Kto awansuje do Premiership

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zajmie pierwsze miejsce w Championship

Stoke
4
29%
Watford
1
7%
WBA
4
29%
Hull
1
7%
Bristol
2
14%
Ktoś Inny
2
14%

Liczba głosów : 14

Kto awansuje do Premiership

Postprzez majer13 Pn 24.03.2008 13:58

Chciałbym poruszyć ten ważny temat ,gdyż jest dla mnie istotne kto będzie grać w przyszłym sezonie w Premiership. Jak wiemy bezpośrednio awansują dwie drużyny ,a pośród drużyn od 3-6 zostaną rozegrane baraże na zasadzie pucharowej. Wydaje się że pierwsza piątka wyprzedza trochę pozostałe drużyny i to między nimi rozegra sie walka o awans. Są to następujące drużyny :

1.Stoke 68pkt
2. Bristol 67pkt
3.Hull 65pkt
4.Watford 65pkt
5.WBA 63pkt

Natomiast o ostatnie miejsce w barażach toczy się zażarta walka i realne szanse na zajęcie tego miejsca ma jeszcze 10 drużyn.

Według mnie bezpośrednio awansuje Stoke i Watford natomiast z baraży zwycięsko wyjdzie Hull ( bardzo bym sobie tego życzył gdyż bardo lubię ten zespól gdyż prowadziłem go z olbrzymimi sukcesami w Fm)
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Wilmore Pn 24.03.2008 14:02

majer13 napisał(a):
Według mnie bezpośrednio awansuje Stoke i Watford natomiast z baraży zwycięsko wyjdzie Hull ( bardzo bym sobie tego życzył gdyż bardo lubię ten zespól gdyż prowadziłem go z olbrzymimi sukcesami w Fm)

A czy to istotne? Żaden z klubów z pierwszej piątki (może poza WBA) nie ma najmniejszych szans, by zaprezentować się przeciętnie w wyższej lidze - z całą sympatią do Hull czy Stoke, to razem z Watford czy Bristolem finansowo czy sportowo odbiegają od PL mocniej, niż Derby. Dlatego właśnie po raz pierwszy od lat nie interesuję się zupełnie Championship - bo nie ma nikogo interesującego na tym froncie, kto mógłby choć odrobinę zamieszać w przyszłym sezonie. Po raz pierwszy też o awans do wyższej ligi tłuką się kluby, które organizacyjnie czy finansowo w najlepszym razie pasują na średniaka Championship.
Awansuje więc najlepszy z najsłabszych. Zapewne Stoke z Watfordem, a z baraży wyjdzie WBA.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez boskigonzo Pn 24.03.2008 15:01

Kto awansuje ... to chyba nieistotne.

Istotne bedzie to co sie bedzie dzialo w tych klubach po awansie. Jesli nie bedzie kasy od wlasciciela, spolki or łotewer to kiepsko to widze.

Zreszta ktore by z tych klubow awansowaly, to juz obstawiam ze w przyszlym sezonie(jesli nie bedzie kasy) to wszystkie 3 spadna
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Loczek Cz 27.03.2008 20:26

Obrazek
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez elcoto Śr 02.04.2008 18:52

Jedynym zespołem, który może powalczyć z powodzeniem o uniknięciem degradacji już po roku od awansu jest West Bromwich Albion. Klub z tradycjami, (okręg West Midlians), grało tu kilku ciekawych zawodników: Robson Hughess 9król strzelców), Kamara, Thopson. 40 latki wiedzą o kim mówię. w Latach 80 w czołówce w tabeli. Teraz trochę słabiej, nie mają strategicnego sponsora, ale kadra jak na druga ligę jest zajebista i podejrzewam że szykują się na Puchar Anglii, ale trochę pechowo trafili bo z Portsmouthem maja znakomite stosunki i pewnie juz przed meczem ustalą która z tych dużyn zagra w finale Pucharu Anglii., jest szansa że Portsmouth to im odpuści ale każgy wynik jest możliwy. A jeśli chodzi o ligę to bawią się w kotka i myszkę, jeśli tylko będą chcieli to awansują bezpośrednio. A skuteczność niesamowita: 78 bramek i szalejący weteran Philips,Słowak Bednar i Szwajcar Gera. Panowie WBA to jest klub który spokojnie może zastąpić inne miernoty zPremiership. Proszę sobie trochę ich meczy pooglądać , przeglądnąć ich ostatnie awanse (było ich trochę w ostatnim 10 leciu). Jak coś napiszcie. idealny zespół na granie, tylko trzeba wiedzieć kiedy postawić , na pewno nie co tydzień, ani dwa. chyba za dużo popisałem. Trzeba Panowie trochę głębiej drążyć temat, a nie tylko jedynka na MU u siebie.
elcoto
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez majer13 Śr 02.04.2008 19:13

elcoto napisał(a):pewnie juz przed meczem ustalą która z tych dużyn zagra w finale Pucharu Anglii.

Anglia to nie Polska i tu się nie ustala przed meczem kto wygra ( awansuje ) :lol: . A tak poza tym jeśli WBA nie znajdzie strategicznego sponsora to spadną bez żadnego gadania :D Ja mam tylko nadzieję że Hull awansuje i będzie walczyć z całych sił o utrzymanie.
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Mickel Śr 02.04.2008 19:50

Soypathon przejdzie :idzze:
Hala Madrid
Mickel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez some1 Wt 29.04.2008 11:10

Pewne awansu jest West Bromwich Albion z czołowym strzelcem Kevinem Philipsem w składzie (pamiętam go z Soton). Bliskie jest Stoke City (1 punktu brakuje). Oba kluby są przy kasie, więc mają szanse się utrzymać w przyszłym sezonie.

W barażach zobaczymy pewnie Hull City z Jay-Jay'em Okocha w składzie. Na pewno zagra Bristol City (spora niespodzianka jak dla mnie), Watford i Crystal Palace z frustratem Neilem Warnockiem na ławce trenerskiej. ;) Szanse mają Wolverhampton, Ipswich i spadkowicz Sheffield Utd z Jamesem Beattie w składzie (chyba 6 mln wydali na niego).

Baraże zapowiadają się ciekawie. Liczę na Hull City. Chciałbym zobaczyć Jay-Jay'a znowu w Premiership. Jakoś zawsze lubiłem tego piłkarza. Co do zespołów ogólnie, mam nadzieję że nie będą tylko dostarczycielami punktów.
"Przetnijcie moją skórę, a zobaczycie czerwoną krew Liverpoolu."

Obrazek
some1
Skład C
Skład C

Postprzez majer13 N 11.05.2008 18:59

Bliżej awansu po pierwszych meczach barażowych są zespoły Hull i Bristol City.

Ta pierwsza drużyna dość niespodziewanie pokonała na wyjeździe Watfford ,zaś pierwsza również na wyjeździe Crystal Palace 1:2
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Powrót do Wracając Do Meritum