Scudetto 2006\2007

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto ?

Ankieta wygasła Wt 11.07.2006 9:08

Inter Mediolan
7
29%
AC Milan
6
25%
AS Roma
2
8%
Juventus Turyn
5
21%
Fiorentina
3
13%
Inna ?
1
4%

Liczba głosów : 24

Postprzez goofii Wt 22.08.2006 22:32

Martin Pellegrino ... nie pisalem ze brakuje charaktoeru tylko atmosfery w zespole ... znaczy przynajmniej od dawna sie mowilo ze szatnia Interu nie stanowi monolitu i takie typu sprawy ... ale masz racje ze narazie nikt z nas nie wiem co przyniesie nowy sezon.

Co do samego skladu obydwu zespolow to mimo ze Inter ma zawodnikow o wiele bardziej medialnych i znanych w Europie to tweirdze ze umiejetnosciami zawodnicy Romy nie odbiegaja od swoich odpowiednikow i Interze . Mozna dokonac nawet porownania poszczegolnych pozycji :

Bramkarze
Doni ma za soba udany sezon, mozna nawet go nazwac odkryciem zeszlego sezonu jesli chodzi o ta pozycje :wink: ( obok Amelii ) :arrow: Toldo natomiast to nie jest to samo co bylo kiedys :roll:
Werdykt : Remis z lekkim wskazaniem na Rome

Prawy obronca :
Starzy wyjadacze w obydwu zespolach graja na tych pozycjach i mysle ze ich umiejetnosci sa zblizone. Ona zespoly maja takze niezlych zmiennikow na te pozycje bo Maicon jak i Casetti to slabiakow nie naleza
Werdykt : Totalny remis

Para srodkowych obroncow
W obydwu zespolach mozna by powiedziec klasa swiatowa :P Mimo wiekszego doswiadczenia po stronie zawodnikow z Mediolanu obie pary defensorow sa rownie skuteczne w odbiorze pilki. Dodac nalezy ze duet z Romy nalezy do najbardziej perspektywicznych na swiecie 8)
Werdykt : Totalny Remis

Lewy obronca
No tu trzeba obiektywnie stwierdzic ze Cufre w porownaniu z Grosso wypada slabo :roll: Jeszcze w defensywnie Cufre doruwnuje Fabio .... no ale w ofensywie wiadomo :roll:
Werdykt : Przewaga Inetru

W dalszej ocenie pojawia sie problem bo oba zesply graja roznymi taktykami ale sprobuje :wink:

Lewa Pomoc
Tu moge z czystym sumieniem stwierdzic ze Mancini jest zdecydowanie lepszym skrzydlowym niz Stankovic ... swiadczy o tym nawet zainteresowanie Interu tym zawodnikiem :wink:
Werdykt : Przewaga Romy

Srodek Pomocy
W obu zespolach wystepuja jakze dwie rozne pary zawodnikow. w Romie para Pizzaro - De Rossi. Dwojka zawodnikow kreatywnych, dysponujacych znakomitym przegladem pola. Natomiast w Interze dwojka defensywnych pomocnikow potrafiacyhc sie wlaczyc do akcji ofensywnej ale glownie skupiajacych sie na rozbijaniu ataku rywali. Takze inni zawodnicy mogacy wystepowac na tych pozycjach w Romie (Perrotta czy Aquilani) przewyzszaja zawodnikow Interu (Dacourt)
Werdykt : Lekka przewaga Romy

Prawa pomoc
Pozycja ktora w Romie jest doysc slabo obsadzona, Taddei to narazie nie jest zawodnik europejskiego formatu. Nawet majac w perspektywie transfer Esposito raczej ciezko bedzie dorownac poziomowi jaki prezentuje Figo na prawym skrzydle
Werdykt: Przewaga Inetru

Atak
Para Adriano - Ibra wspomogana z lawki przez Crespo czy Cruza na papierze wyglada mocno , ale biorac pod uwage to co prezentowala szczegolnie pierwsza dwojka to trzeba ostudzi swoj zachwyt. Roma ze swojej strony przeciwstawia fenomen Tottiego, solidnego Mido oraz wybitnego strzelca Montelle ale niestety dopiero powracajcego do zdrowia :roll: Sily moze wyrownac takze bliski transfer Vucinica 8)
Werdykt : Lekka przewaga Interu

