba chciałes jakąś napinkę rozpocząć, czy już nie można o piłce pogadac bez napinania się ?
ja rozumiem, ze emocje sięgają zenitu, że pewnie jest to najwazniejszy mecz sezonu dla Realu [bo na Camp Nou przegrać to nie wstyd] na SB wypadałoby choć zremisowac; ale dyskutujmy o meczu, a nie o fotkach, które Niggaz zapodał, przecież on ich w Corelu nie edytował.
Taka jest rzeczywistość, Real był na kolanach, przegrał wysoko w fatalnym stylu, Barca wręcz odwrotnie, ja tu niedostrzegam nic dziwnego, fotki odzwierciedlają rzeczywistośc tamtych wydarzeń, tego co działo się na meczu i bezpośrednio po jego zakończeniu.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Riddick Śr 18.10.2006 14:21

No cóż, klasyk jakich mało. Faworytem i to zdecydowanym wydaje się Barca, przemawia za nią..... hmm, wszystko oprócz stadionu :lol: No ale jak to gazety napisały po zwycięstwie Realu nad Stueą Bukareszt: Real znowu królewski :heft: Wydaje się że jedynym co powinno i może przeszkodzić Barcie jest to, że w odstępie 7 dni gra 3 bardzo wyczerpujące spotkania z bardzo wymagającymi rywalami, dodatkowo nie ma Eto'o ale wydaje się że forma Ronniego rośnie, więc i brak Eto'o nie będzie straszny. Z drugiej strony Real, co nam może zaproponować Real? Capello będzie pewnie chciał zabić środek pola, ale czy to się uda? W Juventusie było o tyle dobrze, że obrona grala rewelacyjnie, a tu narazie nie jest aż ta różowo, a i atak w spotkaniach z wymagającymi drużynami jest krótko mówiąc mizerny. No ale nie takie rzeczy się w piłce zdarzały, jeśli Polacy mogą przejść taką metamorfoze i wygrać z Portugalią to dlaczego nie Real z barcą. Miejmy nadzieje że mecz będzie bardzo ciekawy i będzie co oglądać.
Obrazek

GRANDE MILAN
Riddick
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez fieldy Śr 18.10.2006 14:24

Riddick napisał(a):No cóż, klasyk jakich mało. Faworytem i to zdecydowanym wydaje się Barca, przemawia za nią..... hmm, wszystko oprócz stadionu

specjalnie to robisz ? :P
co to za przewaga dla Realu ?
w zeszłym sezonie dostali 0:3 siebie własnie.
Chlopaczek napisał(a):Pisanie o atucie wlasnego boiska po stronie Realu jest dosc banalne.Jakis maly handi to jest ale generalnie roznica jest taka ze jesli Real w tym meczu zagra zle to bedzie wygwizdywany

już to Chłopaczek bardzo trafnie ujął, nie daj Boże - zagra Real piach i zostaną wygwizdani - to raczej handicap dla Barcy
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Riddick Śr 18.10.2006 14:29

Co chcesz fieldy ? Coś trzeba było znaleść po stronie Realu :wink: Później jeszcze wygrają i ktoś by pomyslał, że żadnych szans im nie dawałem. :D
Obrazek

GRANDE MILAN
Riddick
Rezerwowy
Rezerwowy

Następna strona

Powrót do Wracając Do Meritum