Remixowanie piosenek

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Remixowanie piosenek

Postprzez Rumeczek So 01.10.2005 17:57

Nie wiem czy jest taki temat, gdy szukałem nic nie znalazłem :P

A więc... ostatnio kumpel mówił mi o tym, że zremixował jakiś kawałek. Opowiedział mi o tym, że zremixował go na kompie jakimś programem do Remixowania mp3. Bardzo mi się to spodobało i teraz sam chcialbym spróbować sił w tym "sporcie" :) .

Znam tlyko prog. który sie nazywa COOL EDIT PRO, lecz zabardzo nie wiem jak sie nim posługiwać. Jeżeli ktoś znałby jakiś tutorial do tego programu albo jakąś dobrą alternatywe dla tego programu to prosiłbym o umieszczenie swoich spostrzeżeń w tym temacie :).

A wogóle to co sądzicie o remixowaniu mp3 ?

W tym temacie możecie sie wypowiedzieć.

Pozdrawiam
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez PiDi Śr 05.10.2005 14:45

Remixowanie piosenek to nie jest żadna nowość. Ostatnio podobają mi się mixowane nuty, które reklamują zwierzaczki...Potem jest to jako dzwonek i takie tam, np.Crazy Frog, Sweety, Schizofredka...Dużo takich "stworków" ma Jamba i to one wyrabiają na takim mixie własną sławę. Poza tym o mixowaniu sam wiele nie wiem, a COOL EDIT PRO rzeczywiście do posługiwania się najłatwiejszy nie jest.
PS Pozdro 4 all, gdyż jestem tu nowy... :wink:
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez harni7 Wt 24.01.2006 11:27

Ja miałem też się zająć kiedyś dyskoteką. Futbolowa dobry pomysł tylko, że ja miałem trochę łatwiej bo ja i kumple jesteśmy ekipą break dance i wywijaliśmy załatwiliśmy DJ z jakiegoś dużego miasta. I było dobrze. Aha Roomeczek jeżeli chcesz bardzo dobrą dyskotekę to postaraj się o jakieś efekty jak dasz rade - bańki, mgły czy tam dym, Kula dyskotekowe,itp. Wiem, że to nie najmniejsza kasa ale u nas nie było z tym problemu bo wiekszosć chłopców ma efektów, wogóle nasza szkoła ogólnie żyje muzą.Wszyscy noszą szpecące ciuchy itp. Każdy ma jaka chce fryzure i wiele innych których zazwyczaj nie można robić w szkołach.

POZDRO FOR ALL
EDIT
O KURDE NIE TEN TEMAT,PROSZĘ O PRZENIEŚIENIE DO JAKIEGOŚ TEMATU O ZORGANIZOWANIU DYSKOTEK, TEŻ TEMAT Roomeczka.
w zasadzie nie rozmawialismy , ale ciesze sie z tego bo harni prezentuje sobą mizerny poziom. Ranga nabijacza mówi wszystko (i KJ nie broń go teraz jak powiedział , że woli ciebie)
harni7
Żenujący nabijacz :/

Powrót do Wracając Do Meritum