Mercato Nerrazzurich!

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Mercato Nerrazzurich!

Postprzez Diamen23 So 10.12.2005 22:38

Skoro jakiś tam Milan ma swój temat o transferach to i Inter nie będzie gorszy :wink: . A tak poważnie:
Zapraszam do dyskusji na temat plotek , dokonanych transferów i zwykłych bajek wymyślonych przez dziennikarzy Faktu. Zebrałem tu jak narazie trochę plotek transferowych związanych z Interem:
Obrońcy:
Maxwell (Ajax) , Heitinga (Ajax) , Chivu (Roma) , Kleber (Santos) , Cassetti (Lecce), Trabelsi (Ajax) , Grosso (Palermo) , Malouda (Lyon) , Vanden Borre ,(Anderlecht) , Maduro (Ajax)
Pomocnicy:
Sneijder (Ajax) , De Jong (Ajax) , Pienaar (Ajax) , Cesar (Lazio) , Ze Roberto (Bayern) , Ballack (Bayern) , Nelson (Benfica) , Marchionni (Parma) , Giggs (Man.U.) , Sergio Aguero (Indepediente) , Ledesma (Lecce) , Volpi (Sampdoria) Kewell (Liverpool) ,
Napastnicy:
Vucinic (Lecce) , Tavano (Empoli) , Ronaldo (Real M.) , Rafael Sobis (Internacional (Brazylia)) , Cisse (Liverpool) , Bojinov (Fiorentina) , Inzaghi (Lazio) , Esposito (Cagliari)

Zawodnicy , którzy mogą odejść:
Toldo (Benfica , Fiorentina) , J.Cruz (Roma) , Recoba (Sampdoria , Stuttgart , Valencia) , Veron(powrót do Argentyny) , Burdisso (powrót do Argentyny, Fiorentina) , Kily Gonzales (powrót do Argentyny) , Ze Maria (Sao Paolo)

Oczywiście nie wypisałem wszystkich (m.in. tych zupełnie odjechanych :roll: ) , ale te ważniejsze napewno powyżej są.
Jeśli o któryś zapomniałem proszę uprzejmie mnie o tym informować , a ja poprzez Edit będę uzupełniał. :twisted:
A teraz już tylko:
Obrazek
oczywiście zapraszam także kibiców Milanu i Juve.

Transfery dokonane:(do Interu)
-Obinna (Chievo)
-Maicon (Monaco)
-Maxwell (do końca sezonu na wypożyczeniu w Empoli)(Ajax)
-Cesar (Lazio)
Transfery dokonane:(z Interu)
-C.Zanetti (Juventus)
Ostatnio edytowano Wt 31.01.2006 21:55 przez Diamen23, łącznie edytowano 48 razy
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Tardelli So 10.12.2005 23:41

Wszystko dobrzy gracze. Prawie połowa to zawodnicy Ajaxu. Napastników raczej Interowi nie potrzeba, jeżeli już to Obinna, który jest bardzo młody (18 ) i ma perspektywy. Przydałby się Chivu, Evra albo Maxwell. Rumun raczej nie przyjdzie, bo Roma ma zakaz mercato. Pomoc Inter też ma silną, a szczególnie środek. Ze Roberto na lewą flankę to niezły pomysł.
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez BartekTS So 10.12.2005 23:52

No no Diamen Super temat sam miałem załozyc bo "Mercato Rossonerich" juz jest.

Piszcie jakies ciekawe Informacje, tylko nieploty z kosmosu.

A żeby nieodbiec od tematu Veron powiedział, że Estudianstes La Plata ponoć juz złożyli oferte JSV.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BartekTS
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: Mercato Nerrazzurich!

Postprzez Kaka_ACM N 11.12.2005 0:04

Diamen23 napisał(a):Skoro jakiś tam Milan

Ej no...kuzynie, bo sie pogniewamy :wink:

Ostatnie lata to ogromne przeinwestowanie pieniędzy przez pana Morattiego, co zresztą nie przyniosło upragnionych sukcesów.
Więc teraz pozostaje odpowiednio gospodarować gotowke, by nie skończylo sie to tragicznie.
Na rynku transferowym będzie kilku wolnych piłkarzy (o dużych umiejętnościach) więc tutaj Inter powinien szukać szansy.

