Po 4 obejrzenych spotkaniach (Udine:Palermo, Sampa:Inter, Roma:Napoli, Viola:JUVE). Wsparty skrótami zaczynam:
11 kolejki: (nie wiem czy nie miało być w 4:4:2, ale w tej kolejce szukać na siłe 4 obrońce to trochę głópota bo inna gracze w innych formacjach bardziej zasługiwali)
GK-
Frey-Nikt w tej kolejce w tych meczach, które widziałem, nie robił cudów, więc wybrałem Freya, za śwetną paradę w 92 minucie przy strzale Amauriego i za 2 wcześniejsze interwencje (sam na sam z Alexem i wyłapana piłka z pod nóg Amauriego)
OP-
Grygera-Nikt mi się nie rzucił w oczy, a Grygera miał imponującą asystę, przy ekstremalnie ważnym golu
OS-
Legrottaglie-Wzorowo pilnował Gilardino. Był zawsze tuż koło niego, świetny w górnych pojedynkach, zawsze w tempo
OL-
Zambrotta, dobry początek w Milanie więc go wstawiam (co prawda nie jego pozycja tak do końca, ale to szczegół
PS-
Aquilani-Gol, kilka ładnych podań (tu też myślałem nad Palombo)
PS-
Hamsik- bardzo ładny gol na wagę punktu z Romą i świetna 2 połowa
OPP-
Foggia-Gol i bardzo ładna asysta przy golu Pandeva
OPS-
Camoranesi-pokazał jak zwyklę wielkie umiejętności techniczne, był bardzo pracowity i niezwykle mocny w pojedynkach fizycznych. Słowem odwalony kawał dobrej roboty
OPL-
Ronaldinho-bardzo dobry debiut, gdyby partnerzy w ataku grali choć przyzwoicie na 1 asyscie by się nie skończyło
NS-
Di Natale-2 gole i ogrom pięknych zagrań. Wprost fenomenalny
NS-
Zarate-dwa gole w debiucie z czego 2 naprawdę bardzo ładny
Gol kolejki:
Valiani były inne kandydatury (2 trafienie Di Natale, 2 gol Zarate, gol Hamsika) ale on traił nie dość że pięknie, to jeszcze był to gol nieprawdopodbnie ważny i dający sensacyjny wynik
Bohater kolejki:
Di Natale. Oczarował mnie w meczu z Palermo, strzelił dwa gole, miał ogrom indywidualnych akcji, gdzie samym przyjęciem mijał rywala i momentalnie podaniem stwarzał groźne okazje. Występ najwyższej klasy
Drużyna koleki:
Bologna. Takie początek w wykonaniu beniaminka, nie może nie zostać zauważony