Tak wiec nawet na papierze Roma wyglada rownie mocno jak Inter :twisted: ... a ze nie sa az tak medialni to tez moze byc wina braku sukcesow na arenie miedzynarodowej w ostatnich latach ... ale spokojnie jeszcze bedzie o nich glosno 8)
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Sero Wt 22.08.2006 23:16

Goofi, ale to Twoim zdaniem ;)

Już nie będe pisał dlaczego, ale tylko porównam moim :]

Bramka - Toldo\J.Cesar - Doni 1-0
Prawa Obrona - J.Zanetti - Panucci 1-0
Środek - Samuel-Cordoba\Matrix - Chivu-Mexes 1-1
Lewa obrona - Grosso - Cufre 1-0
Prawa pomoc - Figo - Taddei 1-0
środek - Vieira-Cambiasso - Perrotta-De Rossi-Pizarro 1-1
lewa pomoc - Stankovic - Mancini 0-1
atak - Adriano-Zlatan\Crespo - Mido\Montella-Totti 1-0

7-3 dla Interu :P

Zobaczymy w trakcie sezonu kto miał racje :]

FORZA INTER
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Martin Pellegrino Wt 22.08.2006 23:57

goofii napisał(a):nie pisalem ze brakuje charaktoeru tylko atmosfery w zespole

OK... o charakterze pisał dziecol...

Co do Twoich porównań... wyjdź z ciała romanisty, albo spójrz na swoje oceny bardziej obiektywnie... potem mogę o nich porozmawiać. Bo pisanie, że Zanetti = Panucci... żenada
Obrazek
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez goofii Śr 23.08.2006 0:10

Martin Pellegrino napisał(a):wyjdź z ciała romanisty, albo spójrz na swoje oceny bardziej obiektywnie

Nie wiem jak Ty to odebrales ale ja staralem sie pisac jak najbardziej obiektywnie. Masz prawo miec inne zdanie ale to nie oznacza ze ja nie moge miec swojego ....

Co do Panucciego i Zanettiego ... obydwaj naleza do najlepszych prawych obroncow w lidze. Skuteczni w obronie, czesto wlaczajacy sie do akcji ofensywnych. Byc moze Zanetti ma lepszy ciag na bramke ale za to Panucci jest lepszy w dosrodkowaniach i wrzutkach. Obydwaj sa liderami w swoich zespolach i zawsze maja wiele do powiedzenia. Nawet obydwaj nie zostali wlaczeni do kadr narodowych swoich reprezentacji na MS z podobnych powodow :wink: . Wiec jak dla mnie o wiele wiecej ich laczy niz dzieli tak wiec dalem remis :roll:
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zaza Śr 23.08.2006 0:12

Martin no tak ale terazy Ty byłeś w 100% obiektywny nie ma co - "Bo pisanie, że Zanetti = Panucci... żenada" - Popatrz na jego kariere wiek i gdzie grał i co wygrał :] Bo nie wiem na jakiej innej podstawie może to oceniać ?

Pozwólcje ze ja to ocenie :P a co :P

Czemu po dwóch co to na wage ich ?

Bramka - J.Cesar - Doni - remis [ba pierwszy sezon w Itali nawet Doni zaliczyl lepszy niż Cesar :!:]

Prawa Obrona - J.Zanetti - Panucci ....

Środek - Samuel-Matrix - Chivu-Mexes - nie noe nie mam pytań jaki remis ? Roma na środek obrony na lata :]

Lewa obrona - Grosso - Cufre 1-0 - mowa

Prawa pomoc - Figo - Taddei 1-0 - mowa

środek - Vieira - Cambiasso - Perrotta - De Rossi - Pizarro nie da się tego tak ocenić :roll:

lewa pomoc - Stankovic - Mancini - Deki na 1:0 ...

atak - Adriano - Zlatan- Mido - Montella 1-0

I jeden Totti plus dla Romy :] Bo Inter takiego gracza nie ma a że grają innymi systemami to trudno go oceniać :]

Jestes tak dobry jak Twój ostatni mecz :P Inter Roma 2;3 i Totti = bramka sezonu :] :wink:

A tak na poważnie panowie powoli sezon ruszy bedzie temat i bezpośrednie pojedynki :]
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Martin Pellegrino Śr 23.08.2006 0:18

Zaza napisał(a):Popatrz na jego kariere wiek i gdzie grał i co wygrał Krzywy Bo nie wiem na jakiej innej podstawie może to oceniać ?