Maxwell - piłkarz ma ogromne możliwości, niestety zdrowie Mu ostatnio nie dopisywało. W pełni zdrowy byłby dużym wzmocnieniem, dla kulejacej lewej flanki Nerroazuruch.
Cesar - no chwila przymierzany jest do Interu, dobry znajomy MISTERA,
może będzie lekarstwem na lewa strone pomocy. Piłkarz nienajmłodszy-
więc jak nie przyjdzie zimą to kiedy..?!
Pomocnicy w/w - w Interze nie ma zdecydowanego lidera drugiej lini, Misza Ballack jak najbardziej nadawałby sie do tej roli. Szanse są niewielkie - ale kto wie.?!
Napastnicy - potencjał napastników Interu nie jest w pełni wykorzystany, maają naprawde niezły atak, lecz z formą bywa rożnie.
Nieco ponizej oczekiwań gra Martins. Z pewnościa po sezonie Inter opuści Cruz, Recoba. Więc możnaby spróbować wschodzącą gwiazde Nigeryjskiej piłki Obinne, czy też obytego z calcio Di Vaio.
Silniejsi od zazdrości, pecha i niesprawiedliowości..
Forza Milan !
Kaka_ACM
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Zico_FCI N 11.12.2005 0:24

No dodałbym jeszcze do napastników Cassano i do obrońców Grosso. Jeśli chodzi o najbliższe okienko to Inter powinien pozyskać lewego obrońce (Grosso właśnie) i jakiegoś napastnika.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez vieris N 11.12.2005 1:21

Zico_FCI napisał(a):Inter powinien pozyskać lewego obrońce (Grosso właśnie) i jakiegoś napastnika.

A moiom zdaniem INTER powinien pozyskać A Cola a wiadomo dla INTERU nie ma żeczy nierealnych Cole jest najlepszym na swiecie na te pozycje a jak wiadomo W Arsenalu nie jest mu za dobrze więc INTER musi wyjść z konkretna ofertą i p krzyku :wink: :lol:
A jeśli chodzi o napastnika to tez mierze wysoko Thiery Henry tu już jest większy problem ale też nie niewykonalny konkretna oferta i było by git
a jeśli by się nie udało go pozyskac to jakiegoś Włocha a wiadomo że na fali jest teraz Toni w ostateczności mozna sprowadzić największą gwiazde światowych boisk Grzegorza Rasiaka vel "DREWNO" :D :wink:
Obrazek
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Pepino Prisco
vieris
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Diamen23 N 11.12.2005 10:12

Kaka_ACM napisał(a):Cesar

:hardkor2:
Nie jestem przekonany co do tego szmaciarza. To już wolę na lewą flankę Ze Roberto (który chyba ma tyle samo lat). Oczywiście marzyłby mi się Vicente , ale to już jest mało realne :cry: .
Na ataku jako 3/4 (może nawet 1) napastnika widziałbym Jeffersona Farfana :roll: . Niezły zawodnik , który wymiata w PSV. Szkoda , że nic nie słychać o jego transferze. :cry:

1WP//maestro
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sero N 11.12.2005 10:53

Kaka_ACM napisał(a):Cesar

:cegła:

Diamen23 napisał(a):To już wolę na lewą flankę Ze Roberto (który chyba ma tyle samo lat). Oczywiście marzyłby mi się Vicente , ale to już jest mało realne .

Z tego co ostatnio słyszałem to Vicente miał iść do Barcy. Poza tym wiesz jak Hiszpanie się u nas sprawdzają :roll: Ze Roberto chyba podpisze nowy kontrakt i zostanie w Bayernie.

W zimowym oknie Inter powinien dokupić z dwóch piłkarzy i było by git. Niestety mówi się , że mamy największe szanse na Cassano :? zgoda ostatnio pokazał , że jest zawodnikiem nieprzeciętnym , ale co to dało Romie , która ma lepszy skład niż na 9. miejsce. Zobaczycie odejdzie Cassano poprawi się atmosfera i wyniki same przyjdą ... dlatego nie chce go w Interze.

Zico_FCI napisał(a):Jeśli chodzi o najbliższe okienko to Inter powinien pozyskać lewego obrońce (Grosso właśnie) i jakiegoś napastnika.

I to powinien być cel nr1 :!: Grosso napewno jest lepszy niż Favalli i Wome razem wzięci :smoke:

Kaka_ACM napisał(a):Pomocnicy w/w - w Interze nie ma zdecydowanego lidera drugiej lini, Misza Ballack jak najbardziej nadawałby sie do tej roli. Szanse są niewielkie - ale kto wie.?!

