Zażalenie do Cyfry +

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Zażalenie do Cyfry +

Postprzez Bobson_ASR Pt 25.04.2008 20:48

Drodzy posiadacze i odbiorcy pakietów Cyfry +...

Piszę tego posta, gdyż jestem bardzo wkur... tym co zaczyna się dziać z serie a na antenie c+. Od dłuższego już czasu nasza liga jest tam totalnie olewana. Panowie dyrektorzy programowi mają problemy co pokazać w tej kolejce. Czy Viole z Sampą, a może Inter ze Sieną ?? Chcą nam zaserwować "aż" cały jeden mecz. Wow, po prostu niesamowite. Ok wszyscy wiemy, że 4 ostatnie kolejki serie a rozgrywane są o 15.00 ale czy to jest jakiś problem, żeby pokazać 2 mecze na raz?? Od czego np. jest kanał premium (zwykły canal plus)?? Dlaczego takiego problemu nigdy nie ma z "prostą jak budowa cepa" angielską??

Porównywać obu lig nie ma sensu... ok. Ale dlaczego w ostatni weekend potrafili pokazać aż 5 spotkań premiership a dla nas znowu tylko jedno?? Nie mówię, że to musiała być koniecznie Roma, ale chyba mecz Viola-Palermo czy Torino-Inter do atrakcyjnych na pewno należą?? Kolejka była petarda. Teraz czeka nas to samo...

Wiem, że nie mają praw do wszystkich meczów calcio, co jest dla mnie totalną ich porażką...(Nie wiem dlaczego canal odpuścił drugą pulę serie a?? Wiem, natomist, ze jest to wynik podziału praw, o które właśnie walczyli przedstawiciele tych drużyn, które "pokazuje" polsat sport... Właśnie-ja nie wiem po co polsatowi calcio, skoro oni marginalizują tę ligę jeszcze bardziej niż czyni to Canal... lepsze mecze Celticu z Hibernianem... lol !! Dobra ale nie o tym).

Dlatego uważam, że trzeba działać i napisać tym pseudo znawcą, że nam się to bardzo nie podoba i tak dalej być nie może. Nieważne, że mamy koniec sezonu... Nie można pozwolić na to, żeby calcio traktować co najmniej jak Ligue 1 i odbierać tej lidze wyrobioną markę...

Dlatego powtarzam trzeba działać: Tu jest mail:
sport@cplus.com.pl

PS-Posiadaczom dekoderów Polsatu doradzam zrobić to samo.

Oto treść mojego listu. Jest podobny ale bardziej wyważony: W ramach protest możecie go kopiować i podpisywać się, że zgadzacie się z Panem powyżej czy poniżej... DO ROBOTY !!!!!!!!!!
Drodzy Dyrektorzy Programowi.

Piszę ten list do Państwa, gdyż jestem bardzo zdenerwowany i zaniepokojony tym co zaczyna się dziać z Serie A na antenie Waszej stacji. Od dłuższego już czasu liga włoska jest tu totalnie lekceważona. Państwo macie problemy co pokazać nam-kibicom serie a w tej kolejce. Czy Fiorentinę z Sampdorią, a może Inter ze Sieną ?? Chcecie nam zaserwować "aż" cały jeden mecz. Super-po prostu jesteśmy niesamowicie "zadowoleni". Ok, wszyscy wiemy, że 4 ostatnie kolejki Serie A rozgrywane są o godz. 15.00 ale czy to jest jakiś problem, żeby pokazać oba mecze na raz?? Od czego np. jest np. kanał premium czy canal plus sport 2 ?? Dlaczego takiego problemu nigdy nie ma z ligą angielską??

Ja wiem, że porównywanie obu lig nie ma sensu ale dlaczego w ostatni weekend potrafiliście pokazać aż 5 spotkań Premiership a ligi włoskiej znowu tylko jedno?? Ja jestem wielkim fanem Romy. Moja drużyna rozgrywała w sobotę ciekawy mecz z Livorno, Fiorentina z Palermo, a w niedzielę Torino-Inter do również należały do ciekawych. Kolejka była atrakcyjna. Dlaczego więc tylko jedna potyczka?? Teraz zapowiada się na to samo...

