pomozcie mi

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

pomozcie mi

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 17:42

witam potrzebuje pomocy
mam 18 lat nigdy nie gralem w pilke w zadnym klubie ani nie trenowalem doradzcie mi co mam zrobic zeby chocby najslabszy b-klasowy klub chcial miec mnie w swoich szeregach chcialbym grac w lidze nie chodzi mi o wielka kariere tylko robienie to czego lubie moje problemy sa takie ze nie umiem korzystac z lewej nogi i mam bardzo slaba sile strzalu nie wspominajac o kondycji ale z tym nie ma problemu jest coraz lepiej codziennie biegam:) prosze pomozcie mi co mam zrobic w kierunku zwiekszenia sily strzalu i umiejetnosci grania lewa noga
co do mojego grania w klubie jesli jakis bedzie mnie chcial wiem ze nie zagram od razu ale jestem cierpliwy i moge dlugo trenowac z nimi zeby w koncu dostac szanse czekam na porady i pozdrawiam
Obrazek

"Ciężko jest lekko żyć..."
prawiehenry
Skład B
Skład B

Re: pomozcie mi

Postprzez Wilmore N 06.06.2010 17:53

Jak na osobę bez lewej nogi znalazłeś świetny nick. :lol:
Na lewą nogę na początek treningi z kortówką - wszędzie w Polsce są bramki na murach kredą wyrysowane z podzielonymi sektorami - na początek wyrysuj linijkę, czyli kilka sektorów w poziomie i spróbuj trenować w ten sposób nogę - kopiąc w wybrane przez siebie sektory (czasy dzieciństwa :lol: ). Później przejdziesz na bramkę, czyli prostokąt podzielony na 9 sektorów po trzy w rzędzie i znów trenujesz - po opanowaniu kortówki będzie Ci łatwiej z futbolówką, przynajmniej jeśli chodzi o kontrolę piłki przy nodze, bo strzały to inna bajka. W ten sposób wyćwiczysz koordynację oko-noga. Wtedy możesz popracować nad panowaniem nad piłką w biegu.
Siła strzałów? Na siłowni treningi na łydki i uda, kopiesz piłkę do bramki ile się da i dojdziesz do tego, czego chcesz.
W wieku 18 lat jednak masz potworne braki, skoro nigdy nie trenowałeś, więc nie spodziewaj się specjalnych zmian w tych elementach, o których mówisz, jeśli oczywiście chodzi o poziom profesjonalny - wrażenie na kumplach możesz zrobić i po tygodniu sensownych treningów.
Klub? Telefon do ręki i dzwonisz do wszystkich klubów, do których mógłbyś te parę razy w tygodniu dojeżdżać na treningi. Telemarketing to najlepsza sprawa dla B klasy. :wink:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Chlopaczek N 06.06.2010 17:56

Gdybys mial kilka lat mniej to bym Ci doradzil zebys sie zapisal do szkolki Barcelony i poczekal az przyjda niegodziwcy z Arsenalu i Cie porwa. Na to juz jednak za pozno. Zwiekszaj zatem swoja mase miesniowa - strzelam ze miesnie brzucha i nog sa tu kluczowe - jak najczesciej operuj lewa noga i jak najmniej siedz przy komputerze i tv (pomijajac oczywiscie okresy gdy mamy MS jak teraz oraz LM i kolejki ligowe). Uwazaj takze na dziewczyny one swoja wulgarna cielesnoscia potrafia skutecznie odciagnac od pilki nawet najwiekszych pasjonatow tego sportu.

Powodzenia!
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 18:01

no dzieki dzieki spodziewalem sie raczej krytyki ze jestem juz za stary na powazne granie:) jak mowilem nie chodzi mi o wielka kariere tylko robienie to czego kocham a kiedys nie mialem mozliwosci ale to nie jest juz istotne dla mnie nie liczy sie szpan przed kolegami tylko gra z zespolem ale myslisz ze mialbym szanse na gre w b-klasie oczywiscie po uporaniu sie z moimi slabosciami?
a jesli chodzi o nick to bardzo lubie Henry'ego taki zbieg okolicznosci jesli chodzi o lewa noge:P
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Postprzez Wilmore N 06.06.2010 18:03

myslisz ze mialbym szanse na gre w b-klasie oczywiscie po uporaniu sie z moimi slabosciami?