A Veron :?:
Co do Ballacka to daje małe szanse. Wiadomo Real albo MU najbardziej angażują się w walke o Niemca. Trzeba o nim chyba zapomnieć :roll:
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Żniwiarze Umysłów-HUNTER- N 11.12.2005 12:25

Co do srodkowych pomocników to słyszałem, ze C.Zanetti po sezonie odejdzie a na jego miejsce wskoczy Sergio Volpi z Sampdori.
Po zakonczeniu sezonu Volpiemu konczy sie kontrakt (Zanettiemu zreszta tez) i nawet nie bedziecie musieli nic za niego płacic a zawodnik dosc ciekawy dobrze strzela z dystansu oraz z rzutów wolnych pozatym jest to taki defensywny rozgrywajacy cos jak Pirlo minus to wiek choc nie koniecznie ma 31 lat wiec dwa sezony moze pograc jeszcze na wysokim poziomie.

Nawet bym go chetnie w Milanie zobaczył :wink:
Forza Milan :mrgreen:
Obrazek
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Postprzez Sero N 11.12.2005 12:29

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- napisał(a):Co do srodkowych pomocników to słyszałem, ze C.Zanetti po sezonie odejdzie a na jego miejsce wskoczy Sergio Volpi z Sampdori.

Co ciekawsze Hunter , w PN napisali , że C.Zanetti odejdzie do Juve , a w jego miejsce miałby zostać sprowadzony ... Roy Keane :lol: ale to napewno plota na mase i chyba nikt w to nie wierzy :P
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Sero Pn 12.12.2005 18:02

Cassano i Maxwell coraz bliżej Mediolanu?
W dzisiejszej La Gazetta dello Sport można przeczytać, że bezpośrednim rywalem Interu w wyścigu po Antonio Cassano będzie Real Madryt. Królewscy już ponoć złożyli Romie ofertę w wysokości 7 milionów euro, jendak nie wiadomo czy zostanie ona zaakceptowana, ponieważ Massimo Moratti również chce mieć u siebie młodego Włocha i zamierza przebić propozycję Realu.

Drugim zawodnikiem, którym Nerazzurri bardzo się interesują, jest lewy obrońca Ajaxu, Maxwell. W tej sprawie, jak twierdzą dziennikarze, również widać postępy i niewykluczone, że następnym pracodawcą Brazylijczyka, który nie może narzekać na brak ofert z najsilniejszych klubów świata, będzie właśnie nasz Inter.

Jeśli już nie Grosso to przynajmniej Maxwell :roll: też jest dobry i w Interze powinien sobie poradzić. Niestety coraz bliżej nas jest Cassano ... i do tego pewnie nie mała kasa za niego :?

Ledwo skończyły się derby , a już zapowiada się kolejny pojedynek ... o Chivu. Jak widać media łączą kolejnych obrońców z Interem , a więc do kompletu jeszcze Nelson - prawy obrońca Benfiki , który ma wpisaną klauzule ... 25 mln euro :boruta: jeśli Lizbończycy nie zejdą z tej kwoty to raczej nie ma co myśleć o Brazylijczyku :roll: Zresztą mamy El Capitano jeszcze przynajmniej na 6 lat 8)
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Diamen23 Pn 12.12.2005 18:09

Serek napisał(a):Cassano i Maxwell coraz bliżej Mediolanu?
W dzisiejszej La Gazetta dello Sport można przeczytać, że bezpośrednim rywalem Interu w wyścigu po Antonio Cassano będzie Real Madryt. Królewscy już ponoć złożyli Romie ofertę w wysokości 7 milionów euro, jendak nie wiadomo czy zostanie ona zaakceptowana, ponieważ Massimo Moratti również chce mieć u siebie młodego Włocha i zamierza przebić propozycję Realu.

Drugim zawodnikiem, którym Nerazzurri bardzo się interesują, jest lewy obrońca Ajaxu, Maxwell. W tej sprawie, jak twierdzą dziennikarze, również widać postępy i niewykluczone, że następnym pracodawcą Brazylijczyka, który nie może narzekać na brak ofert z najsilniejszych klubów świata, będzie właśnie nasz Inter.