Wiem, że nie macie praw do wszystkich meczów Calcio, co jest dla mnie Waszą dużą porażką...Nie wiem dlaczego odpuściliście drugą pulę serie a?? Fani chcą oglądać takie zespoły jak Napoli, Udinese, Sampdoria, ogólnie wszystkich. Jednak na antenie cyfry mamy to wszytko w formie okrojonej. Tak być nie powinno....ale cóż stało się. Trzeba się zadowolić tym co jest. Choć i tego z biegiem czasu zaczyna być coraz mniej... :(

Dlatego uważam, że trzeba działać i napisałem, że mi i nie tylko (bo jest nas więcej) się to bardzo nie podoba i tak dalej być nie może. Nieważne, że mamy koniec sezonu... Nie można pozwolić na to, żeby Serie A traktowana była co najmniej jak Ligue 1 i odbierano tej lidze należne miejsce na Państwa antenie.

Ja-jako Wasz abonent, który posiada pakiet Cyfry + wyłącznie ze względu na to, że "pokazujecie" ligę włoską zwracam się z prośbą (również w imieniu innych widzów Calcio)o to aby nasza Serie A była traktowana na równi z innymi ligami. Chcę oglądać tak jak inni widzowie innych lig przynajmniej dwa mecze w czasie weekendów - o co gorąco państwa proszę.
Czekam na odpowiedź -
Wasz abonent - ...
Roma-one touch football !
Bobson_ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Hanni Pt 25.04.2008 20:58

Mi tam pasuje taki jak jest ;)
Obrazek
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez brylancik Pt 25.04.2008 21:04

Piszę tego posta, gdyż jestem bardzo wkur... tym co zaczyna się dziać z serie a na antenie c+. Od dłuższego już czasu nasza liga jest tam totalnie olewana. Panowie dyrektorzy programowi mają problemy co pokazać w tej kolejce. Czy Viole z Sampą, a może Inter ze Sieną ?? Chcą nam zaserwować "aż" cały jeden mecz. Wow, po prostu niesamowite. Ok wszyscy wiemy, że 4 ostatnie kolejki serie a rozgrywane są o 15.00 ale czy to jest jakiś problem, żeby pokazać 2 mecze na raz?? Od czego np. jest kanał premium (zwykły canal plus)?? Dlaczego takiego problemu nigdy nie ma z "prostą jak budowa cepa" angielską??

Jeśli się nie myle (a się nie mylę) to Cyfra ma podpisaną umowę na określoną liczbę meczów jakie mogą transmitować na żywo. Wychodzi to mniej więcej 1,5 meczu na kolejkę. Przez to muszą co jakiś czas pokazać zamiast 2 meczów 1.

Poza tym kto by tam oglądał Calcio :P
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez Einar Pt 25.04.2008 21:07

brylancik napisał(a):Poza tym kto by tam oglądał Calcio

Zdupiej na drzewo :wink:

Ogólnie pewnie protest godny poparcia, ale co ja moge jak nie mam C+ :roll: Skazany na Lige Mistrzów w N i Serie A przez neta :lol:
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Asteniu Pt 25.04.2008 21:16

W Canal + zawsze pierwszeństwo miała liga Angielska. Przez wiele lat było tak że najbardziej dyskryminowana była Primera Division, gdzie notorycznie pokazywali tylko jedno spotkanie. Teraz na całe szczęście się to poprawiło. Nie wydaje mi się aby taki protest coś wniósł, no chyba że masowo by do nich wysyłali ludzie maila w co wątpię. Na oficjalnym forum C+ ( Polskiego ) mnóstwo jest tam postów/osób nie zadowolonych, więc może też tam uderz, choć pewnie jedni wolą Serie A a inny PD i jeszcze inny PL czy League 1, dlatego pewnie znajdziesz tylu zwolenników co przeciwników.