Nie mam pojęcia. I nikt, kto Cię nie widział na oczy, tego pojęcia mieć nie będzie.
B-klasa to zazwyczaj banda zapaleńców z mordem w oczach, często w zespołach nie ma nawet zmienników, idź, poszukaj, może się ktoś Tobą zainteresuje. To nic nie kosztuje, a frajda może być wielka. Na poziom B klasy to wystarczy mieć jedną nogę i siłę do skakania, więc dużo biegaj.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 18:07

jestem kibicem jednego z klubow b-klasy i wiem ze tam nie mialbym najmniejszych szans ale jest taki klubik w innej miejscowosci calkiem niedaleko i tam moglbym sprobowac myslisz ze gdybym popracowal nad miesniami (w celu mocniejszego strzalu) i nad kondycja to juz w klubie moglbym dopracowac lewa noge?
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Postprzez Wilmore N 06.06.2010 18:12

Wszędzie możesz dopracować lewą nogę.
Zastanawia mnie tylko, jak słaby musisz być, skoro nie masz szans na grę w jakimś klubie w B-Klasie. ;) Chyba że jest tam pełna kadra, czy to jakaś masońska ekipa. :wink:
Jak pisałem - do B klasy to się nadaje każdy, byleby miał jedną nogę do kopania i oczy do wyszukiwania rywali na boisku. Tak naprawdę teraz masz zapał, jak Ci w Bklasie wyjedzie jakiś 40 letni ojciec kosą w piszczel, to zobaczysz sam, na ile Cię stać. ;) Potrzeba tylko chęci.
Powodzenia.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 18:15

moze dlatego mi sie tak wydaje ze wszyscy co tam graja sa lepsi ode mnie bo gram z nimi na podworku juz od dawna i zawsze byli lepsi znam ich wszystkich to mloda druzyna 25 lat max i do tego o wlos i awansowaliby do a-klasy w tym sezonie
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 18:24

aa no i nie jest to moala druzynka grubo ponad 20 osob wszyscy na rownym poziomie moglbym tam isc ale na lawke bym sie nie lapal a jak pojde do slabszego klubu moglbym sie troche ograc nawet jakbym dostawal szanse gry przez tylko 20 minut w mojej sytuacji wyjscie na boisko byloby przydatne:)
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 18:59

heh tyle osob czyta a nikt nie podpowie? prosze was jak mozecie to pomozcie mi:)
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Postprzez kaczy N 06.06.2010 19:23

Nie chcę Cię martwić, ale takie osoby jak ty lubią być podłapywane przez lokalnych wyjadaczy.

Jeśli naprawdę jest tak jak piszesz, proponuje załapać się do drużyny z zakładówki lub innej amatorskiej ligi w okolicy. Wygląda to mniej więcej tak że spotykacie się w przyjaznym gronie 2 razy w tygodniu dzielicie się na 2 teamy i gracie gierę, a w Niedziele na wzór brytyjskich 'Sunday league' gracie mecze ligowe przeciwko innym drużyną.

Pozdrawiam i wytrwałości życzę. "Śpiewać każdy może ... "
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rezus N 06.06.2010 19:31

kaczy napisał(a):innym drużyną

Mam takie pytanie do osób zorientowanych, oby, - czy taka forma jest poprawna :?: Strasznie się wkurwiam jak widzę takie "twory".

E:
Cris7 napisał(a):Nie jest. Ale skoro nie byłeś pewny, to czemu się wkurwiasz?

Byłem praktycznie przekonany, jeszcze tylko musiałem to potwierdzić.
Ostatnio edytowano N 06.06.2010 19:42 przez Rezus, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Cris7 N 06.06.2010 19:33

Nie jest. Ale skoro nie byłeś pewny, to czemu się wkurwiasz?

Co do tematu, to w większych miastach są ligi szóstek, sam w takiej gram i sobie chwalę.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Tardelli N 06.06.2010 19:37

Heh, wiesz Dario Hubner w Twoim wieku też zaczął pogrywać amatorsko w drużynie z końca łańcucha pokarmowego włoskiego calcio. Skończył grając z takimi tuzami jak Baggio i tytułem króla strzelców Serie A. Amauri czy Victor Valdes też późno zabrali się za grę. Parę przypadków by się jeszcze znalazło.

Co do Twoich słabości. Lewą nogę trenuj w najprostszy możliwy sposób - przez jakiś czas graj tylko nią. Nie raz skiksujesz, ale po jakimś czasie na pewno odnotujesz poprawę. Nie musisz być od razu obunożny, ważne żebyś umiał sytuacyjnie podać i uderzyć. Co do siły uderzenia możesz skorzystać z rad kolegów. Ja jednak dodam, że i tak najważniejsza jest precyzja. Brak techniki uderzenia często uniemożliwia skorzystanie z siły. Najlepiej jest mieć i to i to, jak Batistuta. :mrgreen: Tyle moich rad. Powodzenia w realizacji planów.

PS. Napisz na jakiej grasz/chcesz grać pozycji? :wink:
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez prawiehenry N 06.06.2010 22:23

u mnie w miescie jest liga szostek ale niema zainteresowania
a lewa noga podac to podam ale strzal to jakas porazka jest poprostu nie umiem stac na prawej nodze mysle ze wiecie o co chodzi:) pomoc lub obrona napewno nie bramkarz tak naprawde musialbym sie sprawdzic i jakbym byl juz w jakims klubie moglby tez trener cos podpowiedziec gdzie mnie najlepiej widzi

Tardelli a czemu pytales o pozycje?
Obrazek

prawiehenry
Skład B
Skład B

Następna strona

Powrót do Wracając Do Meritum