Mieszane uczucia :roll: . Pierwszy raz chce żeby Real wygrał wyścig po jakiegoś zawodnika.
Co do Maxwella to mój faworyt na lewą stronę do Interu. Jest szybki , gra ofensywnie i ciągle jest jeszcze młody. Na wiele lat stanowiłby pewnie o sile Niebiesko-czarnych. (może stałby się kiedyś nowym El Capitano?).
Nelson zrobił na mnie wrażenie podczas meczu Benfici z Man.U. , niezły zawodnik. Bardzo bym się cieszył gdyby przyszedł. Tylko ta klauzula odstępnego :shock: . Mam nadzieję , że portugalczycy trochę opuszczą cenę. :wink:
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Diamen23 Śr 14.12.2005 18:51

Marchionni w Interze? Obrazek
intermediolan.com napisał(a):Jak podają włoskie media, Inter Mediolan znów interesuje się skrzydłowym AC Parmy - Marco Marchionnim. Młody piłkarz Parmy jest obserwowany przez Inter od conajmniej dwóch sezonów, jednak jak narazie Nerazzurri nie zdecydowali się sprowadzić go na San Siro.

Piłkarz nie zdecydował się podpisać nowej umowy z klubem i będzie dostępny w czerwcu jako wolny zawodnik, co bardzo odpowiada Interowi.

Kolejna plota. Nie miałbym nic przeciwko , bo ten zawodnik już od dłuższego czasu prezentuje równą formę. Jest też Włochem , co napewno da mu dużą przewagę nad innymi konkurentami (Nelsonem np.). A co najważniejsze pod koniec sezonu jego kontrakt wygaśnie i będzie mógł przyjść za darmo.
Widać Inter robi porządki przed wprowadzeniem przepisu o limicie obcokrajowców w kadrach włoskich zespołów.
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Diamen23 So 17.12.2005 10:06

Obrazek Maicon u nas?

Kilka stron internetowych piszę , że Inter zaklepał już młodego Brazylijczyka , Maicona. Piłkarz po transferze do Europy (z Cruzeiro) spisuje się całkiem nieźle , a kwota ew. transferu wynosi jakieś 2 mln funtów (przyszedłby po sezonie). Myślę , że jeśli by do nas przyszedł , to i bliżej transferu będzie Evra. :roll:
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Babel So 17.12.2005 10:35

Maicon to napewno solidny zawodnik.Zapadła mi w pamiec jego swietna gra na ostatnim Copa America.Wiadomo ze J.Zanetti ma juz swoje lata i trzeba szukac mu zmiennika gdyż Ze Maria dla mnie jest raczej prawym pomocnikiem niz obrońca, i ogólnie gra nie równo.
Lecz ja jestem zwolennikiem innej taktyki transferowej.Nieco profilaktycznie trzeba sciagac Włochów, bo jak wprowadza ten słynny przepis o ilosci piłkarzy włoskich w klubach znow podczas jednego mercato trzeba bedzie zmienic poł druzyny.Wiec akurat na prawej obronie widziałbym Bonere(ktory raczej wyladuje w Violi), nie obraziłbym sie jakby przyszedł Zaccardo.Na druga strone obrony przydałby sie Grosso, moze Diana jako pomocnik.Dobrym posunieciem moze być sprowadzenie Marchionniego.Inter słynnie z dobrej Primavery wiec trzeba tym zawodniką stwarzac szanse zeby grali w pierwszym zespole: Dellafiore, Marino, Andreolli, Momente, Pasquale(ktory jes wypozyczony do Parmy).Widac juz pewne zmiany ze Inter stara sie nie kupowac wszystkich jednosezonowych gwiazdek, ale nadal trafiaja sie zawodnicy którzy nie spaełniaja pokładanych nadzieji.Ja osobiscie wiecej spodziewałem sie po Wome.Pamietałem go jako kapitana druzyny Kamerunu który zdobył złoto na olimpiadzie, ale w zasadzie nie gra fatalnie ale liczyłem ze wygryzie Favalliego który uznawany był za najsłabsze ogniwo w druzynie nerazzurrich.Czy nie lepiej było by dac szanse Givanniemu Pasqualowi?
Trzeba wyciagnac wnioski i przmyslec strategie działania która spowoduje ze Inter nie bedzie musiał co sezon wydawc grubych milionów $
FORZA INTER
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Następna strona

Powrót do Wracając Do Meritum