No ale powodzenia.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez venomiq Pt 25.04.2008 21:50

Jeśli chodzi o Polsat to oni mają ograniczone prawa. Mogą transmitować tylko mecze domowe kilku drużyn Serie A. Jeśli mnie pamięć nie myli to tych drużyn jest 7 (łatwo sprawdzić w necie), z czego tylko Udine i Sampdoria mają jakąś pozycję w lidze. Nie wiem czy mają do tego jakieś ograniczenia na kolejkę. Średnio jednak przypada 3,5 spotkania na kolejkę, które mogą pokazać (bo tylko domowe!).
Szlagierów więc tutaj obejrzeć się nie da.
venomiq
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Berele Lewartow Pt 25.04.2008 22:09

Załoga Polsatu Sport przeszła samą siebie, kiedy majac mozliwość pokazania na zywo meczu Palermo-Juve, wybrali mecz Larrisy i innego quasi-piłkarskiego produktu z ligi szkockiej czy belgijskiej. W ramach zadośćuczynienia popełnili retransmisje około północy. W ogóle to nie bede przypominał co to był za mecz i jakie bramki padały :o
-halo
-siemasz Pop, Witek nawija. Lecimy!
-gdzie?
-jakto [k****] gdzie?! Do bojuuu!
Berele Lewartow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Diablo_ASR Pt 25.04.2008 22:19

Tak samo nie było transmisji z Pucharu Włoch, bo jakieś badziewie miało priorytet.
Obrazek
Diablo_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez lukas70 So 26.04.2008 0:00

a moje zdanie jest takie , że owszem dobra inicjatywa !

Ale najlepiej to by bylo jakby w Canal+ poszli po rozum do glowy i zrobili jak w niemieckim PREMIERE albo Canale+ hiszpanskim czy SKY we Włoszech czyli poprostu stworzyli dodatkowy kanal gdzie mogliby pokazywac mecze ktore nakladalyby sie godzinowo , nie wiem czemu jeszcze tego nie zrobiono !
LECH JEST TAM GDZIE JEGO WIARA !!!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lukas70
Skład C
Skład C

Postprzez Asteniu So 26.04.2008 0:22

lukas70 napisał(a):a moje zdanie jest takie , że owszem dobra inicjatywa !

Ale najlepiej to by bylo jakby w Canal+ poszli po rozum do glowy i zrobili jak w niemieckim PREMIERE albo Canale+ hiszpanskim czy SKY we Włoszech czyli poprostu stworzyli dodatkowy kanal gdzie mogliby pokazywac mecze ktore nakladalyby sie godzinowo , nie wiem czemu jeszcze tego nie zrobiono !

Niby masz Canal + Sport i Canal + Sport II, tyle że czasami jest tak że lecą dwa mecze z różnych lig, a i tak C + na jednym kanale pokazuje jeden mecz, a na drugim albo nic nie leci, albo jakaś powtórka.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez venomiq So 26.04.2008 12:30

Nie zapominaj, że potrzeba do tego także drugich komentatorów ;)
venomiq
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Bobson_ASR So 26.04.2008 19:47

Jakby na to nie patrzeć canal zwraca uwagę na takie inicjatywy. Już nie raz wraz z innymi Romanistami udało sie nam załatwić np. zmianę ramówki
Bobson_ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez brylancik So 26.04.2008 21:00

JA nie wiem czy do wszystkich dotarło to co napisałem wcześniej. Canal + ma podpisaną umowę na określoną liczbę meczów w sezonie transmitowanych na żywo. W przeliczeniu na liczbę kolejek wychodzi to mniej więcej 1,5 meczu. Nie ma więc możliwości żeby transmitowali więcej niż jest do tej pory. Chyba że chodzi Wam o retransmisje.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez Bobson_ASR N 27.04.2008 0:08

brylancik napisał(a):JA nie wiem czy do wszystkich dotarło to co napisałem wcześniej. Canal + ma podpisaną umowę na określoną liczbę meczów w sezonie transmitowanych na żywo. W przeliczeniu na liczbę kolejek wychodzi to mniej więcej 1,5 meczu. Nie ma więc możliwości żeby transmitowali więcej niż jest do tej pory. Chyba że chodzi Wam o retransmisje.

Czy tk jest na pewno?? Skąd masz takie info?? Podaj źródło jak masz... Pozdrawiam również z krk
Bobson_ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Langus-oks So 14.06.2008 12:27

Liga Włoska mnie już powoli wkurza!!
Defensywne Catenaccio zamiast ofwensywnej taktyky.
Cyfra puszcza jakieś gówna typu :
Catania : Calgary

Paranoja :P
Langus-oks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Następna strona

Powrót do Wracając Do Meritum