A co ma wspólnego to gdzie grał? Zanettiego od kilku ładnych lat jakiś potentat chciał ściągnąć, ale on nie zamierza odejść. Jego kariera skonczy się w koszulce Interu. Co do niepowołania Panucciego i Zanettiego na mundial to nie wiem czy powody były takie same. Chyba, że Sorin ustalał skład także kadry Włoch. Nie ma co liczyć małych punktów... to zostawmy FIVB... niedługo rusza nowy sezon i wsyzstko wyjdzie w praniu.
Obrazek
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Zaza Śr 23.08.2006 0:28

Ale weź już w tym Sorinem nie przesadzaj to co teraz brak Adriano na ten mecz a 'la klasyka to wina Lucio ? czy Gilberto Silvy ? No tak wierzysz w to że jeden Sorin ustawił cała kadre ? moze oni sie jego boją ?

Nie patrzyłem na kadre ale na to jak prezentuja sie przez cała kariere bo jak Ty to chcesz ocenić ? Na podstawie jednego sezonu ? sukcesów ? ilosc spotkan w lidze ? czy czego umiejętnosci ? Przeciesz sam wiesz jak jest.

Na temat braku powołanie dla Panuciego było ogólnonarodowa dyskusja. Lippi zabrał Oddo i Zaccardo ale mi dla tego że miał takiego gracza jak Gianluca Zambrotta - gdyny były gracz Juve grał na lewej a Oddo czy Panuci na prawej to wiesz jak by się to skończyło dla Grosso....
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez dzieciol Śr 23.08.2006 8:21

Martin Pellegrino napisał(a):Co do niepowołania Panucciego i Zanettiego na mundial to nie wiem czy powody były takie same.

a jakie byly powody?! a no Inter;) Lippi, i Panucci znienawidzili sie w tej druzynie..az w koncu jeden z nich musial odejsc..i od tamtego czasu ich drogi ani razu sie nie zeszly, i nie zejda...;/ a szkoda...bo Panucci, mogl tez cieszyc sie razem z reszta...a pojechal np Oddo.....nie ma co przydal sie jako fryzjer...bo podobno fryzury Gili i Tottiego to jego sprawka ;)
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Sero Śr 23.08.2006 11:31

Zaza napisał(a):Ale weź już w tym Sorinem nie przesadzaj to co teraz brak Adriano na ten mecz a 'la klasyka to wina Lucio ? czy Gilberto Silvy ? No tak wierzysz w to że jeden Sorin ustawił cała kadre ? moze oni sie jego boją ?

Żadna przesada. W szatni doszło do przepychanek pomiędzy Sorinem, a Veronem-Zanettim-Samuelem - wiadomo jakie relacje są pomiędzy Sorinem, a Pekermanem. Efek ? nikt z trójki nie pojechał na MŚ. Przypadek ? A może w przypadku Javiera chodziło o opaske kapitana, która piastował przez długi czas także w kadrze, ale Nestor powierzył ją później zawodnikowi Villarreal. Za Zanettiego trener powołał ... rezerwowego Interu środkowego obrońce Nicolasa Burdisso, który nawet nie myślał o wykopaniu z "11" Nerazzurrich Capitano.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Zaza Śr 23.08.2006 11:41

To jest opinia fanów Interu i piłkarzy - Tak jak Grzesia Rasiaka nie ma w kadrze przez ... dowcipy :roll: Naprawde trudno mi uwierzyć w to że w kadrze narodowac jeden piłkarz ustawia wszystko. Przeciesz w/w pikarze to nie lalusie bez nazwiska. Przed mundialem w każdym kraju panowała dyskuje na temat połować - u nas Franek - Włoch Panucci czy nie wiem Bobo. Brazylijczycy na temat Alvesa itd... Rozumiem że mogą się nie lubic ale np Veron ? a po co on ? skoro chyba przyzna racje ze Roman i Aimar to lepsi na chwile obecna piłkrze ? Bo ja rozumiem mogą sie nie lubic - nie szanować ale w profesionalnej piłkce ? w kadrze ? Ale Sero nie ma sensu debatowac było mineło. Teraz nie ma Pekermana i zobaczymy co sie stanie - dobra wrócimy do tematu jak Ci zależy w stosownym czasie :wink:
Pozdro
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Wracając Do